Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A homoszexualitás hogy lehet hogy természetellenesnek van beàllítva amikor minden létező àllatfajnàl is megfigyelték?
"Nagyon jol tudtok terelni érződik hogy kemény szélsőjobbos aktivitisták vagytok... na de mindegy! 😂😅 ott a link nézzetek meg!"
Miért kell politizálni állandóan? Másképp nem megy a normális érvek megfogalmazása? Homoszexualitás hamarabb volt, mint politika.
Valahol az elején valaki nagyon szépen leírta, mi volt az ókorban a görögöknél, aztán bejött ez a kereszténység és tessék mindig van egy réteg, akit kirekesztenek. Egyáltalán miért baj az, ha 2 ember szereti egymást?
Ja, és tudod, az az elektromos kütyü, amiről írsz, az sem természetes, sőt!
Megnéztem a linkeidet, 40%-os (ami nem is konkrét kutatásra visz, hanem csak egy keresés eredményeire) és azok nem támasztják alá, amiket te írsz.
Összesen két szerzőtől találtam olyan kutatást a linkeden, ami a meleg szülők gyerekeinél hátrányos helyzetet hozott ki eredményül. Mindkét szerző kutatásainak metodológiáját erősen kritizálja a tudományos közösség.
Ezzel szemben egy meta analízis (ami sok kutatás eredményeit összesíti) nem talált különbséget a meleg és heteró szülők gyermekei között az érzelmi kiegyensúlyozottság, szexuális orientáció, stb. tekintetében.
Szóval a kutatások minimum ellentmondásosak, de inkább valószínűbb hogy ellent mondanak annak, amit te mondasz.
Nem vagyok ornitológus, de megpróbálok válaszolni.
Két dolog, ami szerintem fontos.
1. Az emberi homoszexualitás sem csupán a szexről szól. Két azonos nemű kapcsolatához ugyanúgy kellenek az érzelmi kötődés elemei is, mint a fizikai vonzalom. Apróságok, mint a másik mosolya, esetleg romantikus gesztusok, egymáshoz bújás, stb., amik nem járnak közösüléssel.
2. A madarak tudtommal nem élvezik a szexet. Az aktus náluk egy gyors megtermékenyítésből áll elvileg. Ez alapján inkább antropomorfizmus rájuk húzni az emberi heteroszexuális vagy homoszexuális jelzőket.
A pingvinek ugyanakkor egy életre választanak párt és a kapcsolatukat ugyanúgy elmélyítik bizony gesztusokkal, azt hiszem megfigyelhető náluk valamiféle csőrözés (?), stb. Mivel az emberi homoszexualitás sem csak szexből áll, hanem egyéb kapcsolatot elmélyítő elemekből is, így szex nélkül is lehet egy azonos nemű pingvinpárra azt mondani, hogy meleg pár. A hetero pingvinpárok sem csinálnak többet a kapcsolatukban. Ugyanakkor az is lehet, hogy a meleg párok is megpróbálják egymást megtermékenyíteni, passz, ezt nem tudom. Az antarktiszi kutatók ebben biztos tájékozottabbak.
Minden állatfajt a saját világában kell tudni kezelni. A lényeg abban van csak, hogy azonos neműekről van szó, így az embereknél nem egyedi jelenség ez.
De nyilván nem lehet egyenlőséget tenni egy pingvin homoszexualitása és egy ember homoszexualitása közé. De ugyanúgy a pingvin heteroszexualitása sem ugyanaz, mint az ember heteroszexualitása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!