Olaszország miért maradt le ennyire melegjogok terén Európában?
Van erről interjú is, műsor is, hogy az olaszok valamiért Európa legvégén kullognak ezen a területen, és ugyan engedélyezték elvileg a bejegyzett élettársit, de pl. Róma polgármestere kijelentette, h ő biztos nem enged egyet se bejegyeztetni.
De miért történik ez pont Olaszországban?
Mert a család nálunk nagyon fontos, ráadásul erősebb a kereszt3ny vallásosság is.
Felőlem mondjuk házasodhatnak, de az örökbefogadást nem engedélyezném.
Miért kéne a kisebbség akaratát érvényesíteni a többség felett?
Ugyan úgy azzal fekszik le akivel akar, miért kellene, hogy az egész országot az érdekelje, hogy valaki a saját német szereti?
#3 > Miért kéne a kisebbség akaratát érvényesíteni a többség felett?
A házasság egy szerzödés két ember között. Áruld már el, hogy neked, mint a "többségi" társadalom tagjának, mi közöd van ahhoz, hogy két ember miröl köt szerzödést?
Egyelőre olyan világot élünk, hogy a melegek 99%-a hallgat, és hallgatna, mint a sír önmaga valójáról, ha a kedves heterók 99%-a nem azzal kezdené hétfő reggel nyolckor a "munkát", "iskolát", hogy elkezdik faggatni az embereket, hogy ki mit csinál a magánéletében, meg mért nem mondja meg, meg mért nincs már barátnőd, meg mért nem házasodsz már, meg mi van 6uzi-e vagy, hogy nem? És akkor ez megy péntek estig folyamatosan. Nem a 6uzik jönnek ki a négy fal közül, hanem a heterók akarnak bemászni oda, meg mindenkinek a magánéletébe, és még ők vannak felháborodva, hogy valaki nem képes "oldódni" a közegben. A 6uzi 20-40-60 éve titkolózásban és folyamatos szorongásban él, ki ne derüljön, egy transz meg egyenesen az egész lényét, önmaga összes gondolatát ki kell csavarja, "mert egy fiú/lány olyan nem gondol, nem mondhat". És egyelőre a magyar iskolákban az érintettek közel nulla egész nulla nulla %-a, aki az ilyesmit fel meri vállalni.
Ehhez képest előadni ezeket a "6uzik mért nem maradnak a négy fal között" dolgokat, hát rohadt vastag rinocéroszbőr kell hozzá...
Főleg, hogy az összes előállt 6uzitéma, amit az átlagember hallhatott az elmúlt félévben, egy az egyben a regnáló politika mesterségesen előállított terméke, nem az érintettek dobálják be magukat közszereplésre.
ez a 4 fal között elég vicces érv sztem is.
és milyen kisebbség akarata??? miben árt neked azzal az ún. kisebbség, ha házasodik?
#4 - azért ebben ne legyél olyan biztos. Délen nagyon konzervatívak, teljesen elképzelhetetlen, Északon elfogadóbbak, de azért csak mértékkel ott is. nem egyszer láttam már gyerekkori haverokat összeveszni, mert az egyikről kiderült. vagy akár milánoi munkahelyről is kirúgni. szóval nem tudom, honnan veszed az ismereteidet, de sztem nem olyan jó a helyzet náluk sem, és ez nagyon izgalmas, h miért pont ők lógnak ki ennyire a sorból. vannak olasz haverjaim Északon is, Délen is, hát mit is mondjak, brutálisan homofóbok, kivétel nélkül. vagy talán pár kivétellel, akiket nem ismerek, mindenesetre igen messze van a spanyol átlag felfogásától, ahol ez mára már nem téma.
#2 -a spanyolok régóta fogadnak örökbe és működik. én magam is ismerek egy ilyen párt, a kissrácot 4 évesen fogadták örökbe, és lássunk csodát, a srác 19 éves most és heteró "lett". persze ők egész másképp állnak a valláshoz.
ezt a típust rendesen meg tudod döbbenteni a nyíltsággal. bemész és reggel közlöd h a pasiddal voltál, kb 2 hétig nem térnek magukhoz, de aztán elmúlik az újdonság ereje.
Elég sokat járok délre, Calabriában van házam. Ott is sok meleget látsz az utcán, senki nem piszkálja őket. Szícília eldugott faluiról nem tudok nyilatkozni, de àltalánosságban nem jellemző ameleg-ellenesség. A felmérések szerint is az emberek 58-70%-a megadná az egyenjogúságot a melegeknek.
ez szép véletlen .... én is pont most veszek házat Calabriaban. na persze elég nagy, nem tudom, Te melyik részen.
mit is mondjak, valóban nem ugat be senki, de azért haverkodni se fognak. nekem ez a tapasztalatom, de az a vicc, h Északon is, pedig őket nyitottabbaknak, modernebbeknek tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!