Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Nem értem a melegjogokat...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem értem a melegjogokat féltők egyik paráját. Ti értitek?

Figyelt kérdés

Történetesen azt a felütést, miszerint az, hogy nem házasodhatnak, az homofóbia.

A dolgot pedig azért nem értem, mert átnéztem a törvényeket és sehol nem találtam olyan kitélt, ami kizáná a homoszexuális emebreket.

Pontosan ugyanazon szabályok vonatkoznak rájuk mint rám is.

Pl. ha én akarnám elvenni feleségül az útlevelemet, vagy József Attila Altató c. versét, vagy a Honvédség új német tankjainak egyikét, ugyanúgy nem tehetném meg, mert a szebályok tiszták és általánosak, ami a házasodókra vonatkoznak(ellenkező nemű, önrendelkezési joggal bíró, korhatár feletti, nem házas, élő,stb. egyedek).

Nem értem hát, hogy miféle homofóbiát látnak és hol?

2022. szept. 18. 19:33
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
91%

Egyetértek, csak rossz szempontból nézed. A melegek a TE jogaidért is küzdenek. Mi van, ha egyik nap úgy ébredsz majd fel, hogy el szeretnéd venni a Feri barátod?

Szóval most én nem értem: miért baj, hogy két férfi házastársi kapcsolatban akar élni.

2022. szept. 18. 23:53
 12/38 anonim ***** válasza:
12%

Már felfoghatnátok, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat miért nem felel meg sok melegnek? Az örökbefogadás meg, érthető, hogy sok mindenféle ok miatt kizárt...

A fenti mondatok miatt én, mint meleg, homofób vagyok?

2022. szept. 19. 02:25
 13/38 anonim ***** válasza:
93%
Gondolom, azt akartad írni, nem érted, hogy miért nem felel meg a bejegyzett élettársi kapcsolat a melegek többségének...
2022. szept. 19. 02:37
 14/38 anonim ***** válasza:
89%
Én buzı vagyok, de eszem ágában se lenne házasodni. Nem értem miért nem lehet engedélyezni az azonos neműek házasságát. Senki le se szarná ki kivel házasodik. Az meg hogy a házasság szent.... Nézzünk csak rá a magyar válási statisztikákra...
2022. szept. 19. 06:48
 15/38 anonim ***** válasza:
91%

Való igaz az okfejtésed, hogy ellenkező nemű, kritériumoknak megfelelő egyedet mi melegek is bármikor elvehetünk.

Sok meleg hisz abban a tündérmesében, hogy házasságot az ember azzal köt, akit szeret, és nem azzal, aki a törvényi kritériumoknak megfelel. De ez nyilván nincs így. Ha holnaptól törvénybe foglalják hogy csak oposszummal lehet házasodni, akkor nyilván érthetetlen lenne azoknak a férfiaknak és nőknek az akadékoskodása, akik például nem jutnak be a kórházba a bejegyzettélettársukhoz, mert csak hozzátartozók látogathatnak. Vagy hogy nincs ilyenolyan adókedvezmény mint a többi törvénytisztelőnek aki oposszumhoz ment hozzá. Esetleg örökösödés illetékmentesen szintén csak oposszum-ember viszonylatban történhet házasság esetén. (csak mondtam egy-két példát). Remélem nem csak a kérdező, de mindenki más is felfogná végre, hogy a törvényhozó ebben az esetben sem az azonosfajúak házasságát diszkriminálná, hanem egyszerűen kedvezményes elbírálást nyújtana az ember-oposszum pároknak.

2022. szept. 19. 14:53
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Önmagadnak mondasz ellent egyik mondatoddal a másiknak.

1.)

"miszerint az, hogy nem házasodhatnak, az homofóbia"

2.)

"mert a szebályok tiszták és általánosak, ami a házasodókra vonatkoznak(ELLENKEZŐ NEMŰ,..."

Nem tűnik fel? PONT EZ(!) a homofóbia!!! Hogy csak ellenkező neművel házasodhatok, azonos neművel, a párommal nem.

"Pontosan ugyanazon szabályok vonatkoznak rájuk mint rám is"

Nem egészen. Te heteróként azzal házasodhatsz, akit szeretsz. Én melegként meg csak azzal házasodhatok, akivel nem szeretnék (nővel).

"A lényeget elismétlem: a házasság szabályai egészen precízen ugyanazok egy meleg emberre nézve, mint rám."

A házasság szabályai jogilag ugyanazok, de a körülmények nem. És ez a baj vele. Az a baj, hogy a házasság szabályai nem veszik figyelembe a körülményeket, így ugyanazok a szabályok nem illenek mindenkire egyformán.

Mondok egy másik példát rá, mondjuk rezsivel kapcsolatban:

Én keresek havi 1 millió forintot, te meg havi 150 ezret. Holnap hoznak egy törvényt, hogy holnaptól kezdve mindenki csak gázzal fűthet, semmi mással nem és a havi gáz ára mindenkinek kivétel nélkül egyformán 200 ezer Ft-ba fog kerülni. Én ki fogom tudni fizetni a havi 1 milliómból a gázt és egész télen jó melegben leszek, te meg nem fogod tudni kifizetni és megfagysz a gyerekeiddel együtt. Ugyanazok az egyértelmű szabályok vonatkoznak mindenkire??? Igen! És akkor most attól, hogy ugyanazok a szabályok mindenkire nézve, ettől igazságos és egyenlő a szabály??? Nem!!! Mert nem veszi figyelembe az eltérő élethelyzeteket.

Hiába rám is ugyanaz a szabály házasság szempontjából mint rád, ha én nem akarok vagy nem tudok, nem szeretnék olyannal házasodni, aki ellenkező nemű, míg neked meg ez a természetes. Hát, ez a baj a házasság szabályaival...

Ha te nem tudsz kifizetni havi 200 ezret gázra, csak havi 150-et, akkor előbb-utóbb el fogsz adósodni, csődbe fogsz menni és éhen fogsz halni. És akkor én is mondhatom, hogy "kb. el tudod képzelni, hogy mennyire érdekel..." Ez a szabály és kész, rád is ugyanúgy vonatkozik, fizess és hallgass. Ha meg nem tudsz fizetni, így jártál, nem az én gondom. Mindenkire egyformán vonatkoznak a szabályok, punktum. A szabály az szabály! Hát ez a baj vele. Egyeseknek kedvez, másokat meg kirekeszt, kiközösít.

2022. szept. 19. 14:56
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
naivak...
2022. szept. 19. 15:13
 18/38 anonim ***** válasza:
89%
A válaszokat nem olvastam, de így is szeretnék reagálni: Egy tárgy nem képes a konszenzusra. A melegek közötti kapcsolatok viszont (jó esetben) konszenzuálisak és nem értem, hogy mi okon zárja ki őket a törvény a házasság intézményéből.
2022. szept. 19. 18:00
 19/38 anonim ***** válasza:
89%
"ha én akarnám elvenni feleségül az útlevelemet, vagy József Attila Altató c. versét, vagy a Honvédség új német tankjainak egyikét, ugyanúgy nem tehetném meg," Aha. szóval a szemedben a melegek nem emberek, értem.
2022. szept. 19. 18:52
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát erre azzal az egyszerű gondolatmenettel válaszolnék, hogy nem értem a feministák miért harcoltak annyit a női szavazójogért, ha férfinak születtek volna, ők is szavazhattak volna nyugodtan.
2022. szept. 20. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!