Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15-16 évesen fogamzásgátló tabletta?
15-16 évesen nem ajánlott a szedése, mert ilyen korban még nem olyan stabil a hormonrendszer.
A tabletta úgy működik, hogy leállítja a ciklust és a peteérést. És ez bizony egy fiatal, fejlődő szervezetnek nem éppen jó, mert mikor majd abbahagyod, jó esély van rá, hogy a szervezeted nem tér észhez.
Aztán majd lehet jajveszékelni, ha nem jön össze a baba.
Nem ilyen időseknek való és kész. Ez az én véleményem.
Persze van, akinek az égvilágon semmi baja nem lesz tőle.
A gumi ilyen korban jobb, mert nincsen semmi mellékhatása, nem szól bele a szervezeted normális működésébe.
Viszont: "nekem is jobb gumi nélkül"
Mivel ezt írtad, gondolom már próbáltad gumi nélkül. És gondolom csesztetek normálisan védekezni, csak a kirántós módszer volt.
Ha ennyire nem bírtok magatokkal, akkor inkább szedjél tablettát...
Ha valaki nem zabál a hormonok hatására, akkor a nagy semmitől nem hízhat! Hagyjátok már ezt a hízós dolgot! A tabletta önmagában nem hizlal!!
Persze ha valaki elkezd zabálni, akkor tabletta nélkül is hízna...
73%-os:
Gondolom azzal még véletlenül sem vagy tisztában, hogy a fogamzásgátló tabletta fokozza a tiroxinkötő fehérje szintjét a vérben.
Gondolom azzal sem vagy tisztában, hogy ez a fehérje a pajzsmirigyhormont köti meg, így a szabad hormon szintje alacsonyabb lesz, azaz kevesebb hormon tud hatást kifejteni, tehát tulajdonképpen pajzsmirigy alulműködést okozhat.
Gondolom azzal sem vagy tisztában, hogy a pajzsmirigyhomonok szabályozzák az alapanyagcserét.
Tudod mit jelent ez? Az, hogy ha vki ugyanannyit "zabál" mint előtte, ill. ugyanannyit sportol, mint előtte, akkor bizony HÍZNI fog, mert az alapanyagcsere alacsonyabb szintre áll be.
De kérdem én, ha nem értesz hozzá, akkor minek pofázol?
Annyira fel van fújva ez a fogamzásgátló ügy. Ha valaki azt kérdezné, hogy fáj a feje, mit vegyen be, tömegével ajánlanának neki mindenféle fájdalomcsillapítót, ami ugyanolyan káros. És lássuk be, ha nem is mindennap szedi, de elég sokan szednek rendszeresen mindenféle gyógyszert, millió mellékhatással, aztán másik gyógyszert az előző mellékhatására... A fogamzásgátló pont ilyen, csak nem az orrfolyást, meg a fejfájást, hanem az abortuszt akadályozza meg.
A kérdező pontosan akkor fogja megtudni, hogy neki hogyan válik be a fogamzásgátló, amikor elkezdi szedni.
Amúgy ha valaki látványosan elkezd hízni, miután elkezd fogamzásgátlót szedni, akkor nőgyógyász, tabletta csere vagy leállás.
Ha már ennyire érdekel: 46 kg vagyok és 160 cm, ráadásul soha a büdös életben nem szedtem fogamzásgátlót.
De gratulálok, igazán jó emberismerő vagy.
Ha meg nem hiszel nekem, akkor talán használd a google-t...
Ja, nem mered, mert félsz, hogy esetleg igazam van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!