Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szüleim miatt van romokban a szexuális életem, vagy csak miattam?
A te hibád ... A szüleidet használod bűnbaknak azért mert te döntéskèptelen vagy
Meg akartad csinálni lefekudtèl a fiúval ergo meg volt benned a hajlam hogy legyél valakivel
Tehát tisztában vagy a hibával és tisztában vagy azzal is hogy mit akarsz mégis a szülőkre vetited ki a problémát ahelyett hogy a sarkadra állnál
Szia! Nem tudok nagyon teljeskörű választ adni, de abban biztos vagyok, hogy erről nem te tehetsz. A szülők nagyon nagy befolyással vannak az ember későbbi életére... Ha már akkor beléd égett úgymond, hogy ez egy rossz és tiltanivaló dolog, akkor az okozhat gondokat később, és ez nem a te hibád.
Egyébként ezt az eltiltást nem is igazán értem sajnos - nem voltál túl fiatal (mondjuk 12-13) ahhoz, hogy kapcsolatod legyen vagy szerelmes legyél. Lehet, hogy számomra hiányzik még a képből innen valami, nem tudom.
Mindenesetre, szerintem csak egy dolgot tudok mondani, és az az, hogy az önvád részét, a magad okolását el kell engedned :) ne szorongj ezen a részén ennyire.
23 évesen nem szólhatnak bele,hogy mit csinálsz.
Nem kellene ezen rágódnod,el kell engedni a sérelmeket és tovább lépni.
Én olyan családban nőttem fel, ahol a túlzott szexualitás elítélendő volt. Beszéltünk nagy vonalakban a szexről, meg mondták, hogy csodálatos dolog tud lenni, de pl. az önkielégítés az "emberhez méltatlan", "állatias" dolognak volt nyilvánítva. Így én türelmesen vártam a szexel és az egyéb intimitással az első szerelemig. Aminek persze az lett a következménye, hogy 20 évesen kellett felfedezni a testem, és rájönni mi az ami jó nekem, mi az amit élvezek, mi az a csikló, és hogy nem kárhozok el a pokolra, ha alkalomadtán boldoggá teszem magam.
Nekem a régi "elvek" megszabadulása úgy ment, hogy kibővítettem a világom, és elfogadtam más emberek látásmódját, így sikerült helyre rakni ezt magamban. Sok szexológus is pl. azon a véleményen volt, hogy kimondottan jó is tud lenni, ha néha magunknak okozunk örömet. De sok ember vígan csinálja, és semmi baja nincs.
Fejben rendbe kell rakni a dolgokat magadba. Már nem vagy kislány, és néha megesik, hogy a szülők akaratukon kívül rossz üzenetet közvetítenek. Pl. nem megalázni akartak, hanem azért tiltották, hogy ne okoz fertőzést magadnak... (csak példa) stb. Lehet nem tudtak jól reagálni rá, vagy megijedtek, hogy már itt az idő erről beszélni és nem tudták ezt a helyzetet kezelni.
Bocsáss meg a szüleidnek, építsd fel a saját értékrended, és jelöld ki te az életed határait!
Biztos rosszul érintet kicsiként egy ilyen lecseszés, és nyoma is maradt, de már felnőttél, már magadért felelsz, most már ne a szüleid egy vélt elvárásainak akarj megfelelni. Esetleg ha nem működik a továbblépés, akkor megint beszéljétek meg a dolgot, hátha most már tudtok úgy beszélni mint felnőtt a felnőttel.
De én elengedtem a múltat, tudom, hogy nem vagyok rossz ember, és sokkal felszabadultabb a szexuális életem.
Sajnos a szülők nem csak az élet e-területén, hanem máshol is fel tudnak építeni egy elég erős gátat a gyerekükbe. Azzal, hogy gyerekkorod óta abba az irányba tereltek, hogy a testiség bűn, azzal töbet ártottak mint használtak. Nyilván jót akartak, hogy ne legyél koraérő, meg ne ugorj bele korán egy kapcsolatba, de az, hogy ennyire nem tudsz ezen túkllendülni az egészségtelen rád nézve is. Teljesen érthető, hogy amikor azzal a sráccal voltál sem volt az igazi a dolog, hiszen végig az életed során hallott intelmek voltak a fejedben. Én azt tanácsolom, hogy keress fel egy szexuál-pszichológust, nem hiszem, hogy olyan nagy a probléma, hiszen mertél konkrét lépéseket tenni a "szabadságod" felé, ami jó. :) Így egy pár beszélgetés alatt rá lehetne jönni, hogy hol van benned az a blokk amit valahogy ki kell onnan szedni, hogy nelegyen ilyen szorongásod.
Sok sikert Neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!