Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi rá az esélye?
A mai fogamzásgátlók alacsony hormontartalmúak, de minden szervezetre máshogy és másként hatnak így nehéz megmondani, hogy megbolygatja a szervezeted vagy sem. Viszont az alacsony hormontartalma miatt már a szedés alatt teherbe eshetsz ha nem figyelsz rendesen és pl hánysz, fosol vagy antibiotikumot szedsz alatta, amik gyengítik a hatását. Sokaknál az is előfordul, hogy az abbahagyás után rögtön teherbeestek. A legtöbb nőgyógyász azért azt mondja abbahagyás után félévig várjanak a párok, amíg visszaáll a nő normál ciklusa, így kevesebb komplikáció lesz a terhesség alatt.
Ha most semmilyen gond nincs a ciklusoddal tehát minden hónapban megjön, nem görcsölsz jelentősen és a mennyisége a vérzésnek se zavaró (tehát nem niagarát játszol), akkor két esélyes. Vagy visszaáll az abbahagyás úgy ahogy volt, vagy totál megbolondul.
Nekem pl a ciklusom rendben volt, de minden más gáz volt. Majdnem huszonévesen is zsíros, pattanásos volt a bőröm és a hajam, ami pluszban el kezdett hullani. Össze-vissza szőrösödtem (hasam, állam pl) és ráadásul az ultrahang szerint olyan volt a méhem, mint egy sivatag :) Így nekem kb kötelező jelleggel írta fel a nőgyógyász, hogy a későbbiekbe teherbe tudjak esni, mert akkori állapot szerint vajmi kevés esélyem lett volna rá, de a gyógyszer helyre rázta (jobban mondva biztosította) az állandó hormon szintet így helyre állt a sajátom is, mert volt egy időszak amikor abbahagytam és a hajhulláson kívül semmilyen más tünet nem jött vissza.
Tehát a tabletta szedés a későbbi gyerekvállalásnál eddigi kutatások szerint nem játszik szerepet, sőt, sok esetben segíti. Azt meg főleg nem jegyezték fel, hogy emiatt betegen született volna gyerek. A tabletta inkább a te egészségedet vághatja gallyra. Ezt kell átgondolni, hogy bevállalod-e. Sok pozitív hatása lehet de mellékhatása is és előre nem lehet tudni, hogy fogsz reagálni rá.
De a legfontosabb, hogy megfelelő nőgyógyászhoz kerülj, aki legalább egy vérvételre elküld mielőtt felírná. Remélem tudtam segíteni.
24 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!