Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nem világosodhatsz meg, ha maszturbálsz?
Egy tibeti buddhista szerzetestől hallottam, hogy ez vét a fogadalmak ellen is. Még hogy vágyakat keltesz magadban. Meg hogy a tantrikus szövegek szerint a sperma csak a nő vaginájába távozhat a férfi testéből vagy éjszaka magömlés formájában a testből. Erre rá erősített egy théraváda és egy kínai szerzetes is.
Én részben emiatt nem maszturbálok több, mint egy éve.
Igaz ez?
Ha nem, akkor miért mondta a dalai láma is ezt?
Azt kérdezted, hova tűnt a kérdező. 28-ban felvetett helyzettel ennek lehetséges magyarázatára utaltam.
Kedves Kérdező!
Én már megvilágosodtam. Elmém eljutott a nirvanába, áthaladtam egy aranykapun, bejutottam egy meseszép világba, ahol angyalszárnyú, betépett hippik fingták fanfáron az örömódát.
Na ott találkoztam egy kopasz dagadékkal, aki aszonta: "B@szni jó! Ha nincs más ott a kezed!"
Nem tudom hogy értette ezt, biztos van valami tanulsága..
De ezt miért a kérdezőn kéred számon?
Nem ő írta a tantrikus szövegeket.
A tantrikus szövegek megalkotásában valószínű nem vettek részt nők. A férfiaknak meg nincs gyakorlati tapasztalata arról, miként befolyásolja a tudatot a női....
itt jut eszembe. A magomlés nem azonos az orgazmussal. A férfiaknál is lehetséges orgazmus magömlés nélkül. Az "is" arra vonatkozik, hogy a nőknél nincs magömlés. Az ő orgazmus megélésük más, illetve igazából a férfiak értelmezése a sajátjukról valójában téves, zavaros. A nők azért képesek egymás után több orgazmusra, mert... miért ne? A férfiak számára valójában a több magömlés ütközik élettani akadályokba. Csak az a probléma, hogy összetévesztjük az ejakulációt az orgazmussal.
Tehát értelmszerűen ha a magömléssel kapcsolatvban vannak tiltások, azt értelmetlen a nőkre részletezni.
A magömlésnek egyébként közvetlen kapcsolata van a szellemi állapottal. Az indiai egészésgtudomány (ajurvéda) gyakorlati megfigyelésekre alapul. A tapasztalt jelenségeket sikerrel foglalta holisztikus rendszerbe a nyugatitól eltérően. Ennek egyik kulcsa a szimbolikus fogalmak használata a rendszer leírásában és összefüggéseinek kezelésében. A hatékonyságát megintcsak több évezredes tapasztalat támasztja alá. E rendszer nem mellékesen szorosan összefügg a szamkhja darsanával, ami a jóga darsana(filozófia) elméleti párja.
A jóga pedig az megszabadulás gyakorlati útja, melynek központi eleme a helyes látás - az amire a megvilágosodás vezet.
Szóval az ajurvéda gyakorlati tapasztalattal egyező álláspontja, hogy a reproduktív szövetek (sperma) létrehozása az idegrendszer és (modern kifejezéssel) immunrendszer rovására megy. Ebből látszik, hogy:
1. a Szellemi képességeket visszaveti a magömlés. A mag megtartása fokozza a koncentráló képességet.
2. a test egészségét és erejét visszaveti a magömlés. Így a test állapota ismételten csak hátráltatja és nehezíti a szellemi törekvéseket.
és ide tartozik a jóga látásmódjának központi szála:
3. szenv cselekedetet gerjeszt, a cselekedet gyümölcsöt mely olyan lenyomatot képez a tudatban, ami ismét szenvek megélésére késztet. Ez önmagába visszacsatoló önmegerősítő folyamat. Az ember képes beavatkozni és felülírni ennek az automatizmusnak az elemeit. De az folyamatosan hat vagy egyik vagy másik irányba. Az erős érzelmek erős lenyomattal járnak így erős kérsztetést és szenvekhez való kötődés eredményeznek és fokoznak. A test örömének kiszolgálása a test irányító szerepét erősíti a tudattal szemben. A tiszta világos látás viszont épp abban áll, hogy a tudat felülemelkedik az anyag önmagába hajló késztetésein.
Az önkielégítés nem bűn, csak egyszerű logikus következményei vannak, melyek a tisztánlátástól eltérő irányba hatnak. Akit nem érdekel a "megvilágosodás" azt nincs miről győzködnöm. Akit érdekel az majd idővel eljut oda, hogy érdemes kipróbálni a kényelmessel és élvezetessel ellentétesnek tűnő dolgokat, mikor elakad.
Nem mellesleg Buddha is másként viszonyult a nőkhöz. Nincs egyenlőség e téren sem a nemek között. Ez nem emberjogi, társadalmi kérdés, hanem a világ rendje. Igy épül fel a természet. A nőt nem súlytja a mag szórása, neki van havi ciklusa, ami elég megterhelő. A nő lényege a nyelvek nagy részében az anyagi valósághoz kötöttség kifejeződése. Anyag- anyag, mater - matter.
A női lét lényege az anyag minőségéhez való kötöttség. Ők ezt képvisel a teremtés rendjében. És a férfihez fűződő viszonyukon keresztül a férfit is kötik az anyagi valósághoz. Ebből látszi, hogy az anyagi valóságtól való eloldódásban (amire a megvilágosodás vezet) a nők jelentős hátránnyal indulnak. Én azt mondanám... nem az ő dolguk.
És ez nem hím sovinizmus. Az egész ugyanis az "ujjászületés" rendszerében szemlélendő. Az ujjászülető lényeg (lélek) önmagában nem nő vagy férfi. Csak megtestesüléskor (születéskor) veszi fel valamelyik minőség jellemzőit. Az ebben az állapotában aztán kialkuló emberi személyiség nem világosodik meg. A megvilágosodás folyamata a személyiség kioltódása.
Nem ismerem mélyrehatóan a buddhista tanítást, keresztény vagyok.. De azok alapján, amit írsz... Én azt hittem, hogy ezeket az anyagi dolgokat ajándékba kaptuk a
Teremtőtől, Istentől, Buddhàtól, vagy nevezzük akárhogy. Hogyha ezek komolyan gátolnak engem a megvilágosodásban, ha ennyiféle korlát van pl a szexualitásban, meg egyéb dolgokban, akkor lehet sokkal jobb lett volna meg se születnem ebbe az anyagi világba. Mit ér az élet, ha annak ajándékait nem élvezheti az ember? Ennek sem sok értelme van, legalábbis értelmet nem látok benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!