Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nem világosodhatsz meg, ha maszturbálsz?
Egy tibeti buddhista szerzetestől hallottam, hogy ez vét a fogadalmak ellen is. Még hogy vágyakat keltesz magadban. Meg hogy a tantrikus szövegek szerint a sperma csak a nő vaginájába távozhat a férfi testéből vagy éjszaka magömlés formájában a testből. Erre rá erősített egy théraváda és egy kínai szerzetes is.
Én részben emiatt nem maszturbálok több, mint egy éve.
Igaz ez?
Ha nem, akkor miért mondta a dalai láma is ezt?
Meg kell érteni, hogy minden vallás célja az emberek irányítása. Félelemben tartanak, beleszólnak az életedbe, mind-mind az ő hatalmukról szól, semmi másról. Borzasztóan sajnálok mindenkit aki erre nem tud ráébredni, neveltetése vagy a félelmei miatt.
Amúgy a tantrikus szex része a tantrikus erotikus masszázs is... :)
Szia.
Keresztény nőként csak azt mondhatom, hogy a Dalai Láma nem mondott hülyeséget. Sőt, alvás közben előfordulhat a férfi tisztulása. Ezt orvosilag is elismert. Nem a valláshoz van köze, hanem az emberi szervezet így van megalkotva.
Legalább azt mondd meg, hogy bírod ki. Mert én 3-4 nap után már olyan állapotba kerülök, amiben dolgozni se lehet, szétvet az ideg.
N
#2.
Ilyen NINCS a buddhizmusban. Ezt nyugati prostik, new-ageerek, meg hippik találták ki. Nem létezett soha tantrikus masszázs.
A tantra szerint a sperma életerőt tartalmaz, ahogy minden némi váladék.
Amúgy a buddhizmus egyetlen célja az, hogy minden érző lényt a megvilágosodásba segítsen. Itt jön képbe a bódhiszattva fogalma.
Mondjuk a Tipitaka a maszturbációról nem ír konkrétan, de bele lehet érteni, utal rá, csakúgy, mint sok más szentírásnál: [link] .
A tantrikus írások viszont tiltják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!