Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a megszakításos védekezésről?
Ez a módszer csak kicsit csökkenti az esélyt, hogy teherbe ess, de fogamzásgátlásnak nem nevezhető.
Mi egyszer kockáztattunk, pár hónap múlva akartunk amúgy is kistesóra gyúrni, a gumi meg elfogyott. Elsőre teherbe estem.
Az első gyerek majdnem egy év próbálkozás után jött össze. Van ez így. :)
Tablettán és gumin kívül is van még lehetőség. Pl. ha a megszakítás mellé használtok pharmatex kúpot. A kettő együtt már viszonylag megbízható.
De ma már rengeteg fogamzásgátló tabletta van, egy alapos vizsgálat után írja fel a doki, ha az első nem jó, akkor legfeljebb kipróbálsz mást.
Gumiból is van többféle. Lehet kísérletezni.
Minden más csak pénz kérdése: spirál, pesszárium, hüvelygyűrű, implantátum, stb.
Vagyis: bármi jobb, mint a megszakításos módszer! Arra nem tud vigyázni, hogy az előváladékban ne legyen élő sperma!
És ha becsúszik a baba, akkor mi lesz? A felelőtlen pasid abortuszra küld? Vagy majd pár hónapos babával hagy ott, mert ő még élni akar?
Ha szeretne, vigyázna rád, hogy ne legyen baj. Elvégre tényleg te viszed vásárra a bőröd!
birom mikor valaki írja hogy "az ismerősöm pont így esett teherbe" válaszokat. Amíg nem saját tapasztalat addig senki se tudhatja. Mi az első 4hónapunknál úgy "védekeztünk" + néha óvszer..aztán egyszer csak barátnőmnek késett 3napig. Mit ne mondjak..életem leghosszabb és legstresszesebb 3hnapja volt.
Azóta csak is óvszer, szóval azért még se kockáztatnám..mert valószínűleg a nők 1%a esik így teherbe..de nem akarom hogy a barátnőm is közte legyen.
Nálunk mondjuk egy adott márka (you and me asszem) 2x szakadt ki és lett esemény utáni. Azóta masculant használok és imádom..de még óvszerrel se merek elélvezni a páromba..inkább kiveszem előtte 100%os biztonság miatt. néha bánom de elhanyagolható.
"mert valószínűleg a nők 1%a esik így teherbe..de nem akarom hogy a barátnőm is közte legyen"
A nők kb. 30-35%-a esik így teherbe (egy év alkalmazás során). Nem minden férfi előváladéka tartalmaz életképes spermiumot, "csak" a férfiak kb. 40%-áé. Ha valaki nem akar gyereket, annak ez túl nagy kockázat.
Mindenesetre ha sem óvszert, sem hormonális módszert nem akartok használni, akkor én a pesszáriumot ajánlom spermiciddel kombinálva. 95-98%-os biztonságot nyújt, ami nagyjából az óvszer hatékonyságának felel meg.
Csökkenti a teherbeesés esélyét, de nem elég biztonságos egy egyébként termékeny nőnél.
Mi is így "védekeztünk" kb 1,5 évig, néha-néha pharmatexet használtunk. Nálunk nem lett volna tragédia egy baba, ezért bevállaltuk. Aztán már sehogy nem vigyáztunk, de mivel utóbb kiderült, hogy nem lehet gyerekünk, nem is lettem terhes soha. Azóta sem, pedig 5 éve nem védekezünk semmivel. Kényelmes, de megvan az ára.:)
Ha a gumit nem bírjátok, hormont nem akartok, én azért javasolnék egy köztes, de azért ennél biztonságosabb megoldást. Ugyanúgy legyen megszakításos mint eddig, de használjatok pharmatex terméket mellé. Ez önmagában nem biztos, hogy elbír egy egész adag spermát, de ha megszakítjátok, akkor csak az előváladékban fellelhető kis fickók ellen elég lehet. Mindenképp biztonságosabb így, mint csak megszakítással.
Ha mondjuk kb 97% körüli biztonságot akartok, barátkozzatok meg a gumival, vagy a tablettával.
Annak a lánynak, akinek a kérdését belinkeltem, azóta megszületett a kislánya. A barátja elhagyta.
Annak idején én írtam neki a 8. hozzászólást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!