Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Keresztények! A védekezés házasságban bűn? (bővebben lent. )
Tehát úgy értem, hogyha házasságban óvszert használnak, az nem bűn? Hogyha nem akarnak gyereket, csak később, de már nem bírják tovább közösülés nélkül.? Lehet hogy hülye kérdés, de én ezt nem értem teljesen.
És ha már biztosak benne, h összeházasodnak, de ez még nem történt meg, (pl jegyességben élnek) és lefekszenek egymással, az is bűnnek számít?
Csak keresztények válaszát kérném. Köszönöm!
Engem az érdekelne, hogy a Bibliában van rá utalás? Tudnátok írni párat? ( a közösüléssel kapcsolatban.)
Tehát a gumióvszer használata házasságon belül is bűnnek számít?
*Tehát a gumióvszer használata házasságon belül is bűnnek számít?
nem.
Ez a méh megnyitás:
1. 1Móz 29,31
És meglátá az Úr Lea megvetett voltát, és megnyitá annak méhét. Rákhel pedig magtalan vala.
2. 1Móz 30,22
Megemlékezék pedig az Isten Rákhelről; és meghallgatá őt az Isten és megnyitá az ő méhét.
Méh bezárás:
1. 1Sám 1,5
Annának pedig kétakkora részt ád vala, mivel Annát igen szerette; de az Úr bezárá az ő méhét.
2. 1Sám 1,6
Igen bosszantja vala pedig Annát vetélkedő társa, hogy felingerelje, mivel az Úr bezárá az ő méhét.
Az élet elsőbbségének parancsára pedig töménytelen igerész van, gyakorlatilag a egés Bibliában végig van vezetve.
Na már most hogy mi van a Bibliában és mit mondanak a katolikusok, az két külön dolog.
Én nem vagyok katolikus, de kereszténynek vallom magam és a Bibliát is naponta forgatom.
Nem bűn semmilyen olyan védekezési módszer, ami nem öli meg a már megfogant magzatot. De mivel Isten szentnek tekinti az életet és egy megfogant kis magzat, még ha pár napos is, Isten előtt már egy életnek számít, ezért annak megölése már elég komoly bűn. Egész pontosan az is gyilkosság. Tehát a 72 órás már nem jöhet szóba, az abortusz pedig egyszerűen kizárva. Sima fogamzásgátló, óvszer mehetnek.
A házasságon kívüli szex, illetve bármilyen szexuális érintkezés, mint a petting is, a paráznaság fogalmába esik bele. A csók még megengedett tudtommal, de ennél több nem.
Szemeid már mint embriót is láttak engem,
És annak minden része be volt írva könyvedbe
A napokat illetően, melyeken formáltattak,
Holott még egy sem volt meg közülük.
(Zsoltárok 139:16)
Ezzel tudom alátámasztani amit mondtam. Tehát ha már megfogant, bűn megölni. De nem bűn úgy védekezni, hogy ne foganjon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!