Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kerdesem. Ha partner jön ritkan de mar befejeztem, es atfordul a tali bűncselekménnyé, a kamera ami felvette felhasználhato ellene? A lakosomba nem kell bejelenteni felvehetem e? Szemely es vagyonvedelemre használhatom?
Rá sem kellett kattintanom a kérdésre, már tudtam, hogy te vagy az. :D
Mesélj csak, Mr. IQ-200, most épp melyik csöves dugópajtid lopott meg?
#2: tévedés. Ez nem az USA. Idehaza akkor is felhasználható egy bizonyíték, ha az nem teljesen törvényes úton keletkezett. És nem is minden esetben törvénytelen a felvétel attól, hogy nem közlöd vele. Mondjuk ha látsz egy bűncselekményt, és felveszed a telefonoddal anélkül, hogy előtte közölnéd ezt az elkövetővel, az azon kivételek közé tartozik, amikor NEM illegális a felvétel, mert egy különösen nyomós indokkal készült, annak érdekében, hogy egy súlyosabb bűncselekményt lebuktassunk. Az amerikai hülyeség, hogy ha nem közölted előtte a kedves betörő úrral, hogy most rögzíteni fogod, akkor az egész bíróság becsukja a szemét, és tudomást sem vesz a legegyértelműbb bizonyítékról.
De még ha nem is készült jogszerűen, az attól még bizonyíték. Csak legfeljebb őt is elő lehet venni személyiségi jogok megsértéséért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!