Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nem világosodhatsz meg, ha maszturbálsz?
Egy tibeti buddhista szerzetestől hallottam, hogy ez vét a fogadalmak ellen is. Még hogy vágyakat keltesz magadban. Meg hogy a tantrikus szövegek szerint a sperma csak a nő vaginájába távozhat a férfi testéből vagy éjszaka magömlés formájában a testből. Erre rá erősített egy théraváda és egy kínai szerzetes is.
Én részben emiatt nem maszturbálok több, mint egy éve.
Igaz ez?
Ha nem, akkor miért mondta a dalai láma is ezt?
Még1... Mint mondtam, a vallások irányítani akarnak, a vallási vezetők hatalmáról szólnak. Picit gondoljunk csak bele, hogy az kinek jó ha a férfi nem maszturbál? A maszturbálás hülyén hangzik de öröm, na most ha a hívő nem kap így örömöt akkor majd sokkal jobban fogja az örömöt keresni a hit-ben, na ez kinek jó? Másrészt. Ha a nőknek azt tanítja, hogy csak a szex az elfogadható és az kell, azzal milyen irányba befolyásolja őket? és az kinek jó?
Igazából elővehetnénk a mostani pedo botrányokat is, de nem akarok öv alá ütni.
Azt úgy egyébként végig gondoltad, hogy amikor valaki arra sarkal, hogy urald a tested, urald a vágyaid azaz gyakorold és erősítsd a tudatosságod azzal hogyan tartanak félelemben?
Éppan az a cél ezekben a tanításokban, hogy megszabadulj a félelemtől, és ura legyél a saját életednek. Arról, hogy hatalmad legyen saját magad felett, és ne a környezeted (mások érdekei szerinti manimulációk) keltette vágyak rángassanak és vonszoljanak tudatlan rogyként maguk után.
#25 Szerintem te se érted mit írtál :D
Na jó viccet félre téve. Feltételezzünk embereket akik csak és kizárólag a vallással és a vallás miatt tudják, tudnák irányítani a testüket, ösztöneiket és gondolataikat? Bocs, azok menthetetlenek ill. esetleg épp ésszel tanítandók.
Kérdező!
A GYÍK hozzászólói áltral ellenőrzöd, hogy helyes e a buddhista tanítás?
Vagy csak felméred a hazai téjékozottsági szintet megvilágosodás kérdésben?
De, hogy válaszoljak is valamit:
Megvilágosodni bármikor, bármitől meglehet. Így tartják.
Szerintem egyébként tisztázni kellene ki mit ért megvilágosodás alatt.
Én pl. nem igazán találkozom erre vonatkozó gondolatokkal, még a téma iránt érdekődő körökben is. Azt látom, hogy úgy átlatlában a téma érdekes bizonyos rétegek számára, és a szó valami eléredndő célt jelent(het), ami jó. Megoldás talán a problémákra? Válasz a nagy kérdésekre?
Ennek kapcsán a tanítások meg azt tartják, hogy nincs arra vezető út, mert valójában már ott vagyunk.
Lehet, hogy az itteni maszturbálás párti szkeptikus hozzászólók erre alapoznak, mikor vitatják az önmagtartóztatás elvének értelmét. Ezzel kapcsolatban meg az a kérdés merül fel bennem, hogy ha gyakorolt szakmájukban egyszercsak hat-hét laikus elkezdene nekik tanácsokat adni, és megkérdőjelezni több éves gyakorlati tapsztalatukat a dolgok működéséről arra hogyan reagálnának? Ez utóbbi ajánlom #28-asnak megfontolásra
Örülök, hogy elbeszélgetsz magaddal, de miért hivatkozol akkor #25-re?
A viccet félretéve, az látszik, hogy saját világlátásod, az európai vallásosságról alkotott képed alapján értelmehed 25-öt, holott az teljesen másról beszél... mivel a kérdés a buddizmus tanításból indult ki első sorban. Arról meg nem sok ismereted van ahogy látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!