Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hány éves kortol normális ha egy lány elkezdi szedni a fogamzásgátlót?
a kérdésem arra irányulna hogy meik az a korszak amikor ideális a fogom oszt kikapom modszer helyett, már fogamzásgátlással védekezük?
18F
az óvszerről még nem hallottál?
a fogamzásgátlónak egy csomó mellékhatása van.
én is inkább az óvszerre szavazok.
én 17 évesen kezdtem el szedni a gyógyszert(kipóbáltam 2 fajtát és még a Nuvaring hüvelygyűrűt is,egyik se volt jó) és azóta ,pedig már nem is szedem állandóan migrénem van mikor megjön,pedig előtte nem volt soha!!
Eloszor is tisztazzunk valamit: a "fogom oszt kikapom" nem vedekezesi modszer.
A kerdesre valaszolva pedig nem kortol, hanem fejlettsegtol fugg. Ha teljesen hibatlanul rendszeres a menstruacio es ha mar befezodott a novekedes (mind magassag, mind szelesseg), akkor elvileg mehet. Elvileg.
"a kérdésem arra irányulna hogy meik az a korszak amikor ideális a fogom oszt kikapom modszer"
EZ NEM MÓDSZER, csak hülyék hagyatkoznak erre.
"már fogamzásgátlással védekezük? "
A fogamzásgátlás NEM EGYENLÖ a fogamzásgátló tablettával, az csak EGY módszer.
A tabletta nem olyan, hogy kortól függöen mindenki szedheti, söt sokan egyáltalán nem használhatják, mert a szervezetük nem birja.
Eleve túl fiatal nöknek nem célszerü, mert nagyin meg tudja a hormonrendszert zavarni. De késöbb is elég sok mellékhatása lehet, ezért csak alapos orvosi kivizsgálás után lehet elkezdeni.
HA van benned valamennyi felelöségtudat - meg ész -, akkor vegyél óvszert, attól nem lesz egyikötöknek sem baja, és még véd is a terhesség ellen, ha szabályosan használod, akkor igen megbizható fogamzásgáltó módszer. (A "kikapom" nem megbizható, a nemkivánt terhességek jó része igy indul.)
de hallotam az óvszerről, és haszáltam is párszor... de akkor szerintem meg te nem probáltad még ovszer nélkül... ha nem tudod mi a kető között a külömbség... ( kesztyübe kezetmosni...)
az jó hogy jött egy csomo válasz, és van közöttük jó, de kort senki nem irt... pl. én xy évesen kezdtem el...
6. kommentelő mond valamit, de az ovszert nem szeretem, tehát nem érdekel.... a fogom és kikapom modszer, oké hogy veszélyes, de én már másfél éve csinálom hibátlanul... :)
és ismerek olyat aki 6éve a mai napig ugycsinálja 24éves lánnyal...
A megszakításos aktus elég nagy önuralmat és figyelmet igényel! És sokszor az egész aktus lényegét csapod agyon ha kikapod.
A migréned nem a gyógyszertől van, hanem valószínűleg helytelen epeműködés, epekő miatt. Ezt "kihozhatta" a gyógyszer, de csak idő kérdése volt.
Kérdező:
Szerintem menj el a nőgyógyászhoz és állítson be valamit, ha a párodnak nem megfelelő -ami sok esetben érhető- az óvszeres közösülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!