Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Nem értem a melegjogokat...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem értem a melegjogokat féltők egyik paráját. Ti értitek?

Figyelt kérdés

Történetesen azt a felütést, miszerint az, hogy nem házasodhatnak, az homofóbia.

A dolgot pedig azért nem értem, mert átnéztem a törvényeket és sehol nem találtam olyan kitélt, ami kizáná a homoszexuális emebreket.

Pontosan ugyanazon szabályok vonatkoznak rájuk mint rám is.

Pl. ha én akarnám elvenni feleségül az útlevelemet, vagy József Attila Altató c. versét, vagy a Honvédség új német tankjainak egyikét, ugyanúgy nem tehetném meg, mert a szebályok tiszták és általánosak, ami a házasodókra vonatkoznak(ellenkező nemű, önrendelkezési joggal bíró, korhatár feletti, nem házas, élő,stb. egyedek).

Nem értem hát, hogy miféle homofóbiát látnak és hol?

2022. szept. 18. 19:33
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
22%

Én melegként bármikor házasodhatok egy nővel, akárcsak egy heteró férfi. Két heteró férfi sem házasodhat össze egymással. Én nem látok ebben homofóbiát.

A bejegyzett élettársi kapcsolat számomra tökéletesen megfelelő.

2022. szept. 18. 19:40
 2/38 A kérdező kommentje:

Isten áldjon meg téged és a pasidat!

Tökéletes válasz...

2022. szept. 18. 19:41
 3/38 anonim ***** válasza:
92%
A házasságban akpott jogok nem teljesen egyeznek meg az élettársival. Például nem veheted fel a másik fél nevét, örökbefogadni csak egyik fél tud (vagyis egyik tudott, amíg lehetséges volt ez), azt hiszem örökölni se tudsz a másik fél után, valamint ha jól tudom, a kórházban se engednek oda a párodhoz, mert nem vagy családtag.
2022. szept. 18. 19:56
 4/38 A kérdező kommentje:

Bocsi,. de nem értem, hogy ez hogy jön ide?

Én feltettem egy kérdést(legyen A), te meg elkezdted kifejteni, hogy B<> C-vel, mert ez, meg az...

A lényeget elismétlem: a házasság szabályai egészen precízen ugyanazok egy meleg emberre nézve, mint rám.

Az, hogy a melegek(egy része) szeretné ezt mindenféle irányba elferdíteni, az nem az én saram és nem is vagyok köteles hozzá asszisztálni.

Szóval de, fel tudod venni a házastársad nevét és örökölhetsz is utána. Az, hogy neked nincs hozzá gusztusod(egy nőhöz), kb. el tudod képzelni, hogy mennyire érdekel...

2022. szept. 18. 20:01
 5/38 anonim ***** válasza:
96%

A bejegyzett élettársi kapcsolatban örökölhetnek egymástól és közeli hozzátartozónak számítanak, tehát például a kórházban is egyenjogúak a házastársakkal.

2022. szept. 18. 20:03
 6/38 anonim ***** válasza:
96%

Ha akarnád, értenéd.

De csak provokálni akarsz.

2022. szept. 18. 20:03
 7/38 A kérdező kommentje:

Ajh.......

Ettől még érdekelhet a válasz, nemde?

2022. szept. 18. 20:23
 8/38 anonim ***** válasza:
92%
Tehát szerinted rendben van, ha nincs azonos jogod a heterókkal.
2022. szept. 18. 21:07
 9/38 anonim ***** válasza:
95%
Nyilván az, hogy a homoszexuális emberek a saját nemükhöz tartozókhoz vonzódnak, de a törvényi rendelkezés -önkényesen- eleve kizárja hogy az azonos neműek közötti kapcsolat ugyanabban a jogi elismerésben részesüljön mint az ellenkező neműeké ezért diszkriminatív. Az útleveled, vagy egy tank eleve nem jogképes, és nem cselekvőképes tehát össze sem hasonlítható. Attól mert nem kifejezetten azt írom le, hogy nem jogképes akinek nem fekete a haja, hanem hogy minden fekete hajú ember jogképes még ugyanolyan diszkriminatív. Ez azért nem kvantumfizika, szerintem a nyolc általánosoddal is meg lehet érteni.
2022. szept. 18. 21:23
 10/38 anonim ***** válasza:
92%
Napi unatkozó, aki otthon kaparta magát estig, hogy miféle hülyeséget kérdezzen...
2022. szept. 18. 23:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!