Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki homofóbiás, azt miért háborítják fel más emberek szexuális szokásai? Miért nem tök mindegy neki?
„Azért háborítja fel őket amiért az arcukba van tolva és rosszak, kirekesztőek ha ehez nem tapsolnak, asszisztálnak.”
Ők maguk tolják a saját arcukba. Eddig is voltak melegek (korszaktól függően különböző megítélésekkel), most csak áttérünk a következő (többek között tudományra alapozott) korszakba, amikor az emberek normálisan tudnak élni egymás mellett, kulturáltan. Így szerintem természetes az, hogy nem nyomnak el minket (hisz semmi rosszat nem tettünk). Ez az átállás zajlódhatott volna probléma nélkül, amikor Hollandia engedélyezte a melegházasságot 2001-ben. Ennek ellenére azt eredményezte, hogy a homofóbok világszerte tüntettek és a törvény eltörlését követelték. Ezt azóta folytatják (ellentüntetésként pedig megalakultak különböző programok, ahogy a Pride célja is valami hasonló lett). Most akkor ki kezdte a feszkót?
Amúgy a Pride jelenlegi formájával nem tudok egyet érteni. Szerintem az elgondolás nagyon jó, a megvalósítás kritikán aluli.
A melegeknek csak egy töredéke az, akik láttatják magukat. A töbségünk (szerintem legalább 95%) normális ember.
22-es, mit értessz az alatt, hogy előtted csinálják?
Nyilván szexuális tevékenységet nem fognak csinálni a melegek az utcán (már, aki normális, de ez igaz a heterókra is).
Viszont a puszi, a kézfogás, bizonyos esetekben egy csók belefér. Ha ezzel van gond, az számomra furcsa. Hisz gondolom te is teszed ezt a pároddal. Ha valakit ez zavar, akkor ő sem fog téged most azért utálni, mert megpusziltad a párod az utcán, vagy esetleg megfogtad a kezét.
Láttam egyszer YouTube-on egy videót, amiben két srác kézenfogva végigment Moszkván. (Csak) egyszer verték volna meg őket, ha nem lett volna kamera, de sokszor (nem tudom pontosan hányszor) mentek nekik direkt. És ez csak egy rövid séta volt a nyílt utcán egy nagyvárosban.
Senki sem akar gyereket megrontani. Vagyis igen, de az egy külön kategória: pedofiloknak hívják őket.
Nincs kényszer a megosztásra. Ugyanakkor vannak helyzetek, amikor óhatatlanul előkerülhet a kérdés. Pl. ebben a törvényről szóló vitában is. Ilyenkor elhangzik olyasmi, hogy nincsenek is melegek, csak mittudomén 0,1%, és akkor az ember elmondja, hogy vannak, ő is az. És hogy nem örül, hogy másodrendű állampolgár, mert nem pont ugyanazt teheti meg, mint egy heteto, noha a késztetéseiről nem tehet, és nem is árt velük senkinek.
Így van, aki "természetesezéssel" jön, azzal nem is nagyon foglalkozom már; nem tudja, mit beszél. Minden természetes, ami lehetséges. Más kérdés, hogy a kultúra mindig tilt ezt-azt (okkal, ok nélkül).
A kérdező alapkérdése is és a további észrevételei, állításai is nagyon korrektek és pontosak. Viszont szerintem ne próbáld logikus oldalról megközelíteni vagy megérteni a belülről fakadó zsigeri undort és ellenszenvet, mert sosem fogsz rá egzakt, logikus választ kapni. Ez olyan, mint a megszilárdult hit vagy a belső meggyőződés. Hiába próbálod akár tudományos tényekkel alátámasztani az ellenkezőjét, soha nem fogsz célba érni a legmélyebb érzésekkel szemben. A racionalitás soha nem fogja tudni "felülmúlni" a belső, mély érzéseket, a hitet vagy meggyőződést.
Egyénként szerintem 'mentálisan egészséges emberek' egyszerűen nem foglalkoznak más emberek szexuális szokásaival! Egyszerűen nem érdekli őket, van jobb dolguk is. Ha engem nem érdekel pl. a hetero szex vagy az animal szex, akkor nem fogom magam naphosszat emiatt bosszantani. Csinálják ("a négy fal között!"), ha nekik ez tetszik és kész, nem érdekel. Nekem attól jobb lesz, ha saját magamat bosszantom fel minden nap emiatt? Szerintem a homofóbok mentálisan nem egészséges emberek. Betegek. Saját magukat hergelik olyan dolgokon, amik zavarják, bosszantják őket. Vagy mazochisták. Élvezik, ha szhar nekik. Egyébként van rá pszichológiai magyarázat is, miszerint a saját magukban felgyülemlett belső konfliktusaikat, frusztrációjukat, sikertelenségüket projektálják, vetítik ki másokra, a tőlük gyengébbekre. Ha egész nap üvölt velem a főnök a munkahelyen, az utcán rám dudál az autós, a busz elmegy előttem és várhatok fél órát, a pénztárosnő flegma velem a boltban, aztán hazamegyek és még az asszony is nekem esik, akkor én meg otthon majd jól belerúgok a kutyába (a tőlem gyengébbe, védtelenebbe), csak hogy levezessem a belső feszültségemet, frusztráltságomat valakin/valamin. Másrészt a homofóbiának rengeteg oka lehet külön-külön is, de akár több ok is összeadódhat egyszerre. A Wikipedia szerint ilyen okok lehetnek pl.: a vallási gyökerek, a látens homoszexualitás, a bűntudat és az öngyűlölet, az autoriter személyiség, az új szerepekhez való alkalmazkodási képtelenség, az előítéletek és a stigmatizáció, vagy pl. házipatika.com ide sorolja az okok közé az alacsonyabb iskolázottságot és alacsonyabb intelligenciaszintet.
De oka lehet még az alacsonyabb érzelmi intelligenciaszint is (EQ), az alacsonyabb empátia és beleérző képesség. Vagy félelem a számukra ismeretlentől, az idegentől, a nem megszokottól.
Ezt a cikket is érdemes végigolvasni, vagy legalább azokat a sorokat elolvasni, amelyek előtt fekete pötty ("gondolatjel") áll:
28-as, kösz, hogy megfogalmaztad és leírtad azt, amit én is gondolok! :D
Szerintem sajnos sok helyen maga a tradíció is okozhat homofóbiát. Itt, ahol én élek majdnem mindenki homofób, de normális indokot még senkitől sem hallottam. Szerintem csak azért ilyenek, mert mindenki más is az és nem akarnak kilógni a sorból. Ha valaki netán a mi oldalunkra állna, azt megvádolják, hogy ő maga is meleg. Így egyszerre kényszerítik az embereket a homofóbiára a tradícióval, a megszokással, a kiközösítéssel stb.
Szerintem nem konkrétan az alacsony intelligencia szint vezet homofóbiához, hanem a tudatlanság, ami nyilván az előbbiből ered, de ezen lehetne változtatni.
Köszi azért is, hogy belinkelted a cikket, elolvastam, érdekes olvasmány és mindenkit (főként a homofóbokat) buzdítok arra, hogy ők is olvassák el. Viszont, sajnos kétlem, hogy ezt sokan megtennék majd.
"sok helyen maga a tradíció is okozhat homofóbiát"
Igazán 'csodálatos és bámulatra méltó' tradíció. XD Kiemelten méltó arra, hogy az utánunk következő nemzedékek számára is továbbadódjon, mint nemzeti érték. Hungarikum.
Közösen meghallgatjuk Kodályt, Bartókot, elénekeljük a Felszállott a pávát, eljárjuk a csárdást meg a kállai kettőst, elmesélünk egy Benedek Elek mesét és utána közösen szidjuk a bzikat. De szép is a homofóbia. Már kezdem is érezni a közösség összetartó erejét. Végre igazán érzem, hogy egy igazi közösséghez tartozom. A melegek úgyis mindig csak ekézik egymást és állandóan csak a széthúzás megy. Mert nincsenek ilyen szép tradíciói(n)k. Úgy kell nekünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!