Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hatással van a hosszútávú fogamzásgátló-szedés a libidóra vagy az egészségre? (későbbi gyermekvállalás, testsúlynövekedés, stb. ) L/22
Ha jól tudom káros a gyermekvállalásra, bár ne építs erre a kommentre biztos alapot.Az viszon tuti hogy a nagyvárosban élő gyermeket akaró pároknak ha nem sikerül,az azért is lehet mert más nő fogamzásgátlót szed,az a vizelettel vízbe kezül amit utánna tökéletetsen baktérium és vírusmentesen továbbítanak tisztán ívóvíznek a háztartási csapokba.De mivel eljárás nincs a kémiai anyagok kiszűrésére,ezért azok benne maradnak és mgnehezítik esetleg ellehetetlenítik a gyermekvállalást.
De mindenképpen beszél egy nőgyógyásszal háziorvossal vagy vmilyen dokival(ne pszihológussalXD).Az sosem árt mert ők tudják mi a frankón szar a gyerekvállalóknak és mi az inkább alkalmazandó.
16/f
a libidóra mindenképpen.
eddig akárhány csajom kezdte el szedni,a heti 2-3 dugásból lett kéthetente 1,de az is nyögvenyelős.
uh a mostaninál már nem engedem hogy szedje,hiába jön a szokásos sz@r kifogásokkal,hogy a bőrömet is szépíti meg hasonló marhaságok.
hiába lesz szebb a bőre,ha elhagyom a francba,mert kelletlenkedik nekem.
Vkinek csökken a libidója, vkinek nem. Elég gyakori mellékhatás, de nem tapasztalja mindenki.
Bnőm is azért hagyta abba, mert már akkor rosszul volt, ha a párja szexuálisan közeledett felé, pedig nagyon szerette. Abbahagyta, azóta minden rendben.
Arról, hogy árt-e vagy sem, sokat lehetne vitatkozni. A tablettapárti orvosok állítják, hogy semmi hatással nincsen a későbbi gyermekvállalásra, aki meg meddő nőkkel foglalkozik, annak más a véleménye.
A tabletta abbahagyása után 3 lehetőség szokott előfordulni:
1. Hirtelen felszabadul a szervezet a gátlás alól, és azonnal teherbe esik az illető.
2. Nem változik semmi, 1-2 hónap után visszaáll az eredeti ciklus.
3. Tartós anovuláció.
Hogy melyik mennyire gyakori, nem tudom.
Gyógyszertan tankönyv szerint 2%-ban alakul ki a tabi szedése után tartós anovuláció.
És ugye ha vkinek nincsen ovuja, annak gyereke sem lesz addig, míg vmivel nem hozzák helyre.
Az is változó, hogy lesz-e vmi probléma abbahagyást követően.
Van, akinek felkavarja a hormonrendszerét, és abbahagyás után meghízik, kirügyezik mint egy tinilány, előjön a PCOS-ja (aztán lehet vitázni, hogy vajon előtte is megvolt-e, vagy a tabletta okozta...).
Vkinek meg nem történik semmi.
A szünettel kapcsolatban szintén nincs egyetértés az orvosok között.
Én a dokim nézetét vallom, jobb a szünet. (3 év után 3 hónap, 5 év után fél év. És persze csak akkor lehet újrakezdeni, ha helyreáll a ciklus a szünet alatt...)
Igazából szerintem a szünettel nem lehet ártani. Maxmimum az lehet a hátránya, ha a szünetben nem védekezel normálisan és teherbe esel...
Nem árt megnézni, hogy rövidebb idő után hogyan is reagál a szervezeted.
Ha ugyanis nem jól, és mondjuk te éppen abba a kategóriába tartozol, akiknek nem áll helyre az ovujuk, akkor nagyon nem mindegy, hogy 3 évig volt legátolva a petefészked vagy 10 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!