Főleg olyanok válaszát várom, akik szerint szintén bűn. Teszem azt, van egy férfi és egy nő akik több éve házasságban élnek, van 3 gyermekük, és úgy gondolják az anyagi helyzetük nem engedi meg több gyermek felnevelését. Ezért -akár a naptármódszer mellett- a biztonság kedvéért óvszert használnak. Ez miért bűn? És a naptármódszer mivel különb? Mind a kettőnek az a célja, hogy a nő ne essen teherbe.
Mert ha házasságban él, és nem akar több gyereket, akkor is van három nap havonta a menszesz után, amikor nem esik teherbe a nő. Ha meg valamikor mégis gyerek lesz, az Isten akarata.
2014. júl. 9. 14:05
2/15 Sün!! válasza:
Ez a kérdés vallási alapon született vagy a családban beléd nevelt kulturális szokások miatt? :) Amennyiben igen, akkor azt tudom mondani, hogy én is vallásos vagyok és sok hasznos kérdésben megfelelő erkölcsi nevelést kaptam. A házasság előtt van ez a no szex dolog, amit elvileg tilt a vallás. Na már most, amikor ezt kitalálták, akkor számos betegség és járvány volt és így próbálták valahogy féken tartani. Amikor két ember összeházasodik, az a vallás szerint egy szent kötelék. A mai világ pedig részben felülírja az egyház erre vonatkozó dogmáit. A naptármódszer annyiban "különb", hogy nem tekinthető külső eszköznek, hiszen amikor nem szabad, akkor csak egyszerűen nem ..... . A véleményem az, hogy az általatok fontosnak tartott elvek menetén, de mégis csak a józan ész szerint gondolkodjatok ebben a kérdésben. Régen megtehették azt az emberek, hogy nem védekeztek és lett 10 gyerekük. Nem számított ilyen mértékben a pénz. Bár bűnnek semmiképpen nem nevezném ezt, legalábbis nem gyónnám meg, ha arról lenne szó. Egyszerűen eljárt felette az idő. Pl. Nálunk a pap is mondott hasonlóakat, mint amit itt leírtam.
2014. júl. 9. 14:09
3/15 A kérdező kommentje:
Római katolikus vagyok, és 17 éves lány, a szüleim nem fanatikusak hála Istennek :)
Sohasem tiltottak meg ilyen dolgokat nekem.
2014. júl. 9. 14:18
4/15 Pendulum92 válasza:
Én úgy tudom, hogy az a hivatalos álláspont, hogy egy zigóta is már emberi lény, és azt elpusztítani bűn. Az óvszer pont az egyesülést akadályozza meg, "gátat" képez, így nem tudom elképzelni, hogyan tud valaki ebből bűnokok kreálni.
2014. júl. 9. 14:26
5/15 Pendulum92 válasza:
Bocsánat, el tudom képzelni még is. Régi egyházi dogma, hogy a szexuális közösülésnek csak a gyermekáldás lehet a célja, örömszerzés bűn. Ebből fakadhat.
De jobban nem folytam bele a témába, és nem is akarok.
2014. júl. 9. 14:27
6/15 Skorpió87 válasza:
Azért találták ki, hogy bűn, hogy minél több gyerek szülessen. Aki vallásos, azt meg lehet vezetni az orránál. Lásd: Hit Gyülekezete (Németh Sándor). Ennyi erővel a naptármódszer, a fogamzásgátló tabletta, a megszakításos közösülés, a spirál, stb. is bűn lenne.
Az a bűn, hogy az anyagi helyzet annyira rossz, nemhogy hármat, hanem egy gyereket sem vállalhatnak be az emberek, mert a két fél is örül, ha a hónap végére marad valami pénz kettőjüknek. Akkor mi is az IGAZI BŰN? Vagy mondhatnám embertelenség, kegyetlenség, SZEMFÉNYVESZTÉS?
2014. júl. 9. 14:30
7/15 Skorpió87 válasza:
Továbbá nem kell minden nőnek szülni, egyébként sem való mindenki Anyának, hiába született nőnek. Mindenkinek megvan a maga adott feladata a világban, amit ő érez, ezért nem kell befolyásolni. Minden ember külön egyéniség, és mindenki maga tudja mi a jó neki!
2014. júl. 9. 14:35
8/15 Skorpió87 válasza:
RÁJÖTTEK, hogy nagyobb VÉDELMET nyújt az óvszer ( azért IS JÓ, mert véd a nemi fertőzéstől), azért bűn, aki annyira vallásos. Ha a szex csak gyermeknemzésre lenne jó, akkor nem kéne, hogy egyik fél se élvezze. Ez is egy bűn, hogy ettől fosztják meg az embereket. Kíváncsi vagyok, ha minden gyerek megszületne a bolygón, elférnénk-e , tudnánk-e mit enni, lenne-e munkahely?
Aki a TUDÁST elzárja az embertől, az ÖRÖMÖT, a LÉTFENNTARTÁST, az követ el BŰNT. Kevéssé bűnös, aki bedől a hamis szavaknak.
2014. júl. 9. 14:44
9/15 anonim válasza:
"három nap havonta a menszesz után, amikor nem esik teherbe a nő"
Ez nem igaz!!! Bármikor teherbe lehet esni, ha éppen úgy jön ki!
Ezért engedi az egyház a naptármódszert: mert az csak 60%-os biztonságot nyújt.
De pl. nem tudom, hogy mit szólnál, ha 3 hónapból csak kettőben kapnád meg a havi fizetésed. Nem hiszem, hogy tetszene.
2014. júl. 9. 17:54
10/15 homo ludensz válasza:
Azért "bűn" mert rontja szexuális élvezetet.Olyan mint zokniban lábat mosni vagy gázálarcban borotválkozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!