Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem tudnak várni az emberek házasságig a szexel?
Mert ezáltal megfosztod magad az élvezettől és egy nagy örömforrástól.
Képzeld el, hogy mondjuk találsz egy hasonló értékrendű fiút, akivel eljutsz a házasságig, egész addig minden jó, aztán kiderül, hogy nem passzoltok az ágyban, nincs semmi kémia. És később se változik, nem tudtok összecsiszolódni. A kiegyensúlyozott szexuális élet pedig egy jó párkapcsolat egyik alappillére. Lehettek lelki társak, ha nem jó a szex, előbb utóbb a kapcsolat szenvedi meg.
Ha ezeket a dolgokat korábban megtapasztalod, megéled a szexualitásodat sokkal kiegyensúlyozottabb leszel és magadat is jobban megismered. Tudni fogod mit vársz a másiktól. Plusz ha ezek a dolgok kiderülnek hamarabb, hogy nincs meg az összhang, azért csak könnyebb tovább lépni egy "sima" kapcsolatból, mint egy házasságból.
24/f
Huh, hát kb 3-4 éve még én is úgy gondoltam, hogy mindenképpen várok vele a házasságig, mert az szép és romantikus. Aztán később rájöttem, hogy igazából nem is ezért gondolkodtam így (és nem is vagyok túl vallásos, nem sűrűn járok templomba, megvan, hogy kb mit gondolok az egészről, de ennyi is, Bibliát sem olvasok minden este, nem vallási suliba jártam, stb). Az a helyzet, hogy nincs túl sok tapasztalatom párkapcsolatok terén semmilyen szinten, és még a közeli barátaimat sem szeretem mindig megölelni - ez pedig, hogy "jaj, várjunk a házasságig" számomra egy kellemesen távol időpontba helyezte a témát, gyakorlatilag ki akartam kerülni. (hozzáteszem, akkor sem ítéltem el senkit, aki nem várt a házasságig, felőlem aztán, nekem nem ártanak vele, mi közöm hozzá) Ma már máshogy gondolom, és számomra inkább idő meg bizalom függvénye lenne, és nem egy papíré, két karikagyűrűé meg egy fehér ruháé. Igazából olyan indokot, ami nem a vallásból ered, vagy romantikus ábránd, nem is nagyon tudok mondani a házasságig várás mellett. Az emberek sem látnak erre különösebb okot (csak az, aki hívő, esetleg), nem mondom, hogy nem jelent semmit nekik ez a dolog, mert nem lenne igaz, de teljesen mást jelent, mint régen, és szerintem nincs biztos, látható, azonnali haszna a várakozásnak (jól is elsülhet, de rosszul is). Amúgy kb csak egy évvel vagyok nálad idősebb, és szerintem tök normális, hogy vannak kérdéseid ezzel kapcsolatban és válaszokat, véleményeket szeretnél rá, főleg, hogy olyan közegből jössz, ahol nagyon sarkalatosan egy véleményt hangoztatnak. Intelligens dolog (módszeres) kétellyel hozzáállni a világ dolgaihoz, és nem tényként kezelni, amit valaki mond. :)
Amúgy szerintem a keresztény tanításoknak az egyik nagyon fontos része az, hogy etikusan viselkedjünk, és a morális jó szerint cselekedjünk (és mint olyan, mint szabályrendszer, nagyon sokban hozzájárul a civilizációhoz). Ha megnézed a 10 parancsolatot pl, akkor szerepel benne a ne ölj meg a ne lopj, ezekkel egyértelműen ártasz valakinek, tehát ezeket azért mindenképp érdemes megfogadni. Viszont azzal, hogy házasság előtt él valaki nemi életet, és a partnere is benne van (tehát nem erőszak), és ezzel senki nem csal meg senkit, akkor nem nagyon látom, hogy kinek ártanak vele (hát ha nem okosak és elkapnak egymástól valamit, az is maximum emberi butaság, és maguknak csinálják a bajt), és hogy miért és kinek lenne ez rossz (oké, azt leszámítva, hogy pl xy szerelmes az egyikükbe, de ez házasságban is előfordulhat). Szóval szerintem érdemes felülvizsgálni, hogy ki mit mond és miért, és megválogatni, hogy mit fogadunk meg életvezetési tanácsnak :) (elvégre a Biblia is kb ezekből áll, millió kis történet arról, hogyan (ne) éld az életed) Amúgy a katolikus papi nőtlenség alapja nem a vallásos tisztaság, hanem az, hogy a király birtokaiból kaptak a papok, és ha nekik örökösük született, akkor a birtok rájuk szállt, visznt ők már nem lettek mind papok, az újonnan papnak állóknak meg a királynak kellett földet biztosítania. Ha örökös nélkül halt meg a pap, akkor viszont a birtok visszaszállt a királyra, aki egy új papnak utalhatta ki, tehát logikus és kényelmes volt a papi nőtlenség kötelezővé tétele. Ugyanígy a házasság előtti nemi élet tiltása is olyan praktikus okokon nyugodtak, melyek ma már nem állnak fent. :)
Egyébként a barátnőim szerint nemi élet élése nélkül is tudni lehet, hogy ilyen téren passzolnátok-e, pl ha jó vele csókolózni, akkor nagy valószínűséggel nem lesz gond. De ezt csak hallomásból tudom, nincs tapasztalatom. :)
Remélem, az itteni vélemények segítenek valamit a kérdés eldöntésében :)
"Egyébként a barátnőim szerint nemi élet élése nélkül is tudni lehet, hogy ilyen téren passzolnátok-e, pl ha jó vele csókolózni, akkor nagy valószínűséggel nem lesz gond."
és a csókolózásból lehet tudni a méretbeli össze nem illést is?
Kedves rebekanyuszi!
Valószínűleg nem. :) Hozzátettem, hogy ezt én is csak hallottam, tehát abszolút másodkezes infó. :D És csak nagy valószínűséggel passzolnak, nem azt mondtam, hogy teljesen 100%-os módszer.
Kedves 37-es!
Köszönöm nagyon a válaszod,nagyon örülök,hogy ennyire szépen megfogalmazott,értelmes vélemény is van gyakori!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!