Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes így belemennem egy meleg kapcsolatba?

U.i.:
Ez a 3.5 pipásnak szól, aki valóban itt vergődik, és kib***ott idegesítő. De szerintem ne is válaszoljunk neki, mert csak etetjük a trollt.
Kérdező:
Ha még van nyitott kérdés, nekem is nyugodtan írhatsz privátban.

Sokan írtatok itt a szégyenérzetről, meg az elfogadásról, ami ezzel a dologgal kapcsolatban sokszor előjön.
Én majdnem az összes kommentelőt (meg)értem, a szégyenérzetre alapozva nem kell és val.szeg nem is lehet teljesen elfordulni a nemi vágyaktól, fantáziáktól. Szerintem nem jó a két végletbe esni senkinek se: az önimádat és az önutálat is csapda!
Szerintem az is normális, ha valakinek az ideáljába nem az tartozik, hogy férfiakhoz vonzódik, ill. az is aki pedig szeretne harmóniában élni a világban, miközben homoszexuális vágyai vannak.
Az uralkodó nézet szerint az van, hogy így születünk, adott orientációval, miszerint vannak heterók és homók. Hát, akkor azt mondjátok meg nekem, miért van az szerintetek, hogy én kizárólag férfiak után vágyódtam, éreztem vonzalmat, de közben elég nagyot fordult velem a világ.
Ennek ellenére én ismerem a meleg világ sok problémáját, igazságtalanságokat, sértéseket a melegekkel szemben!
Egyik kommentelő megjegyzésével is egyet lehet érteni:
"Azzal, hogy nem mész bele abba, hogy összejössz egy nővel és gyereket csinálj, tulajdonképpen pont, hogy jót teszel mert nem versz át egy nőt, nem teszed tönkre az életét. Azoknak kéne szégyellniük magukat akik ezt nem látják be és továbbra is arra akarnak rávenni, hogy legyél tisztességtelen."
Abszolút! Becsapni egy nőt ilyennel megalázó és tisztességtelen is. Azonban én ma már nős vagyok, és nem élek házaséletet, csak a feleségemmel. Szerintem lehet változás, de az nem lehet kikényszerített, terápiás jellegű, és nem lehet azonnali csodát sem várni. Nem, nem szégyenből, vagy rejtőzködésből vettem el, előtte jött el olyan változás, amely ezt lehetővé tette.

"Az uralkodó nézet szerint az van, hogy így születünk, adott orientációval, miszerint vannak heterók és homók. Hát, akkor azt mondjátok meg nekem, miért van az szerintetek, hogy én kizárólag férfiak után vágyódtam, éreztem vonzalmat, de közben elég nagyot fordult velem a világ."
Nem csak heteroszexuálisok meg homoszexuálisok vannak. Vannak biszexek is. Még ez az oldal is elismeri, van külön biszexualitás kategória is. Én arra tippelek, hogy te egy olyan biszex vagy akinél nagyon lassan vannak "fázisváltozások". Azt hiszem ez lehet a magyarázat a fordulatodra.

55-ös válaszadónak (is),
Köszi, megnéztem a linket. Igen, persze vannak biszexuálisok is, stb. A blog írója vonzódik mindkét nemhez, és még csak nővel volt (ha jól értem), férfiakkal nem. Ennek ellenére biztos benne, hogy biszex orientációjú, amit nem is kétlek, hiszen nem kell valakivel lefeküdni, hogy tudja, valaki iránt érez vonzalmat az ember. Ha úgy tekintjük ezeket a kategóriákat, mint orientációkat, vonzalmakat, akkor mindenféle ilyesmi van persze. Azonban a blog írója mindig is vonzódott ide-oda is. Én pedig úgy tudom kezdettől csak a férfiak érdekeltek, de ennek egyáltalán nem örültem. Azt hittem sokáig, ennek így kell maradnia életem végéig. Ez azonban nem igaz, el tudtam ettől válni. Nem tudom, hogy csak segítséggel vagy anélkül is lehet. Azért nyilván nem volt ilyen egyszerű, hogy "csak úgy" jött egy változás, nyilván mélyebb háttere van a dolognak. A lényeg, hogy ha valaki csak férfiak iránt érez vonzalmat, de ennek nem örül felhőtlenül, és ha lenne egy kívánsága, hogy változtatna rajta, akkor igenis van erre remény.

Nem tudom, hogy melyik blogra gondoltál, mert én csak egy google keresési találatlistát linkeltem be. Csak az volt a célom, hogy lásd, sokan írnak erről a "biciklizésről".
Abban változásban alig tudok hinni. Legfeljebb nagyon kevés embernél működhet, de ők valószínűleg speciális esetek is, valamiben eltérhetnek a melegektől mert abszolút nem jellemző az, hogy megváltoztatható. Gyanítani, lehet, hogy ők biztos nem sima melegek lehettek, hanem valami más. Csak ők kezdetben csakis a saját nemük felé vonzódtak és képlékenyebbek, hajlamosabbak a "fluid"-ságra.
Azért gondolom ezt így, mert a melegeket a múlt században kegyetlen módszerekkel, kíméletlenül próbálták megváltoztatni az elektrosokktól kezdve a hormoninjekciókon át a különböző pszichológiai terápiákig nem egy országban. Csaknem mindegyikük kudarcot vallott és rengeteg meleg életét tették tönkre. Sokan annyira rosszul lettek a kezelések hatásaitól, hogy öngyilkosok lettek. Ezért abszolút nem kéne ezt erőltetni. Nem is tudom mi olyan szörnyű a melegségben. Csakis a társadalom és a vallások miatt éltek rosszul a melegek és nem pedig azért mert az önmagában olyan katasztrófálisan rossz dolog lenne. Sőt még van pár előnye is a heterosággal szemben is. Természetesen az előnyök mellett sajnos ott van az üldözöttség is a világ nagy részén de az nem a melegségnek köszönhető hanem a gonosz embereknek.
Egyébként is az ilyen heterová változtató törekvések nagy része vallási indítatású. Azt pedig jól tudjuk, hogy mennyire érdemes hitelesnek venni ha valami mögött nem a tudomány áll.
A konverziós terápiákról és azok sikertelenségéről rengeteget lehet olvasni. Ez a cikk nagyvonalakban össze is foglalja miket is tettek a melegekkel:
Ezen kívűl több oldalnyi releváns találat van cikkekről amik erről szólnak:
Mindezek miatt abszolút nem approválom a terápiák hirdetését és örülnék annak, ha végre felhagynának vele. Rosszul vagyok attól, hogy vannak még olyan emberek akik bíztatni mernek másokat azokra. Mi melegek nem érdemeljük meg azt, hogy ennyire piszkáljanak minket. Ahogy mi sem találunk ki konverziós terápiákat a heteróknak, úgy ők se találjanak ki nekünk. Így is nevetséges az, hogy egy szubjetív ízlést (kiket tartunk vonzónak) akarnak minden erővel megváltoztatni csak azért, hogy a többségi társadalom által követendőnek beállított hetero ideált mindenki követhesse. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy mi melegek milyen kevesen vagyunk a társadalomban és erre ekkora figyelmet áldoznak. Ehelyett inkább foglalkozhatnának valóban égető problémák megoldásával (pl.: globális felmelegedés, gazdaság, kimerülő energiaforrások, nyersanyagkészletek, lakhatás, ingatlanhoz jutás, oktatás, rákbetegség, halálos fertőző vírusok és baktériumok).

57-es válaszadónak (is), 56-os vagyok.
Félreértés ne essék, teljesen egyetértek abban, hogy a koverziós terápia rossz, nem különben az erőszakos "kinevelés" is, ill. a melegek elleni kegyetlenkedések!
Én itt a reményről beszéltem, hogy van lehetőség ebből egyszer megszabadulni, annak aki szeretne. Ez nem hiú remény, mert vannak rá példák, csak nem általánosan ismertek.
Alapvető gond a konverziós terápiákkal meg minden egyéb külső nyomásra történő "terápiával", ahogy írod, hogy kudarcosak, nem kéne erőltetni.
Pontosan, külső kényszerrel ez nem megy, nem is csoda ha csak ártanak. Senkit nem szabadna kényszeríteni erre. Ha valaki belső indíttatásból szeretne ennek utánamenni és szeretne változást, akkor azt meg inkább kéne hagyni, nem pedig szintén erőltetni, hogy kényszerrel fogadja el magát melegnek mert mások úgy akarják. Ne piszkáljuk már azokat, akik ezt kényszernek élik meg, de nem azért, mert szomszéd bácsi mit szól ahhoz hogy ő kivel mit csinál.
"Egyébként is az ilyen heterová változtató törekvések nagy része vallási indítatású. Azt pedig jól tudjuk, hogy mennyire érdemes hitelesnek venni ha valami mögött nem a tudomány áll."
A tudomány fontos, nemes dolog, de azért inkább nem kellene bálványozni, mint az igazság abszolút forrását. A tudományos életben rengeteg vita van sok mindenről, egymásnak sok esetben homlokegyenest ellentmondó dolgokkal. Én konkrétan természettudományos területen kutatok és oktatok az egyik egyetemen, elég jól tudom, hogy vannak olyan területek, amiken erősen vitatott a kutatók álláspontja. Többek között, nincs egységes álláspont a homoszexualitás genetikai meghatározottságával kapcsolatban sem. Ettől még lehet az elvileg, de jelenleg nincs semmiféle perdöntő bizonyíték, hogy lenne "meleg gén", így itt inkább a közvélekedés és uralkodó nézetek vannak.

“ Nem is tudom mi olyan szörnyű a melegségben”
Az hogy meg vagyunk kulonboztetve gyerekkrom ota ez a bajom hogy barhova megyek kivulallonak erzem magam nem is erzem magam teljes erteku embernek emiatt

"Az hogy meg vagyunk kulonboztetve gyerekkrom ota ez a bajom hogy barhova megyek kivulallonak erzem magam nem is erzem magam teljes erteku embernek emiatt"
Én arra voltam kíváncsi, hogy önmagában miért is olyan rossz melegnek lenni. Tehát ha eltekintünk attól, hogy mit gondol rólunk és mit csinál velünk a többségi társadalom, akkor így mi az ami szörnyű benne? Beidézem a lényeges részt:
"Csakis a társadalom és a vallások miatt éltek rosszul a melegek és nem pedig azért mert az önmagában olyan katasztrófálisan rossz dolog lenne. Sőt még van pár előnye is a heterosággal szemben is. Természetesen az előnyök mellett sajnos ott van az üldözöttség is a világ nagy részén de az nem a melegségnek köszönhető hanem a gonosz embereknek."
"magam nem is erzem magam teljes erteku embernek emiatt"
Nem teljes értékű emberek a melegek? Hanem akkor milyen értékűek? Félértékűek? Vagy értéktelenek? Ez olyan benyomást kelt rólad, mintha te magasabbrendűnek tartanád a hetero létet mint a meleg létet. Csak azért mert a többség ilyen vagy olyan még nem lesz automatikusan felsőbbrendű. Ettől az elszólalásodtól most úgy nézel ki mint aki a többség véleményére hajtana és feladná önmagát csak, hogy közéjük tartozhasson. Nem túl jó az, ha ennyire hat az emberre a csorda mentalitás. De ha te még így is boldog tudsz lenni, akkor lelked rajta. Nem foglak győzködni arra, hogy csináld vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!