Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kb. félig volt türelmem elolvasni a sok hülyeséget? Csak egy kérdés: És a sok hülyeséget ki irányítaná? Ki szabná meg a szabályokat, főleg alacsony fizetésért, miközben te meg a privatizált dolgok által tollasodnál, majd a törvényhozókat esetleg lobbiznád is, mint a Katar-gate-ben.
Nem tudom, milyen rendszer volna, amit elképzelsz!
Mindenre népszavazni? Azt ki fizetné? Te, aki már eleget lobbiztál a magaed érdekében?
Kommunizmus? Ahol mindenkinek a szükségletei szerint...? De hagyjuk, mert magad is tudod, hogy a "diéta" lehetetlen!
90-es!
Tudod, hogy az UTÓPIA már az ókorban is, meg jóval később is felmerült?
No, még hogy nem libsi vagy! Sőt, a rosszabb fajtából. Egy magát magas lovon képzelő változatban! Olyan momentum-szintű!
Neked is van zuhanyozott elektromos rollered? Meg a háztetőn atom-napkollektorod? 😂🤣
Bocsáss meg, hogy nem vagyok képes elolvasni a hülyeségeidet! A magadfajtának írogass ilyeneket, akik fennkölt libsi-egyedeknek tartják magukat!
Előző vagyok (94)!
Most látom, valaki felhozta az utópiát! Igen találó! Momentumos Mórusz Tamás újkori kiadásban! Vagy legalábbis annak hiszed magad?
Nem neked szól ne aggódj. A nem fáradt, nem öreg polgároknak.
Ezt írtam a szöveg közepén, de lehet addigra kifogyott a szufla.
Értem hogy neked már ez a mostani redvásszendvics-gennyestus dilemma elég, és igyekszel mindent politikai pártokhoz kötni mert ebből a dimenzióból már kilépni nem képes modell vagy. Semmi baj. Csak így tovább a maradék kevés időben! Hajrá előre és nem hátra, ahogy orbán mondja.. vagy rákosi? Vagy lenin? Mindegy is.
No meg a dübörgő gazdaságról is beszéltek!!! Jaaa? Azt a csótányék tolták sok más mellett? Erre nem emlékszel?
Még egy lapáttal rátettél a ballibsiséged igazolására!
Nem probléma, ha ott, a békaperspektívában jól érzed magad! Én azért ott is sikerekben gazdag új évet kívánok neked, és sikeres felemelkedést! Bízom benned, hogy képes leszel rá, ha eldobod az o1g-szemüveged!
#1 (dec. 8. 15:24)
Érdekes, hogy nem alkotsz véleményt, de azért megbélyegző megjegyzést teszel.
#3 -remete- (dec. 8. 15:28)
Jómagam, mint 70+ életkorban lévő LMBT ember, nemigazán tapasztalom azt, hogy mekkora kárt is okozott nekünk. Bár azt elismerem, hogy a "Gyermekvédelmi törvény", vagyis az, amit ennek hazudnak, az nagymértékben homofób jogszabály. Már csak azért is, mert összemossa benne a pedofíliát és a homoszexualitást. Azzal a néhány hónappal korábban elfogadott törvénnyel sem értek egyet, hogy a gyermekek örökbefogadását miniszteri beleegyezéshez kötötte. Ez nemcsak az azonos nemű pároknak és az egyedülállóknak lehetetlenítette el az örökbefogadás lehetőségét, hanem bizony a heteroszexuális pároknál is megnehezítette.
#4 (dec. 8. 15:29)
Erre hol is van a bizonyíték? Egy vagy két esetből általánosítani nem lehet.
#5 (dec. 8. 15:35)
Teljesen egyetértek veled a leírtakban.
#6 (dec. 8. 15:47)
Azért én tudnék néhány dolgot mondani. A nagy családnak hála járom az országot. Azt tapasztalom, hogy SZTK-k, kórházak, háziorvosi rendelők, gyermekorvosi rendelők, általános- és középiskolai épületek, mozik, színházak, városi sportcsarnokok újulnak meg, az eszközöket modernizálják. A volánbusz járműparkja folyamatosan újul meg, ahogy fokozatosan tudják korszerűsíteni az elővárosi vonatokat (persze a pályával vannak gondok, de ott is folynak a felújítások).
#7 (dec. 8. 15:50)
Akkor lényegében ide írom le, amit akár az előzőnek is írhattam volna. Éltem már bőven a Kádár-rendszerben. Tudom, hogy a '60-as, '70-es években is tartotta magát azaz MSZMP-s felfogás, amit még a Rákosi-rendszer a '40-es évek végén és az '50-es évek első felében hangoztatott, vagyis: "felesleges a bérrendezés, mert úgyis megkapják a betegektől a pluszt", ezt persze az emberekbe rendesen bele is nevelték. Emellett éppen 2007-ben volt a kórházprivatizáció valamint az ágyszámok elég drasztikus visszaszorítása. Rengeteg orvos került utcára. Az oktatás pedig azért ne feledjük, hogy 2004 és 2008 között tömkelegével zárták be azokat a kisfalusi iskolákat, ahonnan főleg a pályakezdő tanárok utcára kerültek. Ebben az időszakban szinte minden oktatási intézményt a helyhatóságok üzemeltették, mégpedig sokszor bizony hitelből, mert az államtól a rávaló forrásoknak csak egy részét kapták meg. Azt azért látni kell, hogy az infláció elszállásáért a magyar ellenzék nemzetárulása is kellett, meg az uniós hazugságok.
#9 (dec. 8. 15:55)
Ahogy a #7 válaszolónak írt reakcióra reagálva írtam:
Az ország tönkretételét én másképpen látom. Ilyenkor mondhatom, hogy iszonyatos szerencsém az, hogy egyfelől iszonyatosan nagy a családom, másfelől nyugdíjas vagyok, így könnyebben járom az ország minden pontját. Azt látom, hogy 2013 óta egyre több bölcsőde, óvoda, általános iskola, középiskola (köznevelési intézmény), mozi, színház, kiállítóterem (művészeti hely), városi sportcsarnok, sportpálya, közút, park újul meg, korszerűsödik. Egészségügyi intézmények újulnak meg, az eszközöket modernizálják. Amit kifelejtettem, mint a #7-es, mint a #8-as válaszolónak írt reakciómból: Az elmúlt nagyjából 5 évtized legnagyobb egészségügyi bérrendezés kezdődött el már évekkel ezelőtt. A pedagógus bérrendezés is megindult, majd megtorpant, talán most felgyorsul.
#13 (dec. 8. 19:33)
Mindenki magából indul ki. Az ilyen reagálásokkal, csak magadat minősíted.
#14 (dec. 8. 19:33)
Érdekes levezetés!
#15 (dec. 8. 20:14)
Attól, hogy valaki esetleg még tini volt a Gyurcsány-kormány alatt, attól függetlenül nem biztos, hogy vak volt.
#16 (dec. 8. 20:23)
Ezt iszonyatosan benézted. Saját tapasztalatom az, hogy az én korosztályom (70+ vagyok) túlnyomó részben vagy el sem megy szavazni, vagy a komcsikra szavaznak. Az is tapasztalatom, hogy főképp a fiatalok (18-40) szavaznak a kormányzó pártokra.
#19 (dec. 8. 20:48)
Akkor ezen menjünk végig:
Az inflációt többek között az is nyomja fel, hogy az Európai Unió minden Csatlakozási Szerződést semmibe véve JOGTALANUL visszatartja azt a forrást, amely Magyarországnak JOGSZERŰEN jár, mégpedig azért, mert megnyitottuk a határainkat a nyugatiak előtt.
Azt tapasztalom a saját bőrömön is, hogy semmivel nem fizetek többet a gázra, ill. villanyra, mint fizettem tavaly télen. Mindamellett, hogy nem fagyoskodok itthon (23,5°C van a házban), ráadásul vegyes tüzelés van. A testvéreim (és túlnyomó részben az unokatestvéreim) által azt tapasztalom, hogy a családosoknak sem szálltak el a rezsiárai. Persze lehetnek olyanok, akiknek egy minimálisan emelkedtek az árai, de nem oly drámaian, amint azt te sugallni szeretnéd.
Az, hogy hülyeséget beszélsz az már a fentebbi részekben is tükröződik. De akkor azt miért nem hallod meg, amikor közölték, hogy EU-s források meg nem érkezése esetén is fogják emelni a pedagógus béreket, csak kisebb léptékbe, mintha megérkeznének a források.
A Gyurcsány-elszámoltatás jól bizonyítja, hogy milyen szinten működik a jogállam Magyarországon. A fennemlített úri ember is azért nem kellett börtönbe mennie, mert a bíróságok mai napig tele vannak a kommunista káderekkel.
#20 (dec. 8. 20:48)
Sajnos a sok értetlen embernek hiába írod le, hisz csak a begyöpesedett Fidesz-ellenesség dől belőlük!
#21 (dec. 8. 20:52)
Hallottál már helyi adókról? Vélhetően nem. Ezeknek pont az a lényege, hogy az önkormányzat szedi be és arra költi, amire csak akarja.
Tömkelegével újulnak meg a háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelők, SZTK-k, kórházi épületek, korszerűsítik az orvosi eszközöket. Ezt részleteztem már korábban is.
#22 (dec. 8. 20:54)
Akkor tisztázzunk néhány dolgot. Az 1995. évi XLVIII. törvény egyik eleme volt az úgynevezett magánnyugdíj-kassza bevezetése. Ez az akkori pályakezdőknek valamint a szakiskolások kötelező beléptetése a magánnyugdíj-pénztárakba megpuccsolta az állami nyugdíjkasszát. Már akkor az volt a rendszeres, hogy a bérből levont nyugdíj befizetéseken felül a központi költségvetés kiegészítette a nyugdíjkassza bevételeit. A magánnyugdíj-kassza rendszer bevezetése után ez a kiegészítés a kieső összeg nagyjából öthatodával növekedett meg. A magánkasszák viszont egy fillér állami pénzt sem kaptak, így a tagok által befizetett pénzeket a vélhető haszon érdekében tőzsdére vitték. Ez nagyjából 2008-ig több-kevesebb haszonnal járt. A fordulat a gazdasági világválság következtében történt meg. Nagyon sok ismerősöm már 2010. februárjában azzal szembesült, amivel én 2010. áprilisában, vagyis azzal, hogy a 2009. év végi elszámoláshoz képest sokkal kevesebb van a számláján. Ekkor még Bajnai Gordon volt a miniszterelnök, Oszkó Péter pénzügyminiszter, Varga Zoltán nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter volt a legfontosabb döntéshozó pozícióba, hisz majd csak május legvégén tett miniszterelnöki esküt Orbán Viktor és lett nemzetgazdasági miniszter Matolcsy György.
Akkor beszélgess már a méltán becsületes Európai Unióval kapcsolatban a von der Leyen - Pfizer botrányról (ahol többek között a te adópénzedből is fenntartott hivatalnak a vezetője okiratok helyett SMS-be egyezik meg egy gyógyszergyártóval és máig nem hozzák nyilvánosságra a szerződés feltételeit), Katar-Gate ügyről, az EU-n kívüli Ukrajna pénzeléséről (meghálálják vagy mégsem) és még hosszan sorolhatnám.
#23 (dec. 8. 21:09)
Azoknak, akik isszák Gyurcsány és az áruló komcsik minden szavát és nem látnak tovább az orruk hegyénél, mint ahogy a #22 (dec. 8. 20:54) is teszi és mantrázza mindazt, amit Gyurcsányék médiája a szájába ad - azoknak hiába írsz.
#24 (dec. 8. 21:23)
A Szabad Demokraták Szövetsége az 1989-es megalakulásuktól fogva liberális pártnak deklarálta magát. A Horn-kormány (1994.07.15–1998.07.08.) idején belügyminiszer volt végig Kuncze Gábor valamint először Fodor Gábor (1995.12.31-ig), majd Magyar Bálint (1996.01.01-től) volt a művelődési és közoktatási miniszer. A Medgyessy-kormány (2002.05.27–2004.10.04.) idején végig oktatási miniszer volt Magyar Bálint valamint informatikai és hírközlési miniszter volt Kovács Kálmán valamint 2003. május 18-ig környezetvédelmi miniszer volt Kórodi Mária (őt váltotta a párton kívüli Persányi Miklós). Az első Gyurcsány-kormány (2004.10.04–2006.06.09.) idején Kovács Kálmán és Magyar Bálint képviselték az SZDSZ-t a kabinetben. A második Gyurcsány-kormányban (2006.06.09–2009.04.14.) idejének elején (2008.04.30-i koalíció felmondásáig) több szabad demokrata, vagyis liberális politikus volt a kormányzatban. Egyik ilyen pozíció 2007. december 3-ig gazdasági és közlekedési miniszter volt (őt akkor a páron kívüli Kákosy Csaba) valamint az egészségügyi miniszeri pozíciót 2007. április 6-ig Molnár Lajos (őt akkor ideiglenesen Kóka János, majd április 22-től az akkor még párton kívüli Horváth Ágnes) valamint 2007. május 6-tól Fodor Gábor lett földművelésügyi és vízügyi miniszer (őt megelőzően a párton kívüli Persányi Miklós töltötte be ezt a pozíciót). Innen jön a szoclib-kormány megjelölés, még úgy is, hogy az SZDSZ 2008. április 30-án visszahívta az összes miniszterét és államtitkárát a kabinetből és nem jelölt a helyükre senkit, így 2008. május 1-től hivatalosan egypárti MSZP kormány volt.
#25 (dec. 8. 21:48)
Akkor ezen menjünk kicsit részletesebben végig. A Medgyessy-kormány a csatlakozásunkat megelőzően úgy adta le a regionális beosztást, hogy Pest megye és Budapest egy régióba kerüljön, így a 2004-2006 közötti átmeneti valamint a 2007-2013 közötti rendes költségvetésből ide nem jutott elég forrás. Minden további megyében elindultak az előfinanszírozott fejlesztések. Itt megjegyezném, hogy az EU-s források utalása nagyjából 12-18 hónapos csúszásba vannak. A fejlesztések megindulása Pest megye kivételével mindenhol óriási mértékben indultak meg. Tény, hogy a világgazdasági válság okán az állami előfinanszírozás drasztikusan megcsappant, viszont az időközben beérkező utófinanszírozással részben talpon maradhattak. Amit már a #99 (ma 20:43) le is írtam két korábbi válaszolónak írt reakciómban. Jómagam évtizedek óta járom az országot. Az elmúlt szűk 10 évben azt látom, hogy bizony az ország minden pontján történnek SZTK, háziorvosi és gyermekorvosi rendelők, fekvőbeteg-ellátóhely felújítása, korszerűsítése. Emellett 45-50 éve nem látott bérfejlesztési program indult el.
#26 (dec. 8. 21:57)
Mészáros Lőrinc vállalkozásai a Magyar Posta Zrt után a második legnagyobb hazai foglalkoztatók lettek. Amennyiben csak piaci vonalon nézzük, akkor pedig szinte az egyetlen teljesen magyar vállalatcsoport a legnagyobb foglalkoztató. Az előbb említett adatokhoz hozzátartozik, hogy mindezekkel egyidejűleg az egyik legnagyobb adó- és járulékfizetéseket hajtja végre a Mészáros&Mészáros Csoport valamint az ott foglalkoztattak. A másik, hogy ezeknél a vállalkozások látható fejlesztéseket is végrehajtottak, nem úgy mint a hasznukat külföldre kitalicskázó vállalkozások.
#28 (dec. 9. 00:55)
Jogos felvetés lenne.
#29 (dec. 9. 01:04)
Teljes jogos a te felvetésed is.
#30 (dec. 9. 05:50)
Ezek az úgynevezett "apróságok" nem nagyon érdekelnek egyeseket. Ahogy az sem, hogy pl. miért ment csődbe nagyjából 3 alvállalkozó, akiknek pl. a 120A (Budapest, Keleti-Sülysáp-Nagykáta-Újszász-Szolnok) elővárosi vasútvonal felújítása során. Miért tartott egy néhány állomás várótermének a korszerűsítése 5-6 évig és miért lehetett a kormányváltás után belátható idő alatt befejezni?!
#31 (dec. 9. 06:32)
OK!
#32 (dec. 9. 11:35)
Nagyon furcsa dolog. Az örökbefogadás tilalmával, ill. a miniszeri döntéshez kötésével kapcsolatban jómagam is megkerestem a 2021-es elfogadásakor hivatalban lévő, ill. a 2022. évi választások után az újonnan megválasztott képviselőket is megkerestem a kérdésben. Egyetlen egy válasz érkezett. Az sem a közvetlen megválasztott képviselőtől, hanem valamelyik talpnyalójától és hivatkoznak mindenféle ENSZ határozatokra. Csak épp egyikben sem szerepel az, hogy az egyedülállókat vagy éppen az azonos nemű párokat ki kell zárni a lehetőségből is, hogy bármikor gyermekük lehessen. Az, hogy velünk homoszexuálisokkal kampányolnak, csak részben igaz. Azt is el kell ismerni, hogy néhány nyugati ország (pl. a franciák, a britek, a németek, amerikaiak) kezdik a kérdést másik irányból túltolni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az LMBT emberek támadásával először a MIÉP, majd még nagyobb hanggal a Jobbik kezdte. Jelenleg még a Fidesznél is nagyobb probléma az, hogy a Mi Hazánk egyszerűen átnevelőtáborba zárná a melegeket. Azt is sokan elfelejtik, hogy azok a melegek, akik a baloldalt kezdik el majmolni, azok is kb. ugyanannyira szembe mennek a józan ésszel, hisz ott van a soraikban a Jobbik, amely pártnak a politikusai ugyanúgy elfogadták a homofób-törvényt. A baloldali pártok a Jobbikkal való összeborulással, lényegében saját eszméiket csúfolták meg.
#33 (dec. 9. 14:24)
Hagyjuk már a kereszténységet. Miért mosdatja ki a szexuális zaklatásokat, elkövető, ill. homoszexuális papjainak a 99%-át a Római Katolikus Egyház? Miért hamisították meg a Bibliát a reformáció idején? Miért ismeri el az egyenjogúságot a Református Egyház valamint több más alapvetően a katolicizmusra épülő egyházi felekezet is? Miért is ne lehetne egy homoszexuális nemzeti érzelmű? Akkor mi a véleményed a miniszterelnök fiacskájáról, akit valamilyen okból rejtegetnek (maga a miniszterelnök is)? Mit is ír a Biblia? Fogadd el felebarátaidat olyannak, amilyenek - vagy nem? Akkor miért kell bárkit szexuális hozzátartozása miatt mondvacsinált módon megbélyegezni és akár üldöz(tet)ni is?
#34 (dec. 9. 16:21)
Érdekes, de számomra teljesen érthető, amit írtál. Semmi ellentmondás nincs benne, szemben a #33 (dec. 9. 14:24) hozzászóló érvelésével.
#35 (dec. 9. 16:25)
Ez szemen szedett hazugság. Igenis lehet valaki azon túl is jobboldali, hogy felvállalja önmagát és nem megtagadja.
#36 (dec. 9. 16:38)
Jogos felvetés!
#37 (dec. 9. 16:40)
A magyarázkodás a legtöbb esetben a rejtett beismerés.
#38 (dec. 9. 16:41)
Azért, mert a homoszexuálisok is emberek és joguk van az élethez és az elfogadottsághoz, ami másokat megillett. De ezt te úgy sem érted meg.
#39 (dec. 9. 16:50)
Nagyon furcsa okfejtés.
#40 (dec. 9. 16:52)
Igen! A méltán demokratikusnak titulált Közel- és Távol-keleti iszlám országok egy részében. Lehet tapsikolni, hogy így kényszerítenek másokat olyan életmódba bele, amire nem vágyik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!