Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekvállalás után változik a szex?
25 éves vagyok, nemrégiben kezdtem el dolgozni az egyetemi évek után. 4 éve vagyok együtt a szerelmemmel, két hónapja megkérte a kezem.:) Azóta egyre gyakrabban hozza szóba a baba témát. Azt mondja, hogy mindennél jobban vágyik egy közös csemetére, és külön öröm, hogy az ehhez szükséges "munka" 100%-ban élvezet.
Namost, nekem van két nővérem (30 és 32 évesek), mindketten férjnél, gyerkőcökkel. Nagyon jó a kapcsolatom Velük, gyakran beszélik meg velem ha valamilyen gondjuk akad otthon. Többször került már szóba, hogy mióta vannak a kicsik, már semmi sem ugyanaz. Persze nagyon szeretik őket, ölni tudnának értük, mégis hiányolják az intimitást a párjukkal. Azt mondják alig van idejük aludni, a szex lassan csak havi 3-4 alkalom. Pedig ők is kívánják, de a gyerekek elveszik az energiát. Meg ahogy hallottam tőlük, a szülés után más lesz a szex. Nem olyan érzékenyek odalent, mint fiatalon és mivel a testük is megváltozott, nehezen oldódtak fel újra.
Szeretnék én is gyerekeket, de ettől azért félek... Ismerem magunkat, ha sok a munka, és nem jut idő annyi szexre, morcosabbak vagyunk és több a veszekedés. Nem akarom, hogy ez általános állapot legyen közöttünk. Emellett nem jó belegondolni, hogy a hüvelyem már nem lesz olyan érzékeny. Így is nehezen élvezek el, idő kell hozzá. Bele se merek gondolni mi lenne mondjuk két baba után...
Apukák/anyukák, tudnátok tanácsot adni? Vagy esetleg elmesélni, hogy nálatok ez hogyan volt? Változott-e valami, és ha igen, meg tudtatok-e birkózni az új helyzettel?
25N
Pszichés változások is bekövetkeznek. Ha az anya csak a gyermekével foglalkozik, a partnere kitaszítottnak érezheti magát, ami miatt ő sem kezdeményez a nőnél. Valahogy meg kell értenie a nőknek azt is, hogy anya létükre még nők is pluszban. Fifty-fifty a két fél között ez. A férfinek megértőnek kell lennie, de nem a végtelenségig, a nőnek pedig gondoskodnia kell a férfi lelki és testi kielégüléséről is. Kompromisszumokat kell kötni, és mindig megbeszélni mindent, nem sértődni, mert az aláássa a kapcsolatot.
Nem vagyok apa, se anya. :D De remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!