Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért van az,hogy a mai...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gooboy37 kérdése:

Miért van az,hogy a mai fiatalok többsége úgy öltözik mint egy lány és nem meleg?

Figyelt kérdés
Meglátásom szerint igen megtévesztő a rózsaszín,a szűk,a rövid.

2022. aug. 13. 05:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

Én egyébként nem tudom hol élnek akik ezt látják, milyen párhuzamos univerzumban. Nekem a férfias srácok tetszenek. Budapesti vagyok, nyáron éjszaka bemegyünk a belvárosba szórakozni, nem tudom hova nézzek vagy ne nézzek mert tesztoszteronszag van. Széles vállak, izmos karok, jó a kisugárzásuk, jól öltözöttek. Nem látok nőnek öltözött pasikat szinte sehol, nyilván vannak olyanok akik femininebben és olyan az öltözetük is de ez nem a többség. Velük sincs semmi baj egyébként, miért kéne olyan ruhákat felvennie amiben nem érzi jól magát, meg játszania a macsót ha nem tud azonosulni vele? Szerintem az a gáz amikor valaki olyannak akar látszani ami egyértelműen nem ő.

Az a probléma, hogy sok begyepesedett agyú ember azt hiszi hogy az a divat és ideál amit akkor magába szívott amikor ő szocializálódott, az az idők kezdetétől mindenhol egyetemesen úgy van, és úgy is kell maradnia és mindenki aki nem felel meg ennek az már "lányos" meg nem tudom én micsoda. Mert rövid, meg szűk. Ezekből melyik az újkeletű dolog?

A "férfi nem hord rövidet" még dédnagyapám korosztályának a mottója volt, meg még talán a falusi idősebbek között találsz olyat aki ezt vallja. Ez a nagyon sztrikt "szemérmesség" nagyjából a 19. században gyűrűzött be a nyugati viktoriánus divatból a városi polgárság majd a vidéki lakosság köreibe, csak utóbbiban a 20. század második felében is megmaradt [Nyugaton viszont jóval előbb kiment a divatból, ez akár a cserkészek vagy a hiterljugend egyenruháin meglátszik). Ez egy ordas nagy hülyeség, még a középkori ábrázolásokon is látszik hogy nyáron akár a mezőgazdasági munkálatokra rövid kisgatyában mentek, az antik mediterrán hétköznapi férfiviselet is a nagyjából térdig-combközépig érő tunika volt. Ha meg a modern shortoknál tartunk, akkor ha 80-as évekből pl. nézel sporteseményeket az akkori shortdivatban sokkal rövidebb és szűkebb gatyák voltak divatban mint ma. Kb. a comb felső harmadát takarta, a focista ha nagyobbat rúgott kint volt a fél segge. Ma viszont inkább a bő, térdig érő short a divat. Szerintem manapság elég extrém lányosnak bélyegezni hogy valaki nyáron évszaknak megfelelő ruházatot hord : D

A szűk hosszúnadrág sem nóvum, a szűk csőgatya ugyanúgy ott volt a 70-es, 80-as évek rockdivatjában, a harisnya mint férfiviselet pedig a Bourbon udvaron át, a reneszánsz hétköznapokig dívott. Ezeket ma hordaná valaki azt mondanák cicanadrág van rajta, és mivel pl. Itáliában egyes időszakokban nem vettek felé semmit, és a hosszúing is lerövidült a testhezálló nadrágban kb. azt is láttad amit nem akartál. Az öltözködésnek van egy olyan szerepe hogy megpróbálja az ember a másik/azonos nem képviselőinek tetszését elnyerni. Most mivel kéne a fiataloknak ezt elérni? Azzal amit az átlag 40-es, 50-es hord? 8 számmal nagyobb trottyosan lógó farmer/vászonnadrág + valami 80-as évek hangulatát idéző csíkos ing? Amorf, semmi alakja, formája nincs benne az embernek, senki ingerküszöbét nem üti meg vele. Ha nagyon jóképű akkor ugyanúgy labdába rúghat, de akkor sem az öltözködésével hívta fel magára a figyelmet.

A színeken rugózni megint hülyeség. Az is teljesen aktuális divatfüggő. Tetőtől-talpig cifra piros virágmintás viseletben jelennék meg valahol, akkor ma azért is kiröhögnének aztán volt falu ahol ez volt a trendi népviselet 4-5 generációval ezelőtt. A 20. századi magyar polgári viselet pár sötét színt engedett meg a férfiaknak, manapság meg a világosabb, élénkebb színeket is oké viselni a fiataloknak mert nem azt látják benne hogy nőies, hanem hogy pozitívabb, vidámabb kisugárzást ad. Ha valakinek azon múlik a férfiassága hogy kék vagy rózsaszín FÉRFIINGET vesz fel, ott nem az öltözködéssel van a baj.

2022. aug. 13. 13:13
 12/24 anonim ***** válasza:
92%
10: Akkor pl. menj be a Springfieldbe, Pull&Bearbe. A H&M-be a tömegnek szánt divatcuccok vannak többségben, ami nem feltétlen rossz én vettem már tök jó cuccokat onnan, de tény van olyan szezon amikor nem a legjobb. Azért nem csak a H&M és a New Yorker létezik.
2022. aug. 13. 13:19
 13/24 anonim ***** válasza:
90%
Ti hol laktok hogy "sok" nőies pasit láttok? Én szökőévente egyszer, szó szerint.
2022. aug. 13. 13:42
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

13: Nem nőies,és nem női öltözködésűre kell gondolni..

Csak túlságosan nagyképű némelyik,és hiú kis feminim beütéssel..

2022. aug. 13. 13:51
 15/24 anonim ***** válasza:
88%

14: A kérdésben nem erről van szó, hanem idézem: "úgy öltözik mint egy lány", "igen megtévesztő a rózsaszín,a szűk,a rövid."

Amúgy nem akarok nyelvtannáci lenni, de már másodjára írod feminimnek a feminin szót. Nem tudom ti milyen embereket láttok az utcán, én éjszaka Budapesten szerintem simán százas nagyságrendben látok embereket, de semmi olyat csinálnak amiről én első blikkre megállapítom, hogy nagyképű és hiú. Lehet azok, de semmi olyat nem csinálnak. Sétálnak, beszélnek a haverjaikkal, szórakoznak aztán ennyi. Aki meg feltűnik valami hülyeségével az pont azért tűnik fel, mert nem az a szokványos. Nem a meleg társkeresős sérelmekből kell kiindulni.

2022. aug. 13. 14:04
 16/24 anonim ***** válasza:
78%
Aha, tehát nem nőies, némelyik nagyképű.. némelyik öltönyös, vagy farmeros, vagy rocker stílusú is. Ezek szerint csak a kötözködés volt a kérdés célja.
2022. aug. 13. 14:06
 17/24 anonim ***** válasza:
21%

"Amúgy nem akarok nyelvtannáci lenni"

- Mégis az vagy 😂😂 De nagyon ráérsz...

2022. aug. 13. 14:52
 18/24 anonim ***** válasza:
3%

Amúgy meg az volt írva hogy NÉMELYIK SRÁC... Nem pedig az hogy az ÖSSZES. Azért ez nagy különbség. Sajnálom ha magadra vettél néhány negatív választ,de ezt el kell fogadni hogy nem mindegyik válasz fogja a TE álláspontodat erősíteni.

Ha ezt nem fogadod el,nem kell ilyen fórumot olvasni..

Akkor ki nem tudja a nyelvtant,és értelmezni??

2022. aug. 13. 15:05
 19/24 anonim ***** válasza:
87%
17: Igen, mert ha nem rosszindulatból de jelzik hogy a kedvenc jelződet nem jól írod, akkor azt rögtön magadra kell venni és nyelvtannácinak titulálni :D Tanulni valami újat sosem szégyen. Befogni a füledet és butának maradni igen. A kérdésben "többsége" szerepel. Te is azt írtad "sok ilyet látok az utcán". Ha másra gondoltál, akkor tanuld meg magad kifejezni írásban mert nem vagyunk gondolatolvasók. Hogy ki mit nem bír elfogadni arról annyit, hogy én senkit nem pontoztam le engem meg sikerült lepontozni erős gyanúm, hogy többek között neked, azért mert leírtam hogy tapasztalatom szerint elég nagy ferdítés hogy a fiatalok többsége nőiesen öltözne. Az hogy a szűkebb, rövidebb, esetleg rózsaszín darabok meg egyetemesen nőiesek egy üres maszlag, szerintem alá is támasztottam valamivel mert úgy alakult, hogy van valami dunsztom a divattörténetről és a történeti viseletekről. Bár nyilván van akinek semmi nem érv, a valóságnak kell igazodnia hozzá.
2022. aug. 13. 15:49
 20/24 anonim ***** válasza:
78%

Te ezen a pár szón vagy fennakadva mint valami gyerek már órák óta. Jézus... Vannak bajok a toronyba. És a lepontozasok miatt duzzogsz..

Hány éves vagy?

Nem is csodálkozom hogy a társkereső oldalak ilyenek miatt vannak azon a szinten amilyenen..

Nagyon szép idő van kint,javaslom menj barátaidhoz ( ha vannak)

2022. aug. 13. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!