Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Régen a szüzesség miért értéknek számított? Manapság meg hátránynak?
inkább ez is a férfiak birtoklási vágyához köthető
#10 „Ne ez legyen már az érték...”
Nem maga az állapot az érték, hanem az, ami mögötte van.
Régen ennek voltak vallási okai is és egy nem szűznő azt feltételezte, hogy ”paráználkodott”, ami meg bűn volt. De sokesetben kiházasították a lányt egy idősseb férfivel, akinek volt már ház, állatok, föld, stb. Na meg a földek egyesítési is cél volt. Ha egy lány nem volt szűz a nászéjszakán annak következményei lehettek… Szószoros értélemben anyagibefektetést jelenthetett egy szűzlány, azaz értéket.
Ma nincsen ilyen elvárások és a vallási meggyőződé is kisebb, meg szabadabban értelmezik. Persze ez a világ már rohanó és a fiatalok hamar fel szeretnének nőni. Azután, meg sokan cikinek tartják, ha még szűz valaki, mondhatni társadalmi nyomás. Egyfajta gát ”már, már fogyatékosság” az önmegvalósítás gátja. Ráadásul jelzőket aggatnak rájuk mások és ezt cikinek tartják…
Először leszögezném: szerintem ez a kérdés leginkább nőkre áll, szerintem egy férfi szüzessége sosem képviselt értéket az égvilágon senkinek sem.
Régen a szüzesség egyfajta garancia volt bizonyos dolgokra. A szüzesség az erény és az önfegyelem bizonyítéka volt, azt mutatta az illetőről, hogy megbízható. Bizarrul hangozhat, de szerintem még olyanokra is kell gondolni, hogy ha a lány szűz a nászéjszakán, akkor biztos(abb) lehetek benne, hogy a születő gyerek az enyém - és nem akarja a teherbe esett lányt a család gyorsan rám sózni.
Ma mások a szempontok. Ma egy férfi nem egy erényes nőt akar, hanem jó és őszinte szexet. Ha így nézzük, egy cinikus metagorán keresztül egy szűz lány olyasmi, mint felvenni egy pályakezdőt: vállalod a betanulás költségét, a kockázatot, hogy nem tudod, milyen lesz, mire betanul, és még csak arra sincs garancia, hogy mire belejön, veled marad, és te élvezed majd a befeketett munka gyümölcsét. Százszor kényelmesebb a férfiaknak olyannal kezdeni, aki már pontosan tudja a dörgést, és annyi a feladat, hogy eldöntjük egymásról, hogy tetszik, vagy nem tetszik.
Kivételt képez ez alól, ha a férfi bizonytalan magában. Ebben az esetben a lány szüzessége érték abból a szempontból, hogy biztosan nincs egy ex, akinek nagyobb volt/tovább bírta/jobban nyalt mittudomén.
Az a férfi nekem nem kell, akinek volt vagy 30 nője. A mostaninál is 3x meggondoltam, biztosan kell-e így, hogy a fiatalabb korát elég sok nőben töltötte.
18
Jobb esetben nem a férfinek kellene értéknek tartani, hanem a nőnek. Ez veszett el, aztán csodálkozik sok nő hogy csak szexre jók.
Mert mit értékeljek benne, könyörgöm?
Az valóban érték, ha valaki felelősségteljes és meggondolt szexuális életet él, de most az, hogy a nemi szervem még nem ért másik nemi szervhez, abban mi a jó? (Vagy rossz?)
Aki meg tárgyként tekint a nem szűz nőkre, annak nem is érdekel a véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!