Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért kell ennyire promózni a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mr.Cat kérdése:

Miért kell ennyire promózni a homoszexualitást? Oké, persze ők is emberek meg minden de akkor sem kellene ezt mindenki szájába bele rágni mert lehet van aki nem kíváncsi rá és különben is ellent mond ez a biológia, a természet rendjének.

Figyelt kérdés

Hogy őszinte legyek, mostanában nem foglalkoztam a homoszexualitással, úgy voltam vele hogy legyenek csak maguknak ahogy mi heterók is megvagyunk magunknak.

De az elmúlt napokban láttam hogy a Messengert ismét frissítették és nem túl jó irányba. Ezen nem kicsit bepörögtem, felpaprikáztam magam. Aki nem figyel a részletekre az talán észre sem veszi hogy mi változott de akadhatnak akiknek szemet szúr már ez is. Az alkalmazás ikonja korábban kék volt, fehér alapon. Most ugyan maradt a fehér alap de az ikon kékből rózsaszínbe megy át, aztán ott van a chat betűit körülvevő "burok" színe, a frissítés óta még a sima kéknek is eléggé lilás beütése van (tudjuk be színtévesztésnek) de a többi szín amit választani lehet? Eleve elég kevés szín van, köztük talán egy vagy kettő ami nem... Hát finoman szóval nem nyálas. De miért kell ezt az ember szájába tolni? Miért kell hogy minden díszb?zi legyen? Ha valaki nem kíváncsi rá? Ne használja? Ez nem diszkriminatív egy csöppet? Másfelől ezt a legutóbbi frissítést az eddigiekkel ellentétben el sem lehet távolítani, gondolom ez sem a véletlen műve hanem a hergelés része.

De ha már így bele lendültem, sokan azon vannak hogy a melegeket is megilleti ugyanaz a jog mint a heterókat? Például amiért mostanában leginkább harcolnak hogy gyereket vállalhassanak. Igen? Hány példát látsz a természetben arra hogy a hogy az újszülött állatot 2 hím vagy két nőstény neveli? Áhh ez nem jó mert bizonyos helyzetekben előfordul hogy két nőstény gondozza ugyanazt a kicsit. Ebbe bele tudsz kötni. 😆 Na de akkor hány olyat látsz hogy két hím hozza létre az utódot? Hát nem hiszem hogy sokat (hímnős fajokat kérem ne soroljuk ide mert az nem ugyanaz)

Olvastam korábban azt is hogy a szexualitásáról senki nem tehet és ennek fényében hogy jövünk ahhoz hogy szegény homoszexuálisokat, biszexeket, transzikat bántjuk, kritizáljuk?

Meg persze ne is legyünk diszkriminatívak, na de mi van akkor ha már annyira fel "hájpolják" a másságuk miatt korábban hátrányban részesített réteget hogy már a hetero érzi magát kényelmetlenül? Fordult a kocka? Bár ha jól bele gondolok, lehet hogy azért promózzák ennyire hogy pasi a pasival, nő a nővel álljon össze mert az minden eddiginél jobban lassítaná a népességnövekedést ha mindenki a saját nemével kezdene... Sőt igen gyorsan fogynánk is, az nem is rossz...

Na de ha már egyenlőség meg hogy fogadjuk el a másságot, ott vannak még példának a pedofilok és a nekrofílek.

Tegyük fel hogy elfogadjuk ha két pasi, két nő megcsókolja egymást az utcán vagy seggbe is... Egymást.

Na de azért elborzadunk amikor valaki egy hullával akarná csinálni vagy ne adj Isten kiderülne róla hogy volt is néhány pásztor órája... Persze tudom, hullával összehozni nem lehet egyszerű de szét temetkezési vállalkozók, boncmesterek stb. azért össze hozhatják. Meg akad még más lehetőség is... Fogadok ha valakinek lenne olyan barátja akiről kiderül hogy farkát megmártotta egy halott nőben vagy olyan barátnője akiről kiderül hogy rácuppant egy halott férfi farkára furán néznénk rá, igaz? El is kerülnénk utána jóóó messzire. (Abba most ne is menjünk bele hogy mi van ha az illető egyszerre meleg és nekrofí...)

Aztán ott vannak a pedofilok, na őket egyenesen képesek lennénk meglincselni is azért amit tesznek... Pedig elvileg ők sem tehetnek a szexuális beállítottságukról. Mégis megvetjük őket. A melegeket bátorítjuk de a pedofilnak senki esze ágában nem fordulna meg (az enyémben sem) oda mondani hogy "Hé hát hajts rá nyugodtan a szomszéd Zsuzsira, hiszen még csak 8 éves) vagy a nekrofílnek mondani hogy menjen a hullaházba aztán...

Szóval miért van ez? Miért kell ennyire felhájpolni azokat akik a saját nemükhöz vonzódnak miközben ott van sok más... MÁS akiket viszont mélyen, megingathatatlanul elítélünk?

Nem egyszerűbb lenne, ha nem próbálnánk egymás szájába rágni a magunk identitását?

2020. okt. 17. 22:17
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem valahogy a messenger ikonjáról nem jutott eszembe a homoszexualitás, lehet velem van a baj? 😄
2020. okt. 17. 22:37
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

A homoszexualitás evolúciósan előnyös,ezért is maradt fenn.

Nem kell mindenkinek szaporodnia,attól még másképpen hasznosak a társadalomnak.

Pl amíg a gyerekes anyukák otthon gyereket nevelnek,helyettük is dolgoznak olyanok,akiknek nincs gyermekük.

A mai világ annyival másabb,hogy már nem akarják feltétlen ezt a beskatulyázást,erről szól mondjuk a gender is,amit sokan nem értenek,hogy nem az határozza meg,hogy mi lesz a szereped,hogy minek születtél,hanem van választásod.

Ha nő vagy,nem muszáj gyereket szülnöd,építhetsz karriert is.

Ha férfi vagy,nem egyértelmű,hogy neked kell lenni a legmacsóbbnak,ha családot akarsz,mert lehet egy nő is családfenntartó,a férfi is lehet otthon a gyerekkel.

Ugyanígy a melegek között is vannak olyanok,akik szeretnének családot,mások pedig nem.

Attól egészséges egy társadalom,hogy felfogjuk,hogy nem vagyunk egyformák,mindenkinek más a feladata,és mi irányíthatjuk az életünket,nem pedig a ránk szabott szerepek szerint kell élnünk.

2020. okt. 17. 22:41
 13/32 anonim ***** válasza:
91%
"Nem vagyok homofó, DE..."
2020. okt. 17. 22:41
 14/32 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem tartozol abba a aktegóriába akik reklámoznak stb, akkor kb nincs is miért tartanod, mert nem fog senki nekedmenni az utcán mert nincs a homlokadra írva h meleg vagy.
2020. okt. 18. 01:10
 15/32 A kérdező kommentje:

Tudtam mibe vágom a fejszémet és hogy őszinte legyek kellett némi lelki erő hogy rá nézzek az oldalra, a saját kérdésemre.

Szerencsére még nem indult el akkora lavina mint amitől tartottam.

Reagálnék egy pár dologra nem emelem ki a hozzászólókat, fölösleges aki akar magára talál. 🙂

Első körben szögezzük le azt hogy az emberiség törzsfejlődése körülbelül 2 millió éve kezdődött persze ez alatt rengeteg alfajunk vakvágányra futott. Ám mégis csak eljutottunk addig a pontig amikor is az 1300-as évek közepén óriási pestis járvány ütötte fel a fejét (fekete halál néven is emlegetik) amibe már elvileg bele kellett volna buknia az emberiség egészének ha nem lett volna az orvostudomány. Jól értem? Hát én nem vagyok biológus se gyógyszerész vagy hasonló szaki de garantálom hogy 700 évvel ezelőtt semmi sem volt az orvostudomány kezében ami hatékony lett volna a pestis ellen. Maximum a karantén/ vesztegzár. Meg hogy a betegekre rá gyújtották a saját házukat. Khüm khüm. Szóval a védekezés még ekkor is inkább a távolmaradásban rejlett mintsem valódi gyógymódokban. Másik dolog hogy történelemmel kapcsolatos témákban (márpedig ez olyasmi) soha nincs olyan hogy mi lett volna HA mert azt egyszerűen senki nem tudhatja hogy mi lett volna. Ezért kár pedzegetni.

Térjünk rá aaaa mire is? A mutációra. Kék szem? Ez komoly?! Szerintetek a farkas a medve vagy bármilyen állat ami ma él vagy akár már kihalt az évszázezredek esetleg évmilliók... alatt nem fejlődött, nem mutálódott? Egyszóval nem alkalmazkodott? De bizony. Márpedig ilyen alapon ők is betegek. Természetellenesek ha úgy tetszik. Ahogy a mi kék szemű embertársaink. Vagy az, hogy fejlődésünk során folyamatosan tanultunk és jobbá (?) tettük az életünket. De ha nagyon szélsőségesek akarunk lenni akkor mondjuk minden életforma rendellenes, minden ami nem egysejtű prokarióta vagy esetleg egyszerűbb eukarióta mert mennyi mutáció végbe ment 3,5-3,7 milliárd év alatt, míg kalakult például a mai sarlós fecske? Nagyon sok.

Na de komolyra fordítva a szót, minden életforma igyekezett képességeihez/találékonyságához mérten minél jobbá, szívósabbá válni. Életkörülményeinek javítása érdekében a páfrány is feltalált volna ezt-azt, ha képes lett volna rá.

Nagyon túl lett spilázva ez a természetes/természetellenes dolog de nem baj.

Jóllehet hogy ma már nem lennénk meg a technológiánk nélkül (bár vannak törzsek akik évezredek óta köszönik,jól érzik magukat egy szál ágyékkötőben vadászgatva és nemhogy modern technológiákat de még a modern világban élő embert se láttak tán soha, mindegy) és hogy a hímivarsejtek fogyása révén alapjáraton kihalásra vagyunk ítélve...

De gondoljunk bele hogy a hímivarsejtek mégsem tűnnek el, nem is csökken a számuk, ugyanakkor tételezzük fel azt is hogy az orvostudomány nem teszi lehetővé hogy egyik nem a másik nélkül hozzon létre utódot viszont mindenki a saját neméhez vonzódik, a másikra rá se néz. Na vajon így mennyi idő alatt veszne ki ez a faj? Az orvostudomány képes lehetne akár fej átültetést is végrehajtani ha utódlás nem lenne. Mire menne vele? Erre gondoltam én természetellenes alatt, hogy azonos neműek külső beavatkozás nélkül fix hogy képtelenek utódot létrehozni. Ez pedig nem féligazság. De nagyon elkanyarodni kényszerültem itt a témától...

Írta valaki hogy legyen saját véleményem... Ne azt kövessem amit a média diktál... Hát pont hogy van saját véleményem és rohadtul nem tetszik amit a média nap mint nap az arcomba tol. Sőt lépten nyomon igykeszem kerülni a médiát mert csak felcsesz ideggel de hát hiába, behálóz mindent.

Viszont sikerült elkerülni az elmúlt két hét egyik legnagyobb hazai botrányát amiről csak a kérdés kiírása után értesültem egy barátomtól.

Arról van szó hogy van egy könyv a címét nem írom, nem reklám helye ez. Az a lényeg hogy van egy könyv (gyerekeknek) ami hagyományos meséket tartalmaz többnyire olyan szereplőkre cserélve az eredetieket, akik "mások". Ennek a könyvnek egy példányát pedig valaki egy videóban laponként ledarálta. Na azért mikor ilyen művekkel megcélozzák a kisgyermekeket SZERINTEM már kifejezetten undorító. Hiszen innen már csak egy tyúklépés hogy programszerűen oktassák a gyereknek a homoszexualitást/biszexualitást/tranxszexualitást stb.

Szerintem ez már túlmegy egy határon, sőt megkockáztatom hogy gyermek megrontására irányuló tevékenységnek is betudható.

Ehhez a részhez mit szóltok?

2020. okt. 18. 03:02
 16/32 Béla211 ***** válasza:
100%

Kérdező ne zavarjon ,hogy a melegek színe úgy mond a szivárvány szín és nem a rózsaszín. Rózsaszín hónap van. A mellrákosnők hónapja ezért rózsaszín messenger is.Ja és sokan rózsaszín szalagot is viselnek. Kérlek ne menj oda hozzájuk ,hogy a melegeket reklámozod ,mert rém kellemetlen lesz neked.

[link]

Amúgy el kéne gondolkodnod mért látsz bele olyan dolgokba is meleg propagandát amiben nincs is.

2020. okt. 18. 04:21
 17/32 Béla211 ***** válasza:
100%

Ja és ez sem meleg propaganda.

[link]

2020. okt. 18. 04:26
 18/32 A kérdező kommentje:

Kedves Béla, nem tudom honnan veszed hogy reklámozom a b?zikat, épphogy szerettem volna tudni, miért promózzák ennyire őket a médiában. 🙂

A Messenger színeit illetően lehet hogy tévedtem. De azért ha elolvasod a kérdésem alatti hosszas megjegyzésemet, leszűrhetnéd belőle hogy jónéhány egyéb kérdés felvetődik.

Arra még mindig nem válaszolt senki hogy miért bátorítják az embert homoszexualitásra

Miközben a pedofíliát mély megvetéssel kezeljük. A nekrofíliát is. Pedig ezek is ugyanúgy szexuális rendellenességek.

Pedofíliára a liberálisok sem fognak bátorítani illetve nevelni senkit (remélhetőleg) mint ahogy azt most a homoszexualitással teszik. Mert tudják hogy az rossz, az már túlmegy egy határon.

A homoszexualitás is egy rendellenesség, azt miért kellene elfogadnunk sőt támogatnunk, népszerűsítenünk ha más szexuális rendellenességeket gyökeresen elítélünk? Na, erre válaszoljon valaki.

Bár remélem hogy ezzel a kérdéssel nem adtam ötletet ahhoz hogy a pedofilok vállát megveregessék egy egy gyermek megrontása után, ahelyett hogy bilincsbe vernék.

2020. okt. 18. 11:31
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

hogy jön a pedofília és a nekrofilia a melegséghez? 🙄

heterok nyáladzanak nyalják egymást az utcán az természetes(?), nem azt kellene hogy a meleg/leszbiknek is lehessen hanem senkinek sem kellene nyilvánosan, jó hogy nem kezdenek dugni sokszor..

2020. okt. 18. 11:38
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

"A homoszexualitás is egy rendellenesség, azt miért kellene elfogadnunk sőt támogatnunk, népszerűsítenünk ha más szexuális rendellenességeket gyökeresen elítélünk? Na, erre válaszoljon valaki."

Azért azt szögezzük le hogy kizárólag tudományos megközelítésben a fejlett nyugati társadalmakban a pszichiátria és a pszichológia szakmák egységes véleménye szerint nem minősül betegségnek a homoszexualitás.

A Mentális rendellenességek kórmeghatározó és statisztikai kézikönyvéből (DSM) a homoszexualitást 1973-ban a III. kiadással vette ki. A homoszexualitás BNO (Betegségek Nemzetközi Osztályozása) kódját 1990-ben törölte a WHO. -> vagyis az egyéni véleményektől függetlenül leszögezhetjük hoyg nem betegség, nem rendellenesség.

Találhatsz különféle magyarázatokat, neuro-pszichológiai okokat, genetikai megközelítést, hormonális és pszichoszociális elméleteket, de kulturális vonatkozással is lehet igen informatív dolgokat találni, de tény, hogy homoerotikus érintkezés egyidős az emberiséggel.

Természetesen mindenkinek megvan a véleménye róla, ezzel nincs is gond, de egyáltalán hogy jut eszedbe egy napon említeni a pedofíliával ami önmagában is veszélyt jelent másokra?

Ugyanúgy fel lehet háborodni a médiában található mindenféle egy egy korszakban kiragadott témával, ami természetesen minden esetben megosztó - többnyire ez is a célja.

A homoszexualitást senki nem hirdeti, senki nem kéri hogy legyél homoszexuális, vagy neveld így a gyermeked. Itt az elfogadásról van szó kizárólag.

Egész egyszerűen meg kellene érteni a társadalomtörténeti sajátosságokat amik jelentősen befolyásolják a különböző csoportok attitűdjét és formálják az ideológiai részt ahol a vélemények megfogalmazódnak. Az pedig már a posztmodern individualizálódás következménye, hogy felértékelődnek az identitásképzés olyan, korábban kisebb jelentőség alapjai, mint a nemi hovatartozás, az etnikum, a vallás és a szexuális irányultság. Bármit ki lehetne emelni...

2020. okt. 18. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!