Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Keresztények! A védekezés házasságban bűn? (bővebben lent. )
Tehát úgy értem, hogyha házasságban óvszert használnak, az nem bűn? Hogyha nem akarnak gyereket, csak később, de már nem bírják tovább közösülés nélkül.? Lehet hogy hülye kérdés, de én ezt nem értem teljesen.
És ha már biztosak benne, h összeházasodnak, de ez még nem történt meg, (pl jegyességben élnek) és lefekszenek egymással, az is bűnnek számít?
Csak keresztények válaszát kérném. Köszönöm!
asszem a naptár módszer nem bűn
viszont ki az a nő akinek magától percre pontos a ciklusa... kb. 50-50% jó esetben is hogy terhes lesz-e vagy sem
így lettem én és a tesóm, naná hogy nem a tervezett kényelmes időpontban, a tesóm után meg anyámék nem szexeltek többé
bármi más eszetlenséget megcsinálnék a vallás kedvéért, de én így nem bírnék élni
jegyességben asszem bűnnek számít, mert ott még meggondolhatják magukat
Bármely módón lehet védekezni, csak olyan védekezési módót lehet alkalmazni, amiben nem a megfogant petesejtet öli meg, löki a gyógyszer.
A 72 órás-t például tilos.
6+És ez mindig működik, ha Isten akaratával megegyezik.
Ha pedig Istennek nem ez az akarata, akkor az illető nő felé kifogja nyilvánítani az akaratát, de meghagyja az illető nő szabad akaratát, hogy ha ő nem akarja, akkor védekezzen, de: nyitva van a méhe, amiről tudnia kell.
Az hogy mi a bűn, és az, hogy a katolikus egyház mit tart bűnnek, az két külön dolog.
Az elsőt igazán senki sem tudhatja, és ki-ki vérmérséklete, meggyőződése, hite szerint próbálhat helyesen élni.
A második szerint bűn:
-minden házasságon kívüli szexuális tevékenység
-bármilyen mesterséges védekezés: tehát a TCST ilyen-olyan megbízhatatlan módszerein kívül bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!