Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ugye hogy mégsem bizhatunk a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ugye hogy mégsem bizhatunk a fogamzásgátló tablettában?! .

Figyelt kérdés
Tegyük fel,egy lány szedi rendszeresen a fogamzásgátló tablettákat,egyik nap alakul egy olyan helyzet hogy a lány együtt van a barátjával,a fiu többször is a lányba élvez gumi nélkül,(nem kell gumi mert ugye véd a gyógyszer) eddig ok,tegyük fel hogy ezután a közösülések után pár órával a lány alkap egy komly gyomorrontást/hasmenést ami még esetleg hányással is jár tegyük fel hogy ez tart kb 1-2-3 napig.Na most jön a gond,mert még ha be is veszi a gyógyszert akor nap is következő nap is,de a gyógyszer mégsem tud felszivódni mert vagy kihánnya vagy a hasmenés miatt kiürül .Ezt az esetet lehet ugy is nézni mintha valaki 3 napig nem veszi be a tablettáját,a gond csak az hogy a spermiumok simán élnek 72 órát vagyis 3 napot a női ivarszervben és megtörténhet hogy a 3 nap alatt megtermékenyül a petesejt. A kérdés:szerintetek mit lehet csinálni ilyen esetben? mert ha valaki tudja hogy elfelejtette a gyógyszert bevenni akkor nincs gond mert használ kiegészitő védekezést,de a váratlanul jött gyomorrontást nem lehet előre látni. ötletek?

2012. ápr. 14. 16:26
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
igen, de ezek közül vmelyiket meg kell csinalni.. nem lehet ugy szedni, h 2 napot igen, 3 napot nem, és akkor is védene..
2012. ápr. 14. 17:18
 32/50 anonim ***** válasza:

Tehát a neved nem mered vállalni.

Hát akkor ennyi erővel én is orvos vagyok. A nevem meg rám tartozik:D

Bocs, de ez nevetséges.

Idézet néhány betegtájékoztatóból:

"12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Az utolsó, be nem vett tablettát, amilyen hamar csak lehet be kell venni, akkor is ha ez egy nap alatt két tabletta bevételét jelenti. A további tablettákat a szokásos módon kell bevenni. Az elkövetkező 7 napban kiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. "

"Mielőbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítő fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelőző 7 napos időszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetősége. "

"Egy filmtablettát hagyott ki az első héten

Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez két tabletta egy időben történő bevételét jelenti. A következő tablettákat a szokásos időben vegye be, és használjon kiegészítő fogamzásgátló módszert (pl. óvszert) a következő 7 nap alatt. Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor terhes lehet. "

Többet nem másolnék be.

Viszont kiemelném, hogy mindegyikben 7 napot ír.

Azt is kiemelném, hogy "Ha a megelőző 7 napos időszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetősége. ", illetve "Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor terhes lehet. "

Biztosan csak viccből írják bele a tájékoztatóba. Csak azért, mert kicsit ijesztgetni szeretnék a hölgyeket.

2012. ápr. 14. 17:19
 33/50 anonim ***** válasza:
jaj, de nyugi már.. én is olvastam már 2 hetet, meg a levél végéig való gumizást is.. ilyenkor én is a para miatt gumiznék 2 hetet..
2012. ápr. 14. 17:20
 34/50 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit szedsz, eddig mást mint 2 hetet nem láttam. És nem is logikus ismerve a tabletta működését.

Ha a hatásmechanizmust érted, akkor 2 hétig használsz kiegészítő védekezést. kimaradt tablettától pedig biztos nem leszel terhes akkor. Csak később

2012. ápr. 14. 17:27
 35/50 anonim ***** válasza:

Mutass már egy olyan tablettát, ami két hetet vagy többet ír, mert én meg olyat nem láttam.

Egyébként három betegtájékoztatót másoltam be. Az egyik a Lindynette gyógyszeré, a másik a Dienille, a harmadik pedig a Yasminelle.

2012. ápr. 14. 17:30
 36/50 anonim ***** válasza:
nem mindegy h akkor vagy később? :D
2012. ápr. 14. 17:32
 37/50 anonim ***** válasza:
100%

Különben csak csendben megjegyzem, hogy 1 kihagyott tabletta miatt sem esnek teherbe a nők, mivel a gyógyszer nem csak úgy véd, hogy a peteérést gátolja.

Aki 1 kihagyott szem miatt teherbe esik, annak az a bogyó nem megfelelő, túl alacsony hormontartalmú (ezért jobb pl a volina, mint a yasminelle, mert több hormont tartalmaz, de mégsem hormonbomba, mint a cypromix mondjuk).

De a fogamzásgátló tényleg olyan, mint a lottózás.. De hát ez van.

2012. ápr. 14. 19:52
 38/50 anonim válasza:
100%
Ilyenkor kiegészítő védekezés szükséges, mert nem véd a tabletta. De ezt majd fogod olvasni, ha egyszer fogamzásgátlót fogsz szedni. Mindegyiknek írja a betegtájékoztatója.
2012. ápr. 14. 22:30
 39/50 anonim ***** válasza:
Látszik, hogy nem nő vagy, és nem is érted a "mechanizmust".. Ha olyan könnyű lenne teherbe esni, miért tanácsolják az orvosok is, hogy néhány hónapot hagyjunk a gyógyszer "kiürülésére", amikor gyereket akarunk? Egyébként meg ha 3 szem (szerintem akár 2 is) úgymond kimarad, mert valaki kihányja, kikakilja, elfelejti bevenni, akármi, elég valószínű, hogy megjön a megvonásos vérzés, aki meg aközben teherbe tud esni... Az a sors akarata, de maradjunk annyiban, hogy viszonylag ritka.
2012. ápr. 15. 17:37
 40/50 anonim ***** válasza:
55%

"Aha. És milyen orvos vagy? És mi a neved? "

Mekkora egy gyökér vagy! Talán előbb ha te beírnád a neved, lakcímed, szem.ig.számodat, akkor esetleg megkérhetnéd hogy fedje fel ő is magát te f@sz! Amúgy meg ez egy anonim oldal, ha nem vetted volna észre!

A kérdező meg nyilván hülye és csak provokál. Hosszú ideig tartó tabletta szedéstől még meddővé is válnak!

Amúgy meg több méter hosszú bélrendszered van. Ja és a nők nem szoktak kakilni sem!

2012. ápr. 16. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!