Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bűn a házasság előtti szex?
A biblia ezt így konkrétan említi, hogy a házasság előtti szex paráznaság? De szerintem akkor tényleg az emberek 99%-a mehet a pokolra. :D
Meg pl. ott van, hogy ne lopj, ne hazudj stb, Ha elhozod a lottózóból a tollat akkor már mehetsz a pokolra, ugyanazt a büntetést kapod mint aki kirabolt egy öreg nénit? Vagy ha füllentesz a muterodnak? Most ez a szex meg a paráznaság dolog ugyan az, vannak fokozatok... Van aki összefekszik mindenkivel van aki csókolózik egy buliban, a biblia szerint már ugyanazt a bűnt követték el és mindketten mehetnek a pokolra?
Vagy a sok pap aki kisfiúkat molesztál... :D
Bár ha meggyónjuk a bűneinket akkor úgyis sztornó, esetleg mehetünk a purgatóriumba. :D
@18:48
Nem akartam a Bibliát szóba hozni, - anélkül nem lehet a pokolról beszélni? xD - de ha már annyian emlegettétek:
A Pentateuchosban [jaj, de tudományosan beszélek, mi? xD] vagyis a Tórában simán benne van, hogy ha kiderül, hogy egy csaj nem volt szűz házasság előtt, akkor meg kellett kövezni.
Mózes 5. könyve, 22. fejezet, 13-21. versek.
De abba már ne menjünk bele, hogy az Újszövetségen belül ezt hogy kell értelmezni, mert akkor teológiai vitát nyitunk. xD
Maradjunk az eredeti kérdésnél, köszi. :DD
Szerintem a vallas a bun.
A szex nem. Na persze csak akkor ha a masik is beleegyezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!