Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért háborodnak fel ezen...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért háborodnak fel ezen annyian?

Figyelt kérdés

Ugye ma már legalább annyi kapcsolatban nincs érzelem, és szól a semmiről a "próbáljuk meg, vagy játsszuk el hogy jól megvagyunk" mint amennyiben van érzelem, vagy még talán több.

Sok olyan párkapcsolatban élő ember van akinek van egy alap felfogása bizonyos szituációkról, hozzáállásról, amik nem egyeztethetőek össze a "szerelmes" hozzá állással.

Csak a haveromat tudom idézni, akinek felfogása az, hogy a reggeli szájszag - a párjával kapcsolatosan - kiábrándító dolog, ezért mindketten szájat/fogat mosnak mielőtt egymásnak esnek.

Lehet olyat mondani pl. erre a szituációra hogy ez normális, de nekem ezek után egyikük se magyarázza be, hogy a kettőjük között minden rendben van, és az érzelmi leginkább vágyi dolgok úgy működnek ahogy kell.

De ez csak egy szituáció. Sokan kiábrándulnak abból, ha egy müszak után az az első hogy hazajön a férfi, az utolsó erejét összeszedve (mert ugye hulla) a barátnőjébe fekteti. Az én barátnőm pl. egyenesen pozitívan fogta ezt fel, mert lehet hogy nem vagyok valami friss, egy műszak után, de az első dolog mindig az, hogy elkapjam a grabancát ha hazaérek.

Erre pl. itt rengeteg példát lehet találni hogy "jaj ez undorító, stb.", de erre megint azt lehet mondani, hogy elfogadom amit írsz, de nem az én problémám, hogy nem voltál még szerelmes.

Helyes az az elképzelés, amiről már szinte 99,99%-ban megvagyok győződve, hogy ezeknek az embereknek, azért fáj ez, hogy szembesítem vele, hogy a kapcsolatuk egy nagy fail, mert hogy nem szeretnék, hogy szembesüljenek ezzel?

Ugye mint írtam az elején rengeteg kapcsolat van ami nem épül semmire, próbáljuk meg együtt, aztán inkább maradjunk még együtt mint sem külön elven együtt vannak, így nem csoda ha igazam van.

2015. aug. 11. 08:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

A 18-asnak igaza van. 1000-en is próbálhatunk meggyőzni, te akkor is a saját véleményednél maradsz. Ezzel nincs mit kezdeni, ezt hívják makacsságnak. Akkor viszont nem értem, minek tetted fel egyáltalán a kérdést...

Ami tanácsot tudok adni: legyél boldog a barátnőddel, és mondj le arról, hogy a haverjaidat b*szogatod a baromságaid miatt, biztos van éppen elég bajuk anélkül is, hogy az idióta agyszüleményeidet kelljen hallgatniuk.

Maradok még mindig 23/F

2015. aug. 11. 12:00
 22/30 A kérdező kommentje:

A gond még mindig az hogy amit a Kémia magyaráz meg, azt nem tudod véleménnyé formálni. Nincs lehetőséged "Speciális saját hozzáállásra".

Nem mondhatod azt hogy neked ez így jó. Ez törvényszerűség az életben. Ugyanúgy mint ahogy amikor a macska tüzel, a hím meg utána. Keresi, sokszor még a veszélyben is megmarad a nőstény közelében.

És akkor mondaná egy hím macska hogy nem, én most nem megyek oda, mert hogy most nincs kedvem??

Ebben nincs A meg B hozzáállás. Ha van kémia köztetek, akkor nem zavar az izzadság szájszag stb... ha nincs, akkor zavar. A kémia nem egyenlő azzal, hogy van egy párod.

Biztos létezik olyan 50 éve tartó házasság is, ahol sosem volt kémia.

2015. aug. 11. 12:08
 23/30 A kérdező kommentje:

Aki ilyen téren azt mondja, hogy nem ez nála máshogy van, és engem támad, az inkább fél beismerni azt, hogy ő nem olyan párkapcsolatban él, ezért foggal körömmel védeni akarja.

De előbb utóbb a nagyrésze mind megérti amit írok.

2015. aug. 11. 12:10
 24/30 anonim ***** válasza:

Haver, saját magadat hazudtolod meg ezzel a kémiás baromsággal :D

A macskát nem hasonlíthatod az emberhez. A macska egy állat. Az egész állatvilágot nézve egész fejlett kognitív képességei vannak, de az életét nagy részben - ahogy írtad - a testi folyamatai vezérlik. Ha éhes, eszik. Ha a nőstény tüzel, a hím rámászik, nem nézi, hogy milyen az a nőstény.

De az embernek fejlettebb kognitív képességei és erkölcsi tudata van. Ha úgy tetszik: kialakul benne a szuperego.

Ha nálunk is úgy lenne, mint a macskáknál (mint ahogy te azt leírod a világ egyetlen nagy igazságaként), akkor minden nőre rámásznánk az utcán, aki ovulál. Akkor nem lenne szerelem (ami mellett úgy harcolsz), még nagyon vonzalom sem, csak k*rnánk egymást orrba-szájba. Az utcai látképhez hozzátartoznának az ordítozó, melldöngető, verekedő és harapdáló férfiak, amik közül a győztes ott helyben ájultra dugja a kiszemelt nőt.

Egy totális ellentmondás, amit írsz, egyszerűen csak csőlátással mondogatod a magadét, és olyan meghazudtolhatatlan tényekről beszélsz, amiket pont te hazudtolsz meg.

23/F

2015. aug. 11. 12:37
 25/30 A kérdező kommentje:

A macskás témát nem a kémiára értettem, hanem a kémiai törvényszerűségre. Ha rosszul értelmezed az a te gondod.

De ha két fél között müködik a kémia, akkor nincs undor a másiktól, akkor sem ha büdös. Ez törvényszerű.

Az is törvényszerű, hogy szexuális ingerkor merevedésed van, előbb vagy utóbb.

Ha azt állítod, hogy amit felvázoltam a kémiáról hülyeség, akkor légyszives, legközelebb mikor szexelsz, old meg, hogy ne álljon fel. Kíváncsi leszek hogy fog sikerülni!

Én csak azt írom vannak olyan dolgok, amik nem tőled, nem az egyediségedtől, nem is a véleményedről nem is a hozzáállásodról szólnak. Hanem megmagyaráz a kémia, a biológia, a fizika, a földrajz.

Ez a kémiai vonzódás amit fölvázoltam az kb olyan mintha azt mondanád, hogy a hideg és a meleg levegő találkozásából kialakult vihar nem törvényszerű, azaz nem előre látható, mivel a vihar szerinted nem ennek kapcsolatosan alakult ki.

Olyan dolgokat nem tudsz megváltozatni amik nem rajtad múlnak. Most jösz azzal hogy a macska más mint az ember... csak azért vázoltad fel ezt, hogy a hitelességemet kérdőjelezd meg, meg hogy fogd magad a másik oldalon.

Miközben nemis azt mondtam hogy az ember és a macska ugyanolyan, hanem azt is megmagyarázza a világ törvényszerűségének egyike. Te meg felhozol egy egész más rávilágitási szemszögöt.

2015. aug. 11. 12:47
 26/30 anonim ***** válasza:

Én értem, amit mondasz, de ha emberről beszélsz, akkor ne csak a biológiát/kémiát hozd fel, hanem vedd hozzá a pszichológiát is, mert, bár nagyon sok köze van a biológiához, mégis túlmutat annál. Nem vagyunk leírhatóak egyszerűen a természettudományokkal, annál több van bennünk :)

23/F

2015. aug. 11. 12:51
 27/30 A kérdező kommentje:

Igen, erészből az ember egy csodálatos teremtés.

De a kémiai vonzódás sosem volt feltétele a kapcsolatoknak. Ezért sem fogadják el ennyien.

Törvényszerűségeknél is van ami egyszerűen leírható.

Ha szexuális inger ér, férfi vagy => merevedésed lesz. (változó, hogy kinél mekkora a szexuális igény ehhez, van akinek csak X idő orál után lesz merevedése, így máris van "egyéni" specialitás).

Ez is egy törvényszerűség. Persze lehet agyi probléma, vagy egyéb nemi probléma, ami miatt nem áll fel, szexuális ingerre, de itt alapvetően az egészséges emberről beszélünk.

Ezért írtam hogy ha van kémiai vonzalom => ugyanúgy lefekszel a másikkal, ha az szimplán "testszagos". Ez is törvényszerű.

Alapvetően mindenkinek van egy "szaga" ha jól hiszem feromonnal magyarázzák ezt az egészet. Ez vonzza a másikat. És itt jön a lényegre törő különbség:

Ha egy párkapcsolatban hiányzik a kémia, akkor szimplán úgy érzi a másik "testszagját" mint amikor a szomszéd jönne be full izzadtan. Undorodik tőle.

Ha van kémia, a feromonszint megerősödik és ez miatt még erősebb lesz a vonzalom a másik felé.

De természetesen a kémiai vonzalom nem feltétlen szexuális vonzalomban jelenik meg. Ez megint olyan mint amikor úgy fekszel le valakivel, hogy érzel felé valamit vagy úgy hogy na most megér egy patront. Szexuális része szinte ugyanaz ugyanakkor van egy másik érzés. A kémiai vonzalom is hasonló.

2015. aug. 11. 13:02
 28/30 anonim ***** válasza:

Akkor teremtettünk egy olyan filozófikus vitát, amiben te azt az álláspontot képviseled, hogy: van Igazi! :)

23/F

2015. aug. 11. 13:07
 29/30 A kérdező kommentje:

De felmerül a kérdés, hogy a fizikai, szexuális, kémiai és érzelmi vonzódás önmagában elég a szerelemhez?

Csak mert sokan azt állítják az ember életében csak 1x szerelmes. Míg kémiai vonzódás akár többször is lehetséges. De ha a fenti elv érvényesül, hogy a 4 dolog már szerleem, akkor az ember életében többször is lehet szerelmes.

Mert ugye azt is tudjuk hogy a szerelem önmagában nem elég egy életen át tartó kapcsolathoz, ugyanúgy mitn valaki együtt van valakivel 8 éven keresztül szerelem nélkül, 1 év alatt is tönkremehet egy szerelemi szál.

Na ez az igazi filozófia. Felemlíted az "igazit", és mi van ha holnap szakítunk? És megint összejövök valakivel, ahol lesz kémia?! Új igazi van? :D

MErt az biztos hogy a kémia az nem 1x fordul elő. A barátnőm előtt volt más, ahol szintén volt, de olyan is ahol 2 év alatt sem alakult ki hasonló, még ha nagyon is szerettem őt.

2015. aug. 11. 13:24
 30/30 anonim ***** válasza:
12es válaszoló megmondta a tutit!
2015. aug. 11. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!