Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy korkülönbség miatt szakítsunk?
23 éves srác vagyok, egyetem után több mint fél éve költöztem fel Budapestre. Nagyon kezdő voltam a meleg témában, de találkoztam egy 35 éves férfivel, akivel az elején úgy voltam talizunk párszor, de ez már 5 hónapja tart.
Igazából nem is tudom, vagy a szeretetéhség, vagy hogy jó lenni valakivel, de tökre elvagyunk, több hete már nála lakom (van máshol albi szobám), mert annyira össze szoktunk hogy itt alszok nála. Felvezette hogy költözzek hozzá, mert hogy minek fizetem akkor feleslegesen az albim, meg hogy nyáron elmehetnénk Portugáliába, van ismerőse ott lehetnénk több hétig is stb stb
Nagyon szerelmes belém, mindig bújunk, meg tökre megvan az összhang. De...jön a de...úgy érzem, 13 év korkülönbség miatt ez hosszú távon nem fog működni..sok dologban nem értünk egyet, más az ízlésünk, a világlátásunk. Én eléggé anyagias vagyok, próbálok karriert építeni, ő pedig nyugisabb, állami szférába dolgozik (tehát az én fizum a több ennyi évesen), főzöcskézik, filmezés program neki a hétvége, ha felvetem ezt neki akkor jön a reakció hogy ő mennyit dolgozik, pihenni akar, és hogy en még fiatal vagyok nem értem őt meg.
Baromi féltékeny, ha fiatal ismerőseimmel vagyok, beszelgetek, azt hiszi meg fogom csalni, vagy elhagyom egy gazdagabb miatt...
Nem tudom mit tegyek...meleg ismerőseim is már szóvá tették, hogy "hát apuddal mi van?"
Fiatal vagyok még, élni, bulizni szeretnék, mert 30 felett már nem lesz ennyi lehetőségem ezekre...
Azt is tudom ha ezt elmondanám neki, tuti kiborulna, sírna, mert nagyon ragaszkodik hozzám, sokszor kedveskedik, meg főz finomat mert hogy hát tuti szeretem... :(
Mi lehet a megoldás, mit tennétek a helyemben?
A kor nem lenne akadály, az ne ijesszen meg.
A féltékenység viszont a legnagyobb szerelmet is megölheti, úgy tűnik, eléggé uralni akar.
Az anyagi különbségeket én nem hoznám fel neki, érthető, hogy nem esik jól neki.
Ha össze is költöztök, semmiképp ne add fel az albérletet, ki tudja... inkább add ki al-albiba valami ismerősnek, ha van. De ha nem okoz anyagi gondot, nyugodtan tartsd fent így is.
Valószínű, hogy itt nem a kor a baj, hanem ő maga sem elégedett saját magával, és pont emiatt féltékeny, hogy elhagyod majd egy nála sokkal jobb miatt. 5 hónap még nagyon kevés idő, de ha már ilyen hamar folyton ezt csinálja jobb ha már most szóvá teszed.
Szerintem a legfontosabb amúgy is az egy kapcsolatban, hogy ne ítélkezz a másik felett, hanem fogadd el úgy ahogy van.A legnagyobb "katalizátor" egy kapcsolatban a teljes elfpgadása a másik félnek anélkül hogy megváltoztatnád bárhogyan is. Persze fejlődni lehet! Főleg ha elfogadja saját magát is, ezáltal könnyebb lesz neki a féltékenységet és a fösvénységet elhagyni. Az életkoron nem lehet változtatni de a mentalitáson igen!
Valamint te se fölényeskedj azzal, hogy jobban keresel mint ő, meg ne csak a materiális dolgokon járjon az eszed mikor vele vagy. Pl. ne vegyél neki nagy értékű ajándékot 5 hónap után, de később se fontos, ha sokáig együtt maradtok. Ez gyakori probléma a mai generációval, az internetnek "hála" mindenki azt látja másnak milyen jól megy a szekér, közben ez csak felszínesség, nem ezek a legfontosabbak.
5-ösnek igaza van, szerintem te nem nagyon akarod ezt a kapcsolatot. Ha kételyeid vannak, akkor nincs jövőtök. Viszont az itt leírtakat vele kellene megbeszélni, a "jó valakivel lenni" nem elég egy hosszútávú kapcsolathoz.
Egyébként a korkülönbség nem gond, ennyi még belefér.
Kedves Kérdező :)
Inkább hozzám költöz :)
27f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!