Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyi értetlen a beleegyezési korhatárral kapcsolatban?
Nem értem minek ennyiszer ezt ide leírni.. igen 14 évessel jogilag lehet szexuális életet élni. Tehát ha betöltötte nincs akadálya.
Miért nem képesek az emberek értelmezni a törvényt?
14. Életévét be NEM töltött személy = 14 éven aluli vagyis nem töltötte be a 14. Életévét. Nem volt meg a 14. Szülinapja.
MIÉRT KELL EZERSZER FELTENNI EZT A KÉRDÉST HA MÁR ALAPBÓL MEGKAPJA A VÁLASZT? Aztán ha válaszolok rá pl én egyből nekem ugranak, hogy én mondom rosszul a dolgokat. Pedig az igazság az hogy igen 14 évessel legális. És igen azonos nemű3kre is ez a szabály. BETÖLTÖTT 14 ÉV!
Szerintem nincs ezzel semmi baj. Attól függ ez a kérdés, hogy mit nézel ki egy 14 évesből. Én úgy gondolom, hogy egy 14 éves el tudja dönteni, hogy le akar-e feküdni valakivel vagy sem. Én rá bíznám ezt a döntést, tehát ha beleegyezett, akkor ez egy teljesen etikus magatartás mindkét fél részéről.
A személyes erkölcs persze mondhat mást.
Mondjuk a 14-18 is olyan, hogy a 14 éves most ballag általános iskolából, a 18 éves pedig már lehúzott egy évet az egyetemen.
De ja, kétségtelenül jobb mint ha egy 40esről lenne szó.
12, Tökmindegy hány éves a másik fél. Nincs deklarálva hogy csak 20ig kezdeményezhetsz 14 évesekkel. 70 évesen is dughatsz 14 évest, teljesen mindegy a törvény szerint, csak neki ebbe bele kell egyeznie.
És persze a hatalmaddal presszionálni nem ér, mert pl tanáraként ki fognak rúgni.
Szóval az a 70 éves nem büntethető.. durva.
Mások egyébként azt állítják hogy legalább 15nek kell lennie.
Szóval a beleegyezési korhatár azt az évet jelöli amitől legális?
Szóval akkor 14.
Nekem egyik ismerősöm félt mert a lány akivel megismerkedett még 2020 szeptemberbe,októberbe lett 15. De még a 15. Szulinapja előtt lefeküdtek. Tehát az legális volt vegig? Aggodott mert epp nem 15 volt a lany. 14 éves volt és 11 hónapos kb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!