Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem értem a melegjogokat féltők egyik paráját. Ti értitek?
Történetesen azt a felütést, miszerint az, hogy nem házasodhatnak, az homofóbia.
A dolgot pedig azért nem értem, mert átnéztem a törvényeket és sehol nem találtam olyan kitélt, ami kizáná a homoszexuális emebreket.
Pontosan ugyanazon szabályok vonatkoznak rájuk mint rám is.
Pl. ha én akarnám elvenni feleségül az útlevelemet, vagy József Attila Altató c. versét, vagy a Honvédség új német tankjainak egyikét, ugyanúgy nem tehetném meg, mert a szebályok tiszták és általánosak, ami a házasodókra vonatkoznak(ellenkező nemű, önrendelkezési joggal bíró, korhatár feletti, nem házas, élő,stb. egyedek).
Nem értem hát, hogy miféle homofóbiát látnak és hol?
Ntok mindre reagálni, ezért kiválasztottam#18-ast:
"A válaszokat nem olvastam, de így is szeretnék reagálni: Egy tárgy nem képes a konszenzusra. A melegek közötti kapcsolatok viszont (jó esetben) konszenzuálisak és nem értem, hogy mi okon zárja ki őket a törvény a házasság intézményéből."
Csak-hogy-ez-irreleváns.
Nem az az egy kritérium dönti el, hogy valaki házasodhasson-e, amit éppenséggel valamelyik liberálbolsi agyhalott lmbtq-tálib kitalál. Nem.
Nem a konszenzus számít és kész, vedd csak tudomásul.
Két már házas ember is konszenzusra juthat, mégsem házasodhatnak megint.
Az, hogy nem tetszenek a játékszabályok, hát istenem, nyeld le(lol).
18-as vagyok. Hogy a te érvelési stílusoddal éljek, engedd meg ezt az aprócska kis kirohanást:
Csak-hogy-ez-irreleváns.
Nem az az egy kritérium dönti el, hogy valaki házasodhasson-e, amit éppenséggel valamelyik náci fideszes agyhalott nemzethy idióta kitalál. Nem.
A továbbiakban megpróbálok kulturáltan reagálni:
A konszenzus a lényeges. Két házas ember is újraházasodhat, akkor is ha a házasságuk még érvényben van. Elég sokan erősítik meg így jelképesen az elkötelezettségüket. Újraházasodhatnak azok is, akik sokáig nem alkottak egy párt, de jogilag még érvényes a házasságuk. A lényeg a kimenetel, ezeknek ugyanis minden esetben jogilag elismert házasság a kimenetele, függetlenül attól, hogy ez már a házasság újbóli megkötése előtt is érvényes volt. Az azonos neműek esetében teljes mértékben lehetetlen, hogy kimenetelként egy jogilag érvényes házasság lépjen érvénybe a két fél között, tegyenek bármilyen lépéseket is.
Ki szabja meg a játékszabályokat? Nem én, ez igaz, de nem is te. Általában a többség, ez Magyarországon már megvan a melegházassághoz, legalábbis a felmérések szerint. Ez esetben elviekben neked kéne alkalmazkodni a játékszabályokhoz és elfogadni a változást, nem?
Feltettél egy kérdést. Kaptál választ. Ebben az esetben jellemzően indokokat várunk, amelyekkel megpróbálod cáfolni, vagy relativizálni a válaszainkat. A liberálisok, LMBTQ+ emberek gyalázása nem érv és nem indoklás. Segítek egy kicsit, hátha ráérzel:
-Miből gondolod, hogy a homoszexuálisok jogilag egyenrangúak?
-Miért gondolod azt, hogy nem számít, hogy ki kit szeret, és csak nőt lehet elvenni férfiként?
-Miben zavarna téged a homoszexuálisok házassághoz való joga?
-Miben zavarna bárkit is a homoszexuálisok házassághoz való joga?
-Téged nem zavarna, ha esetleg párkapcsolati téren a homoszexuálisok több joggal rendelkeznének, a heteroszexuálisok pedig meg kellene elégedjenek valami alsóbbrangú párkapcsolati formával (már, ami a jogi részét illeti a dolgonak), de természetesen bármikor elvehetnének egy azonos neműt, ellentétben az ellenkező nemmel?
Mennyivel különb a náci liberálf@siszta, mint az általad vádolt "nemzethyek"! Már a megfogalmazásod is undorító! Hogy neked a "nemzet" semmit nem jelent, a te privát ügyed, ezért téged senki nem támad, nem gúnyolódik veled! Mint ahogy te teszed a másik oldallal!
Nem értem, mi a gondotok azzal, hogy a család apa, anya, gyerekek? Te talán két apa kapcsolatából jöttél létre?
Mindezeket melegként írtam le!
És úgy látom, te el sem fogadod, hogy másnak más a véleménye, mint neked (liberálf@siszta!)... Isten áldjon! Jaaa? Bocs! Neked íg nem köszönhetek...
25-ös vagyok.
„Mennyivel különb a náci liberálf@siszta, mint az általad vádolt "nemzethyek"!”
Nem különb, nem szeretnék olyan fogalmakban elvesződni, amelyek nyilvánvalóan csak provokációként íródtak. Én ezt annak leírása előtt jeleztem is, ugyanis nem éreztem korrektnek az előttem válaszoló indokolatlan, ízléstelen és ostoba beszólását.
„Már a megfogalmazásod is undorító!”
Én csak bemásoltam az előttem puffogó válaszából egy részletet, csupán két kifejezést kicserélve.
„Hogy neked a "nemzet" semmit nem jelent, a te privát ügyed, ezért téged senki nem támad, nem gúnyolódik veled!”
Én szívemen viselem a magyarság sorsát, de képtelen vagyok azonosulni azokkal a nevetséges csoportokkal, akik a nemzeti értékeket a nácizmussal, a rasszizmussal, a homofóbiával és egyébb mentális rendellenességekkel azonosítják. Ezért írtam „thy”-val a „nemzeti” szót, ugyanis úgy gondoltam, így egyértelmű annak jelentése, hiszen ironizálja ezen csoportok túlbuzgó tradicionalizmusát és ostobaságát. Viszont, szerintem a „liberálfasiszta” és „liberálbolsi” kifejezéseket is tekinthetjük gúnyolódásnak.
„Nem értem, mi a gondotok azzal, hogy a család apa, anya, gyerekek?”
Tehát egy gyerekek nélkül élő házaspár nem család? A gyerekeket bizonyos esetekben felnevelő nagyszülők nem a családjuk? A nevelőszülőddel nem vagy család, ha egyedül nevel? Az azonos neműek által nevelt gyerekeknek nincs családjuk?
„Te talán két apa kapcsolatából jöttél létre?”
Nem. De nem értem, hogy ez miben releváns.
„Mindezeket melegként írtam le!”
És a véleményem szerint szinte biztosan hazugként.
„És úgy látom, te el sem fogadod, hogy másnak más a véleménye, mint neked (liberálf@siszta!)...”
Elfogadom, ha az illető képes felfogni, hogy mit írtam abban, amire épp reagál. Mondjuk, az érvelések is segítenének.
A személyeskedést meg szerintem hagyjuk, én is írhatnék, de értelme nem volna. Valóban nem vagyok vallásos. És? Talán ez csökkent a hitelességemből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!