Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Nem értem a melegjogokat...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem értem a melegjogokat féltők egyik paráját. Ti értitek?

Figyelt kérdés

Történetesen azt a felütést, miszerint az, hogy nem házasodhatnak, az homofóbia.

A dolgot pedig azért nem értem, mert átnéztem a törvényeket és sehol nem találtam olyan kitélt, ami kizáná a homoszexuális emebreket.

Pontosan ugyanazon szabályok vonatkoznak rájuk mint rám is.

Pl. ha én akarnám elvenni feleségül az útlevelemet, vagy József Attila Altató c. versét, vagy a Honvédség új német tankjainak egyikét, ugyanúgy nem tehetném meg, mert a szebályok tiszták és általánosak, ami a házasodókra vonatkoznak(ellenkező nemű, önrendelkezési joggal bíró, korhatár feletti, nem házas, élő,stb. egyedek).

Nem értem hát, hogy miféle homofóbiát látnak és hol?

2022. szept. 18. 19:33
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
86%
30-as, nem is vártam mást. Akik ennyire primitív módon fogalmaznak és ilyen elvakult nézetük van, azok képtelenek érdemben reagálni egy érvelésre. Ezt újfent bizonyítottad.
2022. szept. 25. 12:26
 32/38 anonim ***** válasza:
86%

Természetesen érveket és válaszokat most sem kaptam, csak libsizést és gúnyolódást...

Egyszer hallottam egy találó viccet: A fideszeseknek a 2/3-ra büszkélkedni olyan, mint amikor az elmegyógyintézetben a betegek azzal menőznek, hogy többen vannak, mint az ápolók.

2022. szept. 25. 16:34
 33/38 anonim ***** válasza:
11%

Nektek érveket? Minek? Ti még azt is (le)tagadjátok, ami egyértelmű! Érveltek úgy, hogy valamelyik libsiportál megjelentet valamit nyugaton, amire aztán itthon hivatkoznak ugyanők!

Azt azért szeretném tudni rólad, hogy te egy teherbe esni képes személy vagy, vagy esetleg valami más? Mert ti még a a nemeket is tagadjátok, nektek nincs férfi, nincs nő, de van lassan 100 gender...

2022. szept. 25. 16:53
 34/38 anonim ***** válasza:
83%

33-as, meleg férfi vagyok.

Én nagyon szívesen reagálok érvekre, feltéve ha kapok.

2022. szept. 25. 17:11
 35/38 anonim ***** válasza:
86%

„Kérlek, legalább magadnak ne mondj ellent. Ha mégis, legalább két mondat távolságot tarts a két ellentétes mondat közt, jobb a szemnek is.”

Az általad idézett rész nem tartlmaz ellentmondást.

Ez csak egy példa: [link]

„Forrást kérek! (amúgy meg nem is értem)”

Ez vélhetőleg nem túl gyakori, neten nem találtam, de a családban volt.

„Nem és nem. Ezek kamu-procedurák, ezt te is tudod, ők is tudják, én is tudom. Ezek NEM jogilag elismert aktusok, hanem gesztusok.”

Nyilván, ezek valóban csak jelképesek.

„forrást kérek! (amúgy meg nyilvánvaló hazúgság, de azért szeretném látni, hogy pontosan mit hivatkozol)”

[link] : „A May 2021 Ipsos poll showed that 46% of Hungarians supported same-sex marriage, 20% supported partnerships but not marriage, while 18% were opposed to all legal recognition for same-sex couples, and 17% were undecided.”

„Miből gondolod, hogy nem azok? Ugye az tiszta sor, hogy ha valakit megvádolsz, a bűnösséget kell bizonyítani. Tehát te megvádoltad a törvényeinket, ergo rajtad a bizonyítási kötelezettség, nem rajtam.”

Egy az, hogy a melegeket exkludálják a házasság intézményéből. Azon felül ott van még az államilag finanszírozott homofób propaganda, a megfélelmlítés, a megosztás, a homofóbia és rasszizmus szítása stb.

„Én nem mondtam, hogy a "ki kit szeret" kérdés nem számít. Azt írtam, hogy nem ez dönti el a kérdést. Ha ez döntené el, akkor én elvehetném a havanese kiskutyámat és a szarvaspörköltet is.”

Nem, hisz sem a pörkölt, sem a kiskutya nem tud viszont szeretni szerelemből. A házasság két fél konszenzusán alapszik, hiába van meg a feltétel egy fél esetében, az nem elég.

„Ettől még fontos kérdés, belátom, de ennyi. Több relevanciája van egyéb, jól ismert tulajdonságoknak(élő, még nem házas, cselekedni tudó, kora megfelelő,stb.).”

Szerintem a jogilag elismert procedúrához sem szükséges ezek mindegyikének megléte, hiszen életkortól függetlenül házasodhat bárki, aki a kritériumoknak megfelel.

„Gondolom nem sokan állnának ki a betűemberek(LMBT) azért, hogy az én szeretett kiskutyámat ugyanúgy elvehessem feleségül, mint az asszonyt, pusztán mert szeretem és a kutya is engem.”

Ha a kutya képes is téged szerelemből szeretni, akkor sem állapítható meg a házasság konszenzuális mivoltja.

„Bemocskolná az én saját házasságomat.”

Miben mocskolná be a saját házasságodat?

„Megerőszakolná az intézményt, meggyalázná annak szentségét.

Mit jelent egyáltalán számodra az, hogy megerőszakolná az intézményt. Egyébként, polgári értelemben vett házasságról van szó, aminek nincs szentsége.

„Ez egy kis házi feladat, csak neked, mert tényleg kultúráltan írtál: nézz utána kérlek a törvényekben, hogy van-e különbség a heteroszexuális párok és a homokos pár regisztrált élettársi kapcsolatai közt(és ha van, mely pontokban van eltérés és kinek a javára).”

Már régen megtettem. Ha lesz egy kis időm, felfrissítem majd a tudásom. Ha jól emlékszem, akkor a legfőbb különbségek gyerekvállalásban (meleg párok nem fogadhatnak örökbe, külön-külön sem) és támogatások (CSOK és hasonlók nem vehetők fel meleg párok által) szintjén voltak.

2022. szept. 25. 18:04
 36/38 anonim ***** válasza:
89%

"Szóval részemről semmi gond nincs azzal, ha a homokosok "jelképesen" házasodnak. ...

De... khmm. Nekem valahogy úgy tűnik, hogy a FAJTÁTOK mégsem erre hajt."

Na, megérkeztünk a szokásos náci beszédhez... Semmi értelme innen tovább folytatni. Mert a te "fajtád" aztán kib.szottul felsőbbrendű mindenkinél.

2022. szept. 25. 19:07
 37/38 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom, ki az, akit idéztél, de a "fajta" fogalmat csak a neoliberalisták kötik össze a nácizmussal! Én akkor magammal szemben is "náci" vagyok, ha úgy kezdem mondandómat, hogy a "magamfajta emberek..."?
2022. szept. 26. 19:39
 38/38 anonim ***** válasza:
14%

A kérdező írta, de törölték a homofób válaszát azóta. Nem véletlenül.

A magamfajta szó a magamféle szónak a szinonimája. Féle = fajta. Negatív jelentéstartalom nélkül. Viszont ha valakinek szidod a fajtáját, akkor nem a "féléjét" szidod, hanem a származását, a bőrszínét, a nemi identitását, a vallását, a rossz természetét stb, mindenféleképpen valami olyan tulajdonságát, ami számodra negatív, amit csak negatív szövegkörnyezetben mondasz. Ne mosd össze a két szót, mert tök más a jelentése a szövegkörnyezettől függően. Pl. ha azt mondom neked, hogy "cseszem azt az értelmetlen hüye fajtádat, hogy még ezt sem vagy képes felfogni", az nyilván nem egy dicséret lesz számodra, még akkor sem, ha azt mondom neked, hogy ne sértődj meg, mert a magamfajta szó az sem sértő. Szóval érted. Nem mindegy, hogy milyen szándékkal mondjuk. A szándéktól függően lesz negatív vagy pozitív esetleg semleges a jelentése.

Ha pozitív szándékkal mondta volna a kérdező, nyilván nem törlik a kommentjét.

2022. szept. 26. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!