Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért van ennyi értetlen a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ennyi értetlen a beleegyezési korhatárral kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nem értem minek ennyiszer ezt ide leírni.. igen 14 évessel jogilag lehet szexuális életet élni. Tehát ha betöltötte nincs akadálya.

Miért nem képesek az emberek értelmezni a törvényt?

14. Életévét be NEM töltött személy = 14 éven aluli vagyis nem töltötte be a 14. Életévét. Nem volt meg a 14. Szülinapja.

MIÉRT KELL EZERSZER FELTENNI EZT A KÉRDÉST HA MÁR ALAPBÓL MEGKAPJA A VÁLASZT? Aztán ha válaszolok rá pl én egyből nekem ugranak, hogy én mondom rosszul a dolgokat. Pedig az igazság az hogy igen 14 évessel legális. És igen azonos nemű3kre is ez a szabály. BETÖLTÖTT 14 ÉV!

2021. jún. 25. 18:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim ***** válasza:
100%
13 éves és 364 napos 🤷‍♂️
2021. jún. 28. 18:12
 72/78 anonim ***** válasza:
26%

#71 De akkor miért 14-nek van írva?

Alatta meg 14 év felettinek..

2021. jún. 28. 18:17
 73/78 anonim ***** válasza:
100%
A tizennégy alatti az, aki még nem töltötte be, a tizennégy feletti, akinek már legalább egy nappal előtte volt a születésnapja.
2021. jún. 28. 19:07
 74/78 anonim ***** válasza:
26%
73, és ha pont a szülinapján dugatja rommá magát akkor mivan? visszanézik, hogy hány órakor született? :D
2021. júl. 2. 20:52
 75/78 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű hogy nem 😇
2021. júl. 2. 21:22
 76/78 anonim ***** válasza:
81%

#74, a születésnapján tölti be az adott kort. Ez a törvény, nem kell vizsgálni semmilyen órát (különben a következő kérdésed az lenne, hogy a burokrepedést, a feje megjelenését, vagy a köldökzsinór elvágását kell-e figyelembe venni). Ha most az éjféllel jössz, akkor egy értelmes büntetőbíró nem foglalkozik vele, azt mondja, hogy aki nulla óra egy perckor dug, az előbb kezdte, tehát büntetendő. Nem a farok bevezetésével valósul meg a nemi érintkezés.

A nicked kifejező, nomen est omen.

2021. júl. 3. 07:07
 77/78 anonim ***** válasza:
65%

76, Nagyon ízléses poén. Még soha nem mondta itt senki. :)

Számomra ez nem ennyire egyértelmű. Mivel nem vagyok jogász és nem ismerem a bírói gyakorlatot ezért csak találgatni tudok.

A törvény nem határozza meg egyértelműen, hogy mi a helyzet ilyenkor.

Ugye logikusan akkor töltöd be a 14.-et aznap amikor születtél. Ha 8 órakor születtél, akkor este 8ig csak 13 éves 364 napos és x órás vagy. Így nem egyértelmű, hogy a szülinapodon már betöltöttnek minősülsz-e vagy csak másnap 00:01 perctől. De mondd, hogy te a nyakadat tennéd arra amit írtál. :D

Az sincs leírva pontosan, hogy mit jelent a "szexuális cselekmény" fogalma.

Ezt írja róla: "Szexuális cselekmény: a közösülés és minden súlyosan szeméremsértő cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére, fenntartására vagy kielégítésére alkalmas, vagy arra irányul;"

Na most ez messze nem egyértelmű. Egy seggbe markolás például az? Ha felizgulok rá, akkor igen, de ha nem áll fel tőle, akkor nem? Egy csók például az? Vagy ha táncolunk tudod ilyen érzékien összesimulva és felizgulok rá, akkor az már szexuális cselekmény is? Egyáltalán nem magától értetődő. :D Házmester Marika néninek a földszintről valószínűleg súlyosan szeméremsértő már az is, ha valakinek pólón keresztül belemarkolnak az utcán a mellébe.

2021. júl. 4. 13:59
 78/78 anonim ***** válasza:
100%

Kedves feketénélsötétebb! A találgatásod egyik része csacsiság. Ha pl. a törvény azt mondja, hogy a fizetési határidő a szerződéstől számított 8 naptári nap, akkor sem számít, hogy reggel, vagy este kötötted a szerződést. Annak a napnak az éjfélje számít, amelyiken letelik a 8. nap.

A születésnap a személyi okmányból kiderül: ha május 35, akkor május 34.-én még nincs 14 éves, de május 35.-én 0 óra 0 perckor már betöltötte. De mint mondtam, a bírók nem hülyék, értik, hogy a törvény alkotójának mi volt a szándéka, mérlegelik a körülményeket, és nem hasogatják a szőrszálat. (Lásd: pilektómia.)

Ami a szexuális cselekményeket illeti, még inkább úgy érzem, hogy értetlenkedsz. Ha véletlenül meglátsz valamit, ami téged izgat, az nem szexuális cselekmény. A lassúzás sem, de a fedetlen mellű rúdtánc az, akkor is, ha impotens vagy, és nem áll fel tőle a farkad. A szándék az, ami számít, a cselekmény célja.

2021. júl. 4. 21:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!