Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A transzneműek nem vesztenek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A transzneműek nem vesztenek valamit azzal, hogy átsorolják magukat az ellenkező nembe?

Figyelt kérdés

Épp láttam képeket az Antony and the Johnsons énekeséről és szerintem sokkal érdekesebben néz ki, amikor egy nőies férfi, mint amikor egy nőnek öltözött férfi. Az előző elég egyedi valami és szerintem autentikus. Az utóbbi meg mindig kicsit elfuserált dolog marad.

Szóval nem lenne erősebb a férfinem ilyen nagyon radikális szélső értékének lenni, mint ezt a nővé válást preferálni, ami úgysem sikerülhet, és mindig karikatúra szerű marad?

2021. jan. 5. 11:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. jan. 5. 12:53
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Te sem.
2021. jan. 5. 14:01
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakit fiatalon alakítanak át, és nem akkor, amikor már évtizedeket roncsolta (férfiasította) a tesztoszteron az arcberendezését, akkor elég hihetőre tud sikerülni.

Az echte transz pont hogy nem polgárpukkasztást akar, hanem szépen csöndben elvegyülni a másik nem között, mert ő az. Léteznek olyanok is, akik pszichológiájuk alapján, nem tartoznak se a férfiak, se a nők közé, az ő lényük aztán tényleg ki tudná verni a biztosítékot, ha lehetőségük lenne önkifejezésre (pont olyasmire, amire gondolsz), csak tudod, ebben a társadalomban az lehetetlen. Ha valami a transznál is megbontránkoztatóbb, akkor az az, ha valakinek épp nem lehet eldönteni a kinézetéről, hogy ő most fiú-e vagy lány. Hát próbálnál te úgy kimenni az utcára, iskola, munkahely, stb. Az aztán az igazi kirekesztettség, mert a ciszeknek és a transzoknak is könnyedén megvan a saját baráti közege - milliárnyi ember van, aki ugyanazzal a mentalitással rendelkezik, mint ő, de az ilyen köztes genderek aztán nem fogják találni a helyüket ezen a bolygón. Egy "jól sikerült" transznak még van esélye majd beilleszkedni vhová, a kedves társadalomba, de ők se szívesen mászkálnak odakinn átalakulási időszakban.

2021. jan. 5. 14:34
 4/20 A kérdező kommentje:

#3 nem hiszem, hogy neki pl az a lényeg, hogy álcázza magát. én inkább azt gondolnám az, hogy az legyen, ami, szóval, hogy ne kelljen a többségi társadalomhoz alkalmazkodva, nem a valóságos önmagának lennie. és amúgy pl a crying light egy szép album, szerintem így értérződik a lelki világa, és áttudom érezni ez alapján, hogy női lelki alkata van. és pont amiért ez a gender ez nem fizikai nem, ezért kicsit fölölsegesnek is érzem, hogy a fizikait is megpróbálni olyara húzni, amilyenek a nők szoktak lenni mostanában, amikor már a nélkülis átjön a lényeg. És szerintem hitelesebb is, mert a valóság az, hogy ő egy ilyen különös valami, egy elegye test változatoknak és lélek változatoknak, és ezzel, hogy egyoldalúan a női külsőt tolná, pont ezt eltakarná, ráadásul nem is sikerül a dolog. Lehet itt azért jön ki jobban így, mert egy művészről van szó.

És értem amit írsz, hogy így könnyebb besimulni a többségi társadalomba, de ezzel kicsit veszít is a dolog én azt éreztem, kicsit olyan, mint egy visszabújás, elbújás, csak most a női oldalra át. Valamikor rájön az eltérő szexualitására, előbújuk, nyilvánossá teszi, aztán utána felveszi a férfi álca helyett, a női álcát (ami nem is sikerül).

Amúgy ez az album amiről beszétem:

https://www.youtube.com/watch?v=RLyjyeYR4ds&list=OLAK5uy_maW..

2021. jan. 5. 15:42
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Uhm, egy transznemű úgy "az ami". Egy transz nő nőként "az ami". Ő jobban tudja, most próbálj meg egy olyan testben élni ami idegen számodra, szerinted az autentikusab lenne? Nagyon nem érted ez hogy működik.
2021. jan. 5. 22:39
 6/20 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem tökmindegy hogy hogy néz ki valaki amikor az átoperálásnak ezernyi egészségre káros hatása van.
2021. jan. 6. 04:59
 7/20 anonim ***** válasza:
91%

Ebben igazad van: sajnos minden operációnak lehet kockázata. Ott csúszol el, mikor azt feltételezed, hogy puszta szórakozásból veti magát valaki kés alá.

Ez nem egy botoxolás, hétvégi ajakfeltöltés. Ezeknek a beavatkozásoknak (legyen az hormonkészítmény vagy műtét) nagyon fontos orvosi indikációja van.

Sokkal csekélyebb problémák miatt azonnal orvoshoz szaladgálnak emberek és megoperálják őket (jogosan). Akinek ennél komolyabb, az életminőséget drasztikusan jobbá tevő, megalapozott oka van erre, az miért ne vállalhassa fel az operáció kockázatait?

Vagy lemaradtam valamiről és mostantól nem csak az orvosok és maga a páciens szólhatnak bele a műtétekbe, hanem téged is meg kell kérdezzenek? :o)

2021. jan. 6. 08:46
 8/20 anonim ***** válasza:
6%

#7 Ne érts félre, többé kevésbé szarok arra hogy ki hogy nyomoritja meg magát.

Az meg majd kiderul, hogy hosszú távon is etikusnak fogják-e tartani az ilyen beavatkozásokat.

Sajnos az orvostudomány néha elég rosszul áll hozzá a mentális problémák kezeléséhez. El tudod képzelni, hogy nem is olyan rég még bevett szokás volt a sokktetapia, vagy akár a lobotomia? Mostanaban már embertelenségnek számítanak, de szerintem még él is 1-2 olyan nyugdíjazott orvos, akik annak idején nem láttak ezzel problémát.

Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy pár évtized múlva arra is ilyen szornyulkodve nézünk majd vissza, hogy diszforias betegeket műtéttel akarták átfrankensteinezni egy másik testté, ennek következtében pedig olyan dolgokat kellett elszenvedniuk a betegeknek, amiket egy horrorfilmben látnál. Olyanokat, mint hogy egyes transz férfiaknak nekrózik miatt lerohad a neopénisze, transz nőknek meg naponta órákig kell tágítaiuk a lyukat amit beléjük fúrtak, a lyuk pedig rendszeresen vérezhet, és elfertőződhet, amin az orvosok sem tudnak segíteni.

És mindezt miért? Mert van egy olyan mentális problémájuk, amit más módokon is lehet kezelni ÉS amit (a kozhiedelemmel ellentétben) nem is biztos hogy megold ez a művi csonkítás?

Minden létező oldalról bűzlik ez az egész transzság dolog, de majd elvalik, hogy melyikünknek van igaza. ¯\_(ツ)_/¯

2021. jan. 6. 10:56
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően az a baj ezzel a kérdéssel, hogy nem érted, mi az a transzneműség. A transzneműek nem átsorolják magukat a másik nembe, nem úgy döntenek, hogy ők mostantól a másik nembe fognak tartozni, hanem ez egy belső érzés, egyszerűen abba a nembe tartozónak érzik magukat, és ez nem szabadon választott dolog. Tehát az számukra nem szempont, hogy jobban, érdekesebben néznének ki ilyen vagy olyan neműként, mert egyszerűen nem olyan neműek és kész, ahogy te is olyan nemű vagy, amilyennek érzed magad, és ezen nem tudnál változtatni akkor sem, ha akarnál. A nemi identitás nem döntés kérdése.
2021. jan. 6. 23:13
 10/20 A kérdező kommentje:

#10 de a test sem egy döntés kérdése. pont erről írok, hogy ha el akarja fogadni azt ami van. és nem bemenni a meglévő társadalmi dobozokba, akkor nála férfi test + női lélek van. És hogy ez bizonyos szempontból izgalmasabb, mint akkor a férfias részt elsminkelni, vagy elműteni, hogy a lélekhez igazodjon.

Ha lenne lélek változtató műtét, akkor jó megoldás lenne bevenni a férfi lélek pirulát, hogy alkalmazkodjon a testhez?

2021. jan. 7. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!