Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mit ajánlotok tabi helyett?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit ajánlotok tabi helyett?

Figyelt kérdés
Eddig fogamzásgátló tablettát (yasminelle) szedtem, de nagyon sokszor kapok hüvelyi fertőzést, vagy húgyhólyaggyulladást, ezért le szeretnék szokni róla. Az óvszeren, a kúpon és a naptári módszeren kívül milyen (nem hormonális) fogamzásgátlót tudtok ajánlani egy 20 éves, tartós kapcsolatban élő lánynak? :-)
2010. ápr. 23. 20:53
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
és miből gondolod, h attól van?? orvossal beszéltél már?? ezeken kivul peddig semmi más megbizható nincs. :S
2010. ápr. 23. 20:54
 2/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos semmi nincs. Egyedül a hüvelykúpok (pharmatex és penatex) amik hormonmentesek. De ezek inkább csak kiegészítő védekezésnek jók óvszer mellett, mert elég könnyen teherbe lehet esni mellettük. A naptár módszer is eléggé kétesélyes.

Konzultálj a nőgyógyászoddal, hátha tud ajánlani valamit. Most nagyon felkapott lett a hüvelygyűrű, de ennek is mellékhatása, hogy könnyebben kap el az ember hüvelyi fertőzéseket.

2010. ápr. 23. 20:58
 3/22 anonim ***** válasza:
a hüvelygyűrűben is van hormon. van még a pesszárium.. de nem tom.. én csak a tabiban bizok. probalj meg valtani. :)
2010. ápr. 23. 20:59
 4/22 anonim ***** válasza:
A hüvelyi fertőzést bármikor elkaphatod. Függetlenül attól milyen kapcsolatban élsz. Ha már egyszer volt többször is lehet. Ezzel sajnos együtt kell élni. Amúgy ha 1 évben többször mész ilyennel dokihoz javaslom végeztess el chlamidya, conorrhoea és herpesz tesztet. Én is megcsináltattam és tartós kapcsolatban élek. De anno valamelyik extől elkaptam a chlamídya fertőzést. Ha fertőzésed van a párodat is kell kezelni. Azért, hogy a ping-pong effektust elkerüljétek. 29/N.
2010. ápr. 23. 20:59
 5/22 anonim ***** válasza:

A tabi tényleg hajlamosíthat a hüvelyi fertőzésekre,erre a dokim is felhívta a figyelmem.Arra nagyon kell ügyelni,hogy ha téged kikezeltek,akkor a barátodat is ki kell,mert egymást fertőzhetitek oda-vissza.

A hüvelygyűrű hormonális,de helyi,így a májat nem károsítja.A pesszárium azért jó,mert egyáltalán nem kever be a hormonháztartásba,de olvas majd utána,hogy elég bonyolúlt a használata,vagyis nem bonyolúlt,hanem macerás,figyelni kell,zselét használni mellé stb.Ezeken kívül van még a spirál,amit azt hiszem csak szült nőknek tesznek fel,de elég durva kockázatai vannak.

2010. ápr. 23. 21:06
 6/22 A kérdező kommentje:
Én is a pesszáriumon gondolkodtam. Beszéltem a nőgyógyászommal, de nem magán doki(k)hoz járok, hanem az egészségházba, ahol szinte harapófogóval kell belőlük minden szót kihúzni, nem foglalkoznak az emberrel. Kiszedtem belőle, mert konkrétan kétszer rákérdeztem, hogy a gyakori fertőzést valószínűleg a tabletta idézi elő, mert megváltoztatja a ph-t, és kevésbé leszek ellenálló. Kérdeztem a dokit, hogy ha mást ír fel, attól nem lesz-e jobb, de azt mondta, hogy nem valószínű... Itt gyakorin utánaolvastam a pesszáriumnak, és felkeltette az érdeklődésem. Aki ügyes, az azt mondja, hogy megbízható, csak gyakorolni kell.
2010. ápr. 23. 21:21
 7/22 anonim ***** válasza:
Igen,én is pozitív véleményeket hallottam róla,meg láttam rajzon,hogy pontosan hova is kell felhelyezni.Engem csak az tart vissza,hogy félnék hátha épp rosszul tettem fel és akkor üt be a bibi.Ha ezt mindig a dokim tenné fel,akkor nem aggódnék,de ugye ez nem kivitelezhető.Így csak magamban nem bízom,ezért nem használom. (utolsó voltam)
2010. ápr. 23. 21:24
 8/22 anonim ***** válasza:
0%
a kikapós tabletta a legjobb,nemkerül semmibe:)
2010. ápr. 23. 21:48
 9/22 anonim ***** válasza:
66%
jajj.. haggyuk már. a megszakitás nem védekezés!!!
2010. ápr. 23. 21:49
 10/22 A kérdező kommentje:

Anyáék is megszakítással védekeztek... Hárman vagyunk testvérek, és egyikünk se' volt betervezve!

Köszönöm a válaszokat, majd konzultálok a dokimmal. :-)

2010. ápr. 23. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!