Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, Ti elhagynátok azért egy nőt, mert nem szeretne fogamzásgátlót szedni?
Soha nem állítottam, hogy mintanő vagyok.
És nem is általánosítottam, azt mondtam, gyanítom, hogy vannak olyanok IS, akik...
Nem állítottam, hogy mindenki ilyen.
Személyeskedésre, támadásra, nem hiszem, hogy okot adtam volna. Ha úgy véled, hogy igen, akkor kérlek jelezd, hogy melyik pontja volt sértő a hozzászólásomnak, vagy hol állítottam, hogy különb lennék bárkinél?
Egyszerűen a stílusod volt olyan, ami nekem azt sugallta, hogy "én vagyok a mintanő, mert én megteszem, hogy tabit szedek, és mindenki, aki nem szed tablettát, egy önző disznó, és a partnerét vmi hihetetlenül csodás élménytől fosztja meg".
Ez kb. olyan, mintha elkezdeném azt ecsetelni, hogy szerintem az orális szex (mikor a nő adja), az egy csodálatos dolog, és én imádom csinálni. És szerintem minden olyan nő, aki bármilyen okból nem csinálja, az egy önző disznó. És természetesen őszintén sajnálom a partnerét, mert nem lehet része ebben a csodálatos élményben, és emiatt biztosan nem tökéletes a szexuális élete.
Szerintem kb. ilyen szintű volt a hozzászólásod.
De lehet, hogy csak én értettem félre.
Egyszerűen csak nem tudom megérteni, hogy miért annyira nehéz felfogni, hogy nem mindenkinek a hormonális védekezés a megfelelő. Igen, kényelmes módszer. Igen, valószínűleg a férfinak sokkal egyszerűbb, kényelmesebb, élvezetesebb mint az óvszer.
De bizony mérlegelni kell. A védekezés pedig KÉT emberre tartozik. Az a két ember hagy döntse már el, hogy neki megéri-e a tabletta vagy sem.
"Az a két ember hagy döntse már el, hogy neki megéri-e a tabletta vagy sem."
Ezzel maximálisan egyetértek. De a válaszok többsége arról szól, hogy a nő dönt, és a férfinak el kell fogadnia a nő döntését.
Te azt írtad, hogy vannak óvszert helyettesítő módszerek (a hormonális fogamzásgátláson kívül is). De azért a nők jelentős része nem jut el idáig, hanem azt mondja, hogy gumi, vagy semmi. Ez pedig nem jelent konszenzusos megoldást, ez a partner igényeinek teljes semmibevétele! Én nem azt mondom, hogy csak a hormonális fogamzásgátlás létezik! Hanem azt mondom, hogy ha a partneremnek igénye van pl. a gumi nélküli szexre, akkor próbálunk olyan védekezési módot keresni, ami mindkettőnk számára megfelelő.
Ugyanígy igaz az orális szexre is: ha valakinek igénye van rá, akkor nem kényszerítem arra, hogy lemondjon az igényeiről, mert az hosszú távon igenis frusztrációt szül. Az igenis alacsony szexkultúrára (érzelmi intelligenciára, empátiára) vall, ha a párkapcsolatban az egyik fél kijelenti, hogy márpedig úgy lesz, ahogy én akarom, te pedig vagy megszoksz, vagy megszöksz. Nem csak a szexben! Az emberek többsége, ezt ki merem jelenteni, hajlamos egyetlen (számára kényelmes) megoldást kiválasztani a rendelkezésre álló megoldások közül, és ahhoz ragaszkodni makacsul, nem mérlegelve, nem figyelve a másik fél (jogos) igényeire.
Nekem pl. olyan partnerem, aki rendkívül potens volt, de abban a pillanatban, ahogy gumit húzott, lelankadt. Képtelen volt óvszerben szexelni. Ilyenkor mit tenne egy olyan nő, aki ragaszkodik az óvszerhez?
A kapcsolatok arról szólnak, vagy arról kellene szólniuk, hogy a felek keressék meg azt a megoldást, ami mindkét fél számára kielégítő, nem jár lemondással. (A kompromisszum ideig-óráig működik, de előbb, vagy utóbb a frusztráció, az igényekről való lemondás problémákat szül, ezért konszenzusra kellene törekedni, vagyis olyan megoldási lehetőségekre, amivel mindenki nyer.)
Az óvszer a férfiak többsége számára kompromisszum. Egészen más élmény óvszerben szexelni, és anélkül. Ezért hosszú távon semmiképpen nem tartom jó megoldásnak (kivéve persze, ha a férfi maga ragaszkodik az óvszerhez, mert van ilyen is! Pl. korai magömlés esetén még jól is jöhet, hiszen késlelteti az ejakulációt.)
Ugyanígy, egy nőt sem lehet arra kényszeríteni, hogy egy számára elfogadhatatlan védekezési módot alkalmazzon. (Csak hát nem szerencsés, ha "urban legend"-ekre alapozza a döntését, és nem tudományos tényekre. Itt is naponta van olyan kérdés, hogy "nem akarok fogamzásgátlót szedni, mert hízást okoz..." - ez pedig azért nagyon sarkos kijelentés, ha CSAK a hízástól való félelmében nem szed valaki tablettát, akkor egy ostoba előítélet akadályozza meg a számára talán alkalmas védekezési mód kiválasztását.)
A lényeg tehát az (lenne), hogy pontosan meg tudjuk fogalmazni a szempontjainkat, miért szeretnénk, vagy nem szeretnénk egy adott védekezési módot, vizsgáljuk meg, hogy reálisak-e ezek az elképzelések, hasonlóképpen a partner is mondhassa el az igényeit, vegyük azt figyelembe, és a két érdek összehangolása révén KÖZÖSEN találjuk meg a megfelelő védekezési módot!
A fentieknek nem felel meg az "én csak óvszert vagyok hajlandó használni, vagy elfogadod, vagy mehetsz" attitűd.
(És mielőtt támadásnak vennéd: nem rólad írtam, hanem általánosságban!!!! Akinek nem inge, ne vegye magára!!!!)
Na, úgy látom, kezdünk közös nevezőre jutni.
Nekem is az a véleménye, hogy kompromisszumokra van szükség.
Ugyanolyan önzőség egy férfinak elvárnia azt, hogy a nő mindenképpen szedjen tablettát, mint egy nőnek azt, hogy a férfi mindenképpen húzzon óvszert.
Ezért kell olyan megoldást keresni, ami mindkét félnek megfelelő.
Ennyi.
"Nekem pl. olyan partnerem, aki rendkívül potens volt, de abban a pillanatban, ahogy gumit húzott, lelankadt. Képtelen volt óvszerben szexelni. Ilyenkor mit tenne egy olyan nő, aki ragaszkodik az óvszerhez? "
Mit tenne?
Mivel ez a dolog nyilván a kapcsolat ELEJÉN merül fel, amikor még az egyébként tablettázó egyénnek is érdemes lenne ragaszkodnia a gumihoz az esetleges betegségek miatt, nyilán továbbra is ragaszkodik hozzá!
Egyébként meg IGAZÁN potens férfi, gumiban is potens.
Az óvszerhasználat, a merevedés fenntartása TANULHATÓ dolog. Csak nyilán könnyebb feladni, vagy meg se próbálni.
Nem is értem, hogy nem jelent ez neked problémát? Fogamzásgátló mellett is előfordulhat, hogy kiegészítő védekezésre van szükség (antibiotikum alatt és után, kihagyott tabletta, hányás, hasmenés...).
Ilyenkor mit csinálsz egy óvszerhasználatra képtelen férfival? Rizikózol vagy nem szexelsz?
Egyébként nekem is volt ilyen partnerem, hogy nem ment neki eleinte gumiban. Nem engedtem nélküle (mondjuk volt annyi felelősségtudata, hogy nem is próbálkozott rávenni), viszont kellettem annyira neki, hogy nem adta fel és addig gyakorolt, míg gumiban is "letörhetetlen" lett (és én is vágytam rá annyira, hogy kivártam, míg belejön és nem küldtem el a rákba). Egyébként azóta a férjem.
Ezért nem hagynám el.
Van más módszer is.
Vagy én ,,elkötettem" magam vagy tetet fel egy hurkot,vagy méhsapkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!