Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hívő keresztények! Ti hogy oldjátok meg az együttléteket védekezés nélkül?
A feleségem és én is hívők vagyunk. Megszületett az első babánk. Egyrészt nem szeretnénk többet, másrészt ha a véleményünk meg is változna, akkor sem lenne ajánlatos hogy a feleségem még egyszer szüljön, mert komoly esélye van sajnos, hogy belehal a szülésbe vagy hogy egyéb komplikáció lép fel.
A hitünkből adódóan viszont nem használok óvszert, ő sem szed tablettákat vagy ilyesmi. Ti hogy oldjátok meg? A baráti/ismerősi körünkben vannak 40-50 évesek akiknek nincs vagy csak egy gyermekük van, de ilyesmit szégyenlem személyesen megkérdezni. Ezért teszem itt.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
19
A hitem szerint egy szexuális együttlét során sem szabad elvenni a lehetőséget, hogy Isten akarata (tehát a gyereknemzés) végbemenjen.
Isten akarata biztosan a gyermeknemzés? Isten akarata az élet sok-sok területén az emberek cselekedetein keresztül érvényesül. Hogyha megadja nektek a lehetőséget, hogy védekezzetek, akkor nem lehet, hogy ő sem akarja, hogy ilyen helyzetbe több gyereket vállaljatok? Ha olyan helyzetről van szó, amikor a védekezés ellenére kezd el növekedni az élet, akkor oké, az legyen Isten akarata, de azon kívül biztosan ellene van a tudatos védekezésnek?
(Nem vagyok hívő, és a ti dolgotok, de szerintem fontos végiggondolni, hogy minek hogy van értelme.)
Ha azt az elvet követitek, akkor szerintem a csakis ovuláció után, megszakítással történő szex a kvázi biztos fogamzásgátlás, a maradék időben meg önmegtartóztatás. Viszont mivel sokkal biztonságosabb például óvszerrel és esetleg a vallás miatt óvszerrel-megszakítással védekezni, biztos, hogy átgondolnám ezt a lelkiismeretemmel.
"A hitem szerint egy szexuális együttlét során sem szabad elvenni a lehetőséget, hogy Isten akarata (tehát a gyereknemzés) végbemenjen."
Akkor ez ennyi volt. A hited szerint ha bármit teszel a gyermeknemzés elkerüléséért, már szembemész Isten akaratával. Ha biztosan nem akartok gyereket, és egyúttal nem akartok szembe menni Isten akaratával sem, akkor muszáj lesz búcsút inteni a szexnek életetek hátralevő részében.
(de ha úgy gondoljátok, hogy mégsem, a 20-as által felsorolt különféle lehetőségek állnak rendelkezésetekre)
Jó, akkor élj úgy, hogy az istenednek tetszen, és nehogy véletlen is gumit húzz, mert akkor szembemész az ő akaratával. Eredmény: vagy egy halott feleség, vagy egy halott gyerek, te döntesz.
Ennyire ne legyél már bigott vallásos 2021 van hahó.
Ha már Billings-módszer:
(A 20.válaszomban ezt értettem a szimptotermális, naptár és hasonlók alatt.)
Egyébként ha sikerül eldönteni írd majd meg légyszi, kíváncsi vagyok, hogy mit és milyen háttérindoklással tartotok majd elfogadhatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!