Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Férfiak, Ti elhagynátok azért...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, Ti elhagynátok azért egy nőt, mert nem szeretne fogamzásgátlót szedni?

Figyelt kérdés
És tabletta helyett pedig ugye marad az óvszer, ami a legtöbb férfinak nem kellemes annyira. Ti mit tennétek, ez "válóok" is lehetne? Vagy könnyen elfogadnátok?

2013. okt. 22. 09:52
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
0%
Fuuuh, b*sszus, hogy Ti Nők mennyire letudjátok sarkítani a problémákat... (ha csak megnézzük az előző hozzászóló kommentjét is..)
2013. okt. 22. 10:40
 12/49 anonim ***** válasza:
79%
Én biztos nem szednék fogamzásgátlót,nem mérgezem a testem ilyenekkel.A barátom vagy óvszert használ vagy megszakítással "védekezünk".
2013. okt. 22. 10:40
 13/49 anonim ***** válasza:
87%

Kedves 10-es, a 8-as vagyok. Ha a te testedről lenne szó, és ilyen nevetséges indokokkal követelné tőled valaki, hogy szenvedj végig 2-3 féle gyógyszer szedését, lehet hogy neked se lenne ekkora szád.

Egyébként tökéletesen működő kapcsolatban vagyok, szerencsére az én páromnak több esze van, mint neked. És utálom a macskákat. :)

2013. okt. 22. 10:46
 14/49 anonim ***** válasza:
15%

Egy átlag nő, tucatnyi a szervezetre károsabb dolgot szed, használ mint a fogamzásgátló tabletta, de azok ellen nem tiltakoznak így.

Ebből is látszik, hogy mekkora ereje van a óvszergyártó cégek lobbijának. A lényeg, hogy elhintsék a köztudatban, hogy mennyire káros a legbiztonságosabb védekezési módszer.

Máskülönben ki venné a drágább, kevésbé biztonságos, sokszor silány termékeket?

2013. okt. 22. 10:47
 15/49 anonim ***** válasza:
17%
13: Te tényleg nem vagy tisztában azzal miket beszélsz. Javaslom, hogy tanulj tovább, sose késő tanulni.
2013. okt. 22. 10:49
 16/49 anonim ***** válasza:
97%

Én nem használhatok hormontartalmú készítményeket, a barátom meg allergiás a gumira. Mégis együtt vagyunk. Igaz, hogy így ku..rva nehéz, és ezerszer hálásabb szoktam lenni az égnek, ha olyan sráccal kerülök össze, akinek nincs baja az óvszerrel (a 16 éves korosztályon felül engem egyébként meglepett, hogy ebből relatíve sok van), de ez van.

Amúgy szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit akar szedni és mit nem. Ha egy nő nem akar gyógyszereket szedni, akkor szerintem ne szidja senki érte, akár van rá indoka, akár nincs. Nekem volt olyan barátom, aki vegyészként végzett és azt mondta, soha többé nem hajlandó semmit beszedni, ami gyógyszer. Még fájdalomcsillapítót sem. Tőle például zokon vettem volna ha elvárta volna, hogy ennek ellenére én szedjek gyógyszert.

22L

2013. okt. 22. 11:05
 17/49 anonim ***** válasza:
0%
Hosszútávon elhagynám, rövid távon nem.
2013. okt. 22. 11:16
 18/49 anonim ***** válasza:
98%

Egek, dehogy! Ha ez így lenne, nem lennénk együtt a párommal 8 éve.

Annak ellenére se derogál gumit húznom, hogy az elején rendesen megszenvedtem vele. Az utóbbi időben mondjuk már anélkül csináljuk, de csak azért, mert lassan jöhet a gyerek.

Értelmes férfi, aki nem csak rövid távon gondolkozik az adott nővel, nem erőlteti a hormonális fogamzásgátlást.

Van egy nőgyógyász haverom (még egyetemen jártunk össze sörözni), aki kicsit sarkosan fogalmazva, de "akkor hagyná el a nőt, ha az minden észérv ellenére ragaszkodik a tablettához". Meddőségi szakrendelésen dolgozik, és mindenkit lebeszél róla.

2013. okt. 22. 11:18
 19/49 anonim ***** válasza:
87%
Ha egy nő nem akar fogamzásgátlót szedni,akkor nem akar. Ebbe senki nem szólhat bele, ez kizárólag a nőn múlik, és ha ezt a férfi nem tudja tolerálni,akkor még jobb is,h vége a kapcsolatnak...
2013. okt. 22. 11:59
 20/49 anonim ***** válasza:
0%

# 18: A haverod is egy nagy észkombájn lehet, ha nem jött még rá, hogy a meddőségi szakrendelésre a meddő nők (ill. párok) járnak, azok pedig (a fogamzásgátlót szedők 99%-a) akiknek nincs meddőségi problémájuk, nem szoktak meddőségi szakrendelésre menni.

És én egy sok évtizede praktizáló (nem orvostanhallgató) nőgyógyásztól azt hallottam, hogy a fogamzásgátló nem okozza, hanem elfedi a meddőséget okozó problémákat (pl. PCOS, endomentriózis), tehát amikor egy nő azt tapasztalja, hogy a fogamzásgátló szedése után felborul a ciklusa, akkor az azért van, mert a fogamzásgátló mesterségesen beállította az egyébként tabletta nélkül rendszertelen, vagy teljesen abnormálisan működő ciklust. (Értsd: akkor is megjön 28 naponként a megvonásos vérzés, ha a nőnek amúgy nem lenne spontán menstruációja).

Értelemszerűen nincsenek olyan kutatások, hogy mi történt volna, ha az adott nő nem szedett volna fogamzásgátlót, nem lehet tudni biztosan, hogy akkor is kialakult volna-e meddőség, de a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy ez pont fordítva van.

Én a saját példámat tudom említeni: nekem olyan nőgyógyászati problémám volt (ovuláció-elégtelenség), ami meddőséget okoz. A nőgyógyászom javasolta, hogy szedjek pár évig fogamzásgátlót, amíg nem szeretnék gyereket. Így tettem, és amikor abbahagytam, a korábbi probléma nem tért vissza, háromszor estem teherbe. Tehát az ÉN esetemben pont hogy megelőzte a meddőséget!

2013. okt. 22. 11:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!