Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 18 éves kor alatt is lehet...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

18 éves kor alatt is lehet esemény utáni tablettát kiváltani? További kérdések lent.

Figyelt kérdés
Tegnap (szombaton)együtt voltunk a barátommal, de kiszakadt az óvszer. Barátom állítása szerint nem élvezett belém, csak a végén, mikor már kiszedte és észrevette, hogy kiszakadt. De én ettől függetlenül kétségbeestem, és ma (vasárnap) felkerestem az ügyeletes orvost, mivel a többi zárva volt, de ő azt mondta nekem, hogy 18 év alatt nem írhat fel nekem tablettát. Mindenhol így van ez, vagy ha holnap (hétfőn) megpróbálom máshol, akkor még nem lenne késő bevenni? Mennyi időm van még, ha szombaton 5 óra körül történt a "baki", és ma ugye vasárnap van. Segítsetek, kérlek! 17 éves lány.

2014. aug. 31. 17:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
72 órád. Viszont, ha jól tudom, jobb minél hamarabb bevenni.
2014. aug. 31. 17:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Van már 5 napos tabletta is.

Azt viszont hülyeségnek tartom, hogy 18 alatt nem írhatja fel.

2014. aug. 31. 17:59
 3/12 A kérdező kommentje:
Én is furcsálltam, mert előtte sok helyen utána olvastam, ezért is bátorkodtam egyedül intézni ezt a dolgot. De azt mondta, hogy csak szülővel adhatja ki a receptet és, hogy menjek kórházba előtte...
2014. aug. 31. 18:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az ügyelet nem biztos, hogy ír fel tablettát, holnap menj el a nőgyógyászatra, 72 órás az esemény utáni, de minél előbb, annál jobb, aztán megkérdezhetnéd, hogy nem szedhetnél-e rendszeres tablettát, mert nem kéne azért állandóan rohangálni, ha történik valami a gumival.
2014. aug. 31. 18:03
 5/12 anonim ***** válasza:

18 éves kor alatt is kiírják. Mond meg az orvosnak, hogy ha nem írja ki vállalja a felelősséget a gyerekért. Baleset mindenkivel történhet; egy kiszakadt gumi, egy kifelejtett gyógyszer. 18 alatt is kiírják.

Reggel azonnal menj el, és amilyen hamar csak lehet, vedd be! Elvileg 72 órán belül hat, de minél tovább vársz, annál nagyobb a kockázat.

2014. aug. 31. 18:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Ügyelet úgy egyáltalán nem mindig ír fel gyógyszert, más esetben se, nem csak ilyennél, nálunk legalábbis.
2014. aug. 31. 18:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi gyors válaszokat, és segítséget! Még azt megérdeklődném, hogy ha nőgyógyászhoz megyek csak recept kiíratásra, akkor soron kívül is be lehet menni, mert vasárnap lévén nemigen tudnak időpontot adni holnapra.
2014. aug. 31. 18:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Próbáld meg, kéne, hogy fogadjanak, engem fogad a nőgyógyászom akkor is, ha nem kérek időpontot (csak hülye időpontokban rendel, úgyhogy én a háziorvosommal szoktam fogamzásgátlót is íratni, mert oda legalább odaérek munka után is, és ő nem lép le előbb, a nőgyógyászommal jártam már úgy, hogy időponttal mentem, ott is voltam rendesen, még utánam is jött valaki, és a doki már kabátban volt, hogy megy haza, de még legalább egy óra volt a rendelési időből, jó orvos ettől függetlenül).
2014. aug. 31. 18:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor megpróbálok időpont nélkül, hátha lesz rám két perce egy recept írásra. Köszönöm a választ!
2014. aug. 31. 18:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Kórházban elvileg van tinédzser nőgyógyászat (minden hétköznap 8-tól 2-ig mert akkor aztán nagyon ráérnek a tinik) de mi bementünk délután 4-kor és kiadták a nővérek ,a doki szokott előre megírni jópár receptet. Amúgy anyukád nagyon megharagudna ha megtudná? ha megértő, inkább kérd meg hogy jöjjön veled, nincs abban szégyen, neki biztos kiadják. Én is szóltam anyának mi volt, szó nélkül megkereste hova kell ezzel menni, elmentünk, megvette a tabit, mondta vegyem be, tudja hogy balesetek történhetnek és jó hogy szóltam. Szerintem is hülyeség hogy nem adják ki 18 év alatt "Bocsi de túl fiatal vagy ahhoz hogy ne varrjunk a nyakadba egy gyereket akit esélytelen hogy eltarthatsz. Majd ha idősebb leszel már nem muszály terhesnek lenned ha egyedül akakrsz intézkedni." Logika 5-ös.
2014. aug. 31. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!