Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bűn a házasság előtti szex?
55-ös: szerintem azért pontoztak le, mert te is összefeküdtél sok kandúrral (jól tetted!) és most vénségedre előadod a szende szűz agit-prop monológját...
Hiteltelen. Ennyi.
Az a bűn ha nem szexelsz :D próbáld ki mielőtt összekötöd vele az életed !!!!
Muszáj tudni passzoltok-e vagy sem :))
Ja: és a Biblia elolvasását mindenkinek kötelezővé tenném, mert nagyon sok bölcsesség, emberi érték van lefektetve benne!
Ugyanakkor felhívnám a figyelmét az egyes tanításainak életszerűtlenségére, kártékony hülyítésére!
És a világon kevesebb jobb dolog van a paráználkodásnál!!! Úgyhogy: lehet hogy bűn a házasság előtti szex, de kihagyhatatlan! És nem érdekel a Biblia vonatkozó tiltása!
Az előzővel egytértek, csak tegyük hozzá, kutatómunka kell ahhoz, h megtudhassa a Bilbiaolvasó illető: mely részek vannak átírva a Biblia mai formÁIBAN, mit hagytak ki belőle a Vatikában önös érdekből, mit hamisítottak hozzá, miért tekintik önkényesen valótlannak a Nag Hammadi, megtalált (korábban elrejtett) tekercseket, és a Holt tengei tekercseket. ("Apokrif" önkényes kateg.)
Ezen kívül, mint kiemeltem, nem csak egy változata van a mai Bilbiának, létezik Gnosztikus verzió is, nem beszélve arról -amit puszta hatalmi érőből hamisítottnak tart a többséget manipuláló pápaság, csakhogy a saját, vatikáni hamisításaikat leplezzék, melynek eredménye a sok évszázada, pl ma is olvasható Károli féle stb hivatalos Bibliaverziók-, hány és hány felekezet (katol, reform.) részben másként értelmezi, és akkor adjuk hozzá a sok ezer éves nyelvi torzulásokat arámi, héber stb nyelveken...
...és akkor még nem szóltuk a fordításból eredő nehézségekre, ami még ráadásul bizonyalanná is teszi az eredeti infók átadásának lehetőségét egzakt, pontos módon kivitelezve...
(Ehhez képest vannak indiai guruk, akik a gyakorlatban bizonyítottak levitációt és ezer más dolgot, amit tanítanak az ő szent irataik, valamint olyan infókat, melyeket 100 évvel ezelőtt akvantumfizika tudománya is alátámasztott!)
Szóval eme sok tényező könnyedén alapot adott a mindenkori pápaságnak az eredeti bibliai infó torzítására az idők során, nyilvánvalóan önös érdeküknek megfelelően , embertömegeket manipulálandó, pl a mai katolikus Bibiliai önkényes fordítások és értelmezések által ALAP NÉLKÜL bűntudatot építeni megvezetett, naív hívők milliárdjaiba....
Én foglakoztam többféle szent irat vizsgálatával, még ha csak alap szinten is.
Nem pusztán légből kapottan nyilatkozó szeptikus vagyok, hanem tehát tudom, miről beszélek.
Szóval az előzőnek igaza van, csupán kiegészítettem és részleteztem az enyémhez hasonló meglátását. Bár részletkérdés számomra, ki ért velem egyet, ill kivel értek egyet.
Ennél fogva akadnak a Bibliában hasznos infók is, csak hát halászd ki a hamisításból, tehát a hivatalos Bibliaváltozatokból, mely részeik reálisak...
Nem könnyű feladat...
A Vatikán célja pont ez:
aki nem kutat, a megtéved, mert befolyásolható!
Ilyen a legtöbb hívő - szellemileg tunya, és hagyja megvezetni saját magát!
63-as vagyok (eredetileg 5-ös) Jó összefoglaló!
De nem világítottál rá a kérdés megválaszolására: hol írja a Biblia, hogy a házasság előtt bűn a szex? És azt ki hamisította bele?
(a véleményemen semmit nem fog változtatni a válaszod: a paráználkodás lehetőségét jutalomnak tekintem, nem bűnnek!)
Kedves előző:
mint megfogalmaztam részletesen:
Eleve hibás megközelítés az a megfogalmazás, hogy hol "írja".
Nem megfelelő kifejezés, hogy "írja", hanem:
ISMÉTLEM TÖMÖREN:
1. különféle módon értelmezik a Bilbiát.
2. különféle módon átírták, kihagytak részeket belőle, hozzátoldottak, stb.
3. évezredek alatt nyelvileg torzult, emiatt nehéz értelmezni.
4. fordításbeli nehézségek, pláne archaikus nyelvekből.
Egy hozzávetőleges válaszom, ha konkrétabbat szeretnél - ennél pontosabbat nem is lehet, a fent említett pontok miatt:
A tízparancsolat írja:
ne paráználkodj.
Ez a parancs a Bilbiából vagy odahazudott, vagy eredeti, de a lényegen nem változtat: ezt is ki úgy értelmezi, ahogy akarja.
A bigott, dogmatikus vallásosok többsége azt érti e parancs alatt, hogy csak házasságban lehet szexelni. Ez EGYFAJTA értelmezés.
A lényeg tehát az, h NINCS konkrét és egyértelmű bizonyíték arra, h a Bilbia jelenleg közkézen levő változatai és értelmezései tiltanák a házasságon kívüli szexet. De ha volna is ilyenfajta egyértelmű megfogalmazás, arról meg nem tudhatjuk, vajon nem a fenti négy torzulás lehetőségét adó tényező valamelyike-e az oka.
"A lényeg tehát az, h NINCS konkrét és egyértelmű bizonyíték arra, h a Bilbia jelenleg közkézen levő változatai és értelmezései tiltanák a házasságon kívüli szexet."
No, végre...
Erre vártam:)
És Júdás evangéliuma hogy tanítja ezt? Vagy az már "Istenkáromlás"?
Egyébként a napokban hallottam a "ne paráználkodj"-nak egy, a szexualitástól független értelmezését egy katolikus hívőtől! Sajnos nem tért ki egzakt módon arra, mit ért helyette... Kíváncsi lettem volna, pláne egy hívő szájából...
Egészen liberális a Biblia értelmezési módja, még a hívők, papok között is... Akár a katolicizmuson, vagy a pápaság által szintén elismert protestáns felekezeteken belül is...
Na ja, állatot ölni "nem bűn, se támogatni azt, húsevéssel". Jó vicc...
Ha már bilbiai parancsolatok (bár csak puszta humánusság és józan ész kell ehhez, felesleges a Bilbia):
"Ne ölj!"
6. számú parancsolat, úgy mellesleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!