Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Keresztények! A védekezés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Keresztények! A védekezés házasságban bűn? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Tehát úgy értem, hogyha házasságban óvszert használnak, az nem bűn? Hogyha nem akarnak gyereket, csak később, de már nem bírják tovább közösülés nélkül.? Lehet hogy hülye kérdés, de én ezt nem értem teljesen.

És ha már biztosak benne, h összeházasodnak, de ez még nem történt meg, (pl jegyességben élnek) és lefekszenek egymással, az is bűnnek számít?

Csak keresztények válaszát kérném. Köszönöm!

2013. okt. 6. 12:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
2013. okt. 6. 12:04
 2/20 anonim ***** válasza:

asszem a naptár módszer nem bűn

viszont ki az a nő akinek magától percre pontos a ciklusa... kb. 50-50% jó esetben is hogy terhes lesz-e vagy sem

így lettem én és a tesóm, naná hogy nem a tervezett kényelmes időpontban, a tesóm után meg anyámék nem szexeltek többé

bármi más eszetlenséget megcsinálnék a vallás kedvéért, de én így nem bírnék élni

jegyességben asszem bűnnek számít, mert ott még meggondolhatják magukat

2013. okt. 6. 12:05
 3/20 anonim ***** válasza:
74%

Bármely módón lehet védekezni, csak olyan védekezési módót lehet alkalmazni, amiben nem a megfogant petesejtet öli meg, löki a gyógyszer.

A 72 órás-t például tilos.

2013. okt. 6. 12:08
 4/20 anonim ***** válasza:
A buzgó keresztények a naptár módszerre esküsznek, ami egyáltalán nem 100%os megoldás.
2013. okt. 6. 12:08
 5/20 anonim ***** válasza:
Attól a pillanattól kezdve, ha pl. a pasi megcsokolta a nőt,megfogta a kezét Isten már kapcsolatnak tekinti.
2013. okt. 6. 12:09
 6/20 anonim ***** válasza:
46%
4 A buzgó keresztények nem a naptármódszerre esküznek, hanem egyrészt semmire nem esküsznek, másrészt Istentől már kérték a méhük bezárását,a fogantatás megszünését, ezért nincs szükség naptármódszerre náluk. Ha pedig gyereket akarnak, akkor ujból kérik, hogy a méhüket Isten nyissa meg, és váljon fogantatóvá.És ez mindig működik, ha Isten akaratával megegyezik.
2013. okt. 6. 12:11
 7/20 anonim ***** válasza:
32%

6+És ez mindig működik, ha Isten akaratával megegyezik.

Ha pedig Istennek nem ez az akarata, akkor az illető nő felé kifogja nyilvánítani az akaratát, de meghagyja az illető nő szabad akaratát, hogy ha ő nem akarja, akkor védekezzen, de: nyitva van a méhe, amiről tudnia kell.

2013. okt. 6. 12:16
 8/20 anonim ***** válasza:
5%
Még rárántani is bűn ebben a hülye vallásban, nem hogy óvszert használni
 9/20 anonim ***** válasza:

Az hogy mi a bűn, és az, hogy a katolikus egyház mit tart bűnnek, az két külön dolog.

Az elsőt igazán senki sem tudhatja, és ki-ki vérmérséklete, meggyőződése, hite szerint próbálhat helyesen élni.

A második szerint bűn:

-minden házasságon kívüli szexuális tevékenység

-bármilyen mesterséges védekezés: tehát a TCST ilyen-olyan megbízhatatlan módszerein kívül bármi.

10/20 anonim ***** válasza:
8 Ez ostobaság amit irsz.
2013. okt. 6. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!