Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Tényleg nem világosodhatsz...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem világosodhatsz meg, ha maszturbálsz?

Figyelt kérdés

Egy tibeti buddhista szerzetestől hallottam, hogy ez vét a fogadalmak ellen is. Még hogy vágyakat keltesz magadban. Meg hogy a tantrikus szövegek szerint a sperma csak a nő vaginájába távozhat a férfi testéből vagy éjszaka magömlés formájában a testből. Erre rá erősített egy théraváda és egy kínai szerzetes is.

Én részben emiatt nem maszturbálok több, mint egy éve.

Igaz ez?

Ha nem, akkor miért mondta a dalai láma is ezt?

nov. 20. 19:06
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
80%
Nem akarok több időt szánni erre a témàra, csak még egy utolsó kommentet írok ehhez. Elfogadom kérdező álláspontját és elfogadom a hitrendszerét is, hogy ő így gondolja. Elfogadom, hogy a maszturbálás hátráltathat engem a megvilágosodásban és hogy fizikailag is káros lehet. Jómagam is próbálok leszokni róla, már nem is szoktam olyan gyakran csinálni, mint régebben. Megpróbálom teljesen elhagyni.. Viszont a "sperma nem megy a vaginába" elvet követve, nem érzem magam rosszabbnak, bűnösebbnek, vagy kevésbé megvilágosodottnak azoktól, akik pettingelnek, orálisan szexelnek, vagy óvszerbe csinálják. Mert mindegyik esetben "elvész" a sperma. Erről ennyit... Rögös, nehéz út ez, amit kérdező felvázolt, csak azt kérem, ne kelljen emiatt rosszabbnak éreznem magamat azoktól, akiket fentebb felsoroltam... Remélem megvilágosodok egyszer...
nov. 23. 19:26
 42/48 A kérdező kommentje:

#41.

Ezek is tiltottak a vadzsrajánában.

Nagyrészük a többi buddhista irányzatban is, bár nem a tantrikus tanok miatt, hanem az önmegtartóztatási elvek miatt.

nov. 23. 21:16
 43/48 anonim ***** válasza:

"ajándékba kaptuk"

János 1:10 "és így szólt hozzá: Minden ember a jó bort kínálja először, és amikor megittasodtak, akkor a silányabbat: te pedig mostanáig tartogattad a jó bort.

"Hogyha ezek komolyan gátolnak engem a megvilágosodásban.."

Ha nem volnának gátak miért törekednél többre mint ami van?

"ha ennyiféle korlát van pl a szexualitásban, meg egyéb dolgokban, akkor lehet sokkal jobb lett volna meg se születnem ebbe az anyagi világba."

Igen ez áll a tisztánlátást keresők motivációjának hátterében. Ez a buddhizmus alap álláspontja is. Jobb lenne nem születni az anyagi világba.

Abban különbözik felismerésük a tiédtől, hogy fordított összefüggésben látják a dolgokat: Az anyagi megtestesülés megélése annak következménye, hogy nem látod át a dolgokat.

Az anyagi valóság nem más mint a félreértés bemerevedése, a nemtudásba ragadás metaforája. De a következmény egyben motiváció is annak felszámolására:

"Mit ér az élet, .... "

Ahogy Patandzsáli fogalmaz a látvány(a megélt élet) lényege az élmény és az eloldódás: bhoga apavarga artham drisjam

"ha annak ajándékait nem élvezheti az ember?"

Senki nem mondta, hogy nem élvezheted.

Csupán el kell fogadni, hogy valamit-valamiért. Ismered a magyar mondást: b@szni és szúznek maradni egyszerre nem lehet.

Ha megunta az egyiket tenni kell valamit a másikért.

Nem mellesleg a tudatosság nem elfojtás. A szamádhi a dolgok legteljesebb átélése, mikor a "látó- a látás és a látvány" eggyé válik.

Azért is fogalmaztam úgy, hogy megvilágosodás eszköz a cél eléréséhez, és nem cél. A fény arra van, hogy lásd az utat, amin haladni tudsz. Lépésről lépésre világítasz meg új szakaszokat, ahogy a megértés újabb-és újabb területekre terjed ki a tudatodban. Ez a megértés viszont gyakorlati, nem elméleti, lekszikális. Ez a megélés tudása. Nyugatiasan szólva a világlátás internalizlása.

nov. 24. 11:57
 44/48 anonim ***** válasza:

Hát ha ezt tőlem kéred én felmentelek! :D

DE írtam is, hogy nem bűn. Viszont azt érzem, hogy a magömlés-orgazmus különbözőségét még nem vetted komolyan.

A tantra épp annak gyakorlata, hogy az extázis állapota nem vezet kisüléshez. Ez az tudat irányításának, vagy ha úgy érthetőbb, az energiák csatornázásának gyakorlata.

Ez válasz azoknak is akik nem értik miért kellene lemondani a kéjről. Nem a magömlés a kéj. Az a felfokozott állapot kisülése. A kéj vége. Ha megtanulod uralni a teste, pont a végtelen, folyamatos kéjhez jutsz.

nov. 24. 12:04
 45/48 anonim ***** válasza:
100%
42# Akkor én a Pokolba jutok, mert valaha maszturbáltam, kérdező? El fogok kárhozni?
nov. 27. 00:02
 46/48 anonim ***** válasza:

Miért nem nézel utána mi az a vadzsrajána?

Szpoiler - ők nem döntenek a kárhozatodról.

Szpoiler 2: már a pokolban vagy. A megvilágosodás lenne az, ahogy a kiutat megtalálod.

nov. 28. 22:03
 47/48 anonim ***** válasza:
100%
46# Az előbb azt írtad, hogy nem bűn, most meg azt, hogy már a pokolban vagyok. Most akkor melyik?
nov. 28. 22:13
 48/48 anonim ***** válasza:

Azért mondtam, hogy nem bűn, mert amit most megélsz az nem más által rádmért bűntetés. Attól még pokolian érezheted magad...

Az, hogy büntetésként éled meg a te értelmezésed csupán... de ettől még lehet pokolian sz@r...

nov. 30. 13:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!