Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Legyen melegházasság?
Miért kéne az összes melegnek egyetértenie mindenben?
A heterók sem teszik soha.
Te azt várod el, hogy a melegek különbek legyenek a heteróknál.
A heterók közül is van aki feltétlen meg akar házasodni és van aki nem látja semmi értelmét. Akkor miért várnánk el, hogy a melegek egyöntetűen lássák a házasság értelmét.
Arról nem is beszélve, hogy én látom a házasságnak egyfajta értelmét érzelmi alapon. De ha objektívan nézném az egészet akkor akár lehet ellenezném is azt, hogy én megházasodjak. Tehát ha valakinek az életében nem jött el az a bizonyos pont, akkor nem feltétlen várható el, hogy megértse ezt, hogy miért is akarhat valaki megházasodni.
Egyébként, igen a pridenak van oka. De sok esetben például hergeli is az embereket és egyéb hasonló negatívumai is vannak így nem feltétlen ördögtől való az sem, hogy ha valaki ellenzi.
Bocsánat, nem várom el hogy a melegek különbek legyenek a heteroknál .Viszont a megértés az nem szaxualitástól függ, látom a példa nem volt jó illetve nem talált be Nálad. Nem baj , csak az zavar , hogy akit nem érint az baxik rá a témára is .Aki a Pride rendezvényt hergelésnek tatja az bezony alapból nem is tudom mit nem ért meg illetve mit ért meg a világból. Én évek óta kinnt vagyok és ami rinyűkat olvasok vele kapcsolatban az érdekes módon jelen sincs és ha jleen is lenne mit érdekli azt aki ott sincs és sose menne ki . Én pl nem járok focimeccsekre, hogy miért nem ? Mert nem érdekel de nem is fröcsögök az általam negatívnak tartott hatásaitól ......
A dolgok lényegének a megértése viszont lehet elvárás. Engem sem érint rengeteg dolog a világban, de megértést tanúsítani egy felnőtt embernél az alap. De ugye ez már neveltetés, iskolázottság, empátia és tapintat kérdése. Magyarul IQ és EQ függvénye. Akinek nincs meg az ismét csak nem a nemi orientációja miatt nem érti meg , lásd a Te példád hogy a pride ellen is lehet fröcsögninis ezt bizonyítja.
"Aki a Pride rendezvényt hergelésnek tatja az bezony alapból nem is tudom mit nem ért meg illetve mit ért meg a világból. "
Vannak akiket zavar ez a felvonulás és számukra ez hergelés attól függetlenül, hogy nem ez a célja.
Felteszem aki meleg és ellenzi az azért ellenzi mert úgy gondolja, hogy plusz haragot keltenek ezzel ellene is.
De ez csak egy hipotézis részemről. Természetesen nem láttok bele a fejükbe és személyesen sem ismerek ilyen homoszexuális személyt, így csak egyéb helyekről összeszedett információk alapján én erre következtetnék.
Abban amit írsz lényegében nem foglalkozol azzal, hogy mit akarnak bizonyos emberek akik nem foglalkoznak azzal, hogy mit akarnak a melegek.
Akkor mi is a különbség?
Az nem jó megoldás, hogy megszívatok egy rakás embert, hogy egy másik rakásnak kedvezzek mert az megint csak haragot szül. Persze most is lényegében ez van de a két csoport felcserélésével sem jutunk előrébb.
Egyébként lehet, hogy te nem foglalkozol azzal, hogy másokban milyen érzéseket kelt a Pride de azok az emberek is hatással lehetnek a te életedre (választások) amivel pont, hogy az egyenlően kezelést hátráltathatod.
De ez egyben egy ördögi kör is mert részben a Pride is generál egyfajta elutasítást és az elutasítás pedig indokolja a Pride-ot. De ez így nem vezet célra.
Persze tudom, hogy megoldást sem kínálok csak a problémákról beszélek, de az egyenlőre nincs jobb ötletünk nem feltétlen indokolja azt sem, hogy egy rossz, célra nem vezető attól akár pont, hogy elvezető utat kövessünk.
Már pedig bárki is bármilyen nézetett akar erőltetni az ellenállást fog szülni.
1.
Nem ellenzem a Pride megtartását pusztán egy lehetséges magyarázatot vetettem fel arra, hogy miért ellenezhetik azok akikről egyébként szólna. Mindezek mellett pedig nem feltétlen teljesen tévedés, értelmetlen az ellenzésének nézőpontja sem. Az ellenző sem feltétlen a jogokért való "küzdelmet" ellenzi vagy azok fontosságát... lehet csak a módszert.
Szerinted a Pride tartása egy olyan módszer aminek semmilyen negatív hatása nincs csak egyre közelebb hozza a kívánt célt?
2.
Én egy szóval nem mondom, hogy ne kéne tenni valamit. A kérdés a mit és a hogyan és itt nem lehet letudni azzal, hogy a másik ostoba és ezért nem foglalkozunk a véleményével.
Ez egy hosszú folyamat. Jó lenne ha egy egy értelmetlen dolgot csettintésre el lehetne törölni de sajnos a mai napig van még rasszizmus is a világban és sok más hasonló.
Irreális dolgokat vársz el ha azt várod el az emberektől, hogy egyik percről a másikra változzanak meg mert te úgy akarod.
Normál esetben ha erőszakosan megpróbálod rá erőltetni a nézeteidet másokra akkor az ellenkezést fog kiváltani.
3.
"Tanulás nélkül, empátia, tapintat nélküli emberektől semmit sem lehet várni ."
Te empátiával vagy és tapintattal minden más nézőpont felé? Biztosan objektívan próbálod megérteni az ő nézőpontjukat és megoldást találni?
Mert az eddigi válaszaidból nekem nem ez jön át. Persze nem biztos, hogy így van de nekem úgy tűnik, hogy mivel a másik véleménye eltér a tiédtől ezért felé nem kell empátiával lenni, onnantól azzal az emberrel nem kell foglalkozni.
De akkor miben más ez mint amit ők tesznek a melegekkel?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!