Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15-16 évesen fogamzásgátló tabletta?
Utolsó: De volt már olyan, hogy abbahagytad egy időre?
Csak azért kérdem, mert olyat sokszor olvasok, hogy "én 15/16 évesen kezdtem el és semmi bajom", de csak olyantól olvasok ilyet, aki még mindig szedi.
És az, hogy az ember szervezete helyreáll-e utána, az akkor derül ki, ha abbahagyja.
Egyébként tényleg mérlegelni kell. Számos előnye is van nyilván.
Inkább a tabletta szerintem is, mint egy abortusz.
Csak véleményem szerint ilyen korban inkább óvszer.
De azért attól is sok minden függ, hogy mennyire fejlett a leányzó. Pl. ha már 9 éves kora óta rendszeres vérzése van, akkor jobb esélye van arra, hogy a tabletta ne kavarjon bele a hormonjaiba.
De ha teszem azt 2-3 éve menstruál és nem is tökéletesen rendszeres, vagy csak épp most állt be, akkor azért elég kockázatos a dolog.
Hát akkor még pár évet nem ártana várnod, míg rendesen beáll, rendesen kialakul a hormonrendszered, mert gy tényleg bele tudsz kavarni.
Meg ha nagyon akarod szedni, legalább egy UH-t harcolj ki, mert többször találkoztam már azzal, hogy vki korán kezdte el szedni és nem fejlődött a méhe (ugyanis a tabletta szedése alatt nem fejlődik).
szia!
én most vagyok 15 éves,de 14 évesen kezdtem el fogamzásgátlót szedni.ugyan ebből az okból.az orvos nem szólt semmit,azt mondta érett vagyok,minden rendbe,persze kicsit nyavíkolt,hogy minek még ilyenkor.de mi sokkal jobban szeretjük így!
két féle fogamzásgátlót szedtem eddig,egyik a milligest, a másik a symica. nem egy orvosnál irattuk fel a kettőt.. Mellékhatás nincs,esetleg,talán kicsit híztam.
ha szeretitek egymást és még hosszú távra terveztek próbáldd meg.
sok sikert. pussz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!