Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek ez baj? Én vagyok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez baj? Én vagyok túl hisztis? Ez szakító ok?

Figyelt kérdés

A barátom összes eddigi barátnője (6) fogamzásgátló tablettát/hüvelygyűrűt/hormonos spirált használt. Szóval hozzá van szokva a teljes szabadsághoz.

Nekem ő volt az első kapcsolatom, így semmit nem szedtem eddig. Mivel neki jobb lenne gumi nélkül elkezdtem utánaolvasni a lehetőségeknek, de borzalmas dolgokat láttam, és igazából sose volt nőgyógyászati problémám, a menzeszem meg tűpontos, így nagyon nem szeretném magam hormonokkal tömni.

Fiatal felnőttként szerintetek én parázom túl? Simán tabit kéne íratnom és szednem? Igaza van mindenkinek a környezetemben, hogy ez a normális? Én nagyon nem szeretném, de terhes se akarok lenni és nem szeretném, hogy rámenjen a kapcsolatunk erre. Nekem tökéletesen megfelel a gumi, persze megértem, hogy egy férfinek kényelmetlen lehet, de az egészségem kockáztatása nem egy vonzó opció.

Ti erről mit gondoltok? Testvérem nincs, anyukám kis koromban halt meg, sajnos vele nem tudok ilyenekről így beszélni. Apukám meg nyilván nem tudna segíteni. Nőgyógyász véleménye, meg az, hogy szedjek csak tabit, mert ő nem kiváncsi még egy abortuszra. Mindig védekezünk gumival!

Fiatalok nálatok mi a helyzet a védekezéssel kapcsolatban? Illetve idősebb/tapasztaltabb hölgyek/urak véleménye is érdekel! Minden normális válasz hasznos lenne!

Nagyon szépen köszönöm előre is!

2020. nov. 4. 11:15
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 A kérdező kommentje:

Akkor cinizmus nélkül válaszolj utolsó: Én parázom túl? Vagy itt akár tovább is mehetünk, az összes hölgy, aki itt negatív véleménnyel van a tabiról? Ez a normális a köreidben? (a tabletta használata)

Csak, mert pont ezekre nem reagáltál...

2020. nov. 4. 16:15
 42/62 anonim ***** válasza:
0%

# 38 "Én nem értek egyet azzal, hogy a gumi nem megoldás hosszútávon."

Ez dupla tagadás, ilyet nem szokás csinálni ezért átfordítom: "Egyetértek azzal, hogy a gumi megoldás hosszútávon."

Abban az esetben is egyetértesz, ha a férfi nyilvánvalóan sérelmezi?

Miért nem szempont számodra a szex élvezete? Hiszen emberként szinte kizárólag ezért csináljuk.

Ha számodra nem megoldás a hormonális fogamzásgátlás, a férfi számára pedig a gumi, akkor miért nem lehet elgondolkozni más módszereken?

"De nehogymár egyetérts azzal, hogy a kérdező akarata ellenére tömje magába a gyógyszert úgy, hogy ő nem igazán akarja."

Nem is, ahogyan ezt már többször is leírtam.

2020. nov. 4. 16:16
 43/62 anonim ***** válasza:
37%

#41 Nem kerülöm ki a kérdésedet. Igen ismerek nőket akik szednek fogamzásgátlót, az anyám is szedett, sok barátnőm is szedett. Ismerek olyat, aki nem is szedi hanem injekcióval kapja és az ő ajánlotta ezt az én barátnőmnek is.

Hogy túl parázod-e? Nem. Légy körültekintő. Egy szóval sem mondtam, hogy ne légy.

Ezen kívül léteznek hormonmentes módszerek a gumi nélkül is. Ott vannak a spermicidek amiket említettél ezek önmagukban is hatásosak. Ott a naptármódszer, ott a megszakítás.

2020. nov. 4. 16:21
 44/62 A kérdező kommentje:

Hát hormonmentes fogamzásgátlásnak nem a naptármódszert meg a megszakítást nevezném...

A spermicid önmagában meg nem megbizható. Pharmatex-baba külön orvosi fogalom. A termékenységtudat, pesszárium, méhszájsapka, spermicidek a hormonmentes opciók. (Kombinálni szokták.) Ezen kívül hormonmentes, de szintén mellékhatásokat hordoz: arányszál, rézgyöngy.

Illetve ezen kívül férfiak számára a vazektómia, nőknek pedig a művi meddővé tétel.

2020. nov. 4. 16:33
 45/62 anonim ***** válasza:
0%

#44 Mondod te, hogy nem is fogamzásgátlási módszer és nem elég hatékony stb. :D

Nézzünk erről valamit hasra csapás helyett: [link]

Naptár módszer: 9%

Megszakítás: 4%

Jobb mint a pesszárium, amit viszont említesz.

2020. nov. 4. 16:37
 46/62 A kérdező kommentje:
A zárójeles megjegyzést is olvastad? Vagy csak kiragadod ami neked tetszik?
2020. nov. 4. 16:39
 47/62 anonim ***** válasza:
72%

Hogy körültekintő használat esetén? Naná. Nem körültekintő használat esetén még a tablettával együtt is 8% eséllyel teherbe esel. Érdemesebb ezt az oszlopot vizsgálni szerintem.

A táblázat szerint, ha kihagyogatsz napokat a tablettával, akkor akár naptár módszerrel is védekezhetnél. Ha nem húzod fel rendesen a gumit, akkor pedig főleg.

2020. nov. 4. 16:43
 48/62 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező:

Ha esetleg még szeretnél röhögni ennek a naptáras embernek a megjegyzésein ajánlom két kérdését:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__fogamzasgatlas__..

https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__fogamzasgatlas__..

2020. nov. 4. 16:51
 49/62 anonim ***** válasza:
41%

#48 Mert ugyanazt azt linkeltem mint a kérdésben? Keress rá googleben arra, hogy "fogamzásgátlás index". Ez a 2. találat.

Nehogy már a tárgyhoz szólj hozzá. Inkább röhögj ki engem. :D

2020. nov. 4. 16:59
 50/62 anonim ***** válasza:
21%

Egyébként meg marhára nem a naptármódszerről folyt a beszélgetés, hanem arról hogy amúgy vannak más módszerek.

Arról, hogy egyébként mindenkinek más lehet a megfelelő fogamzásgátlási módszer.

Ha valaki érzékeny a hormonokra, akkor ne szedje. Én viszont ismerek nőket, akiknek semmi baja tőle. Ha van már gyereked akkor a spirál is teljesen jó lehet, ami nem hormon és nem gumi. Ha tudtok figyelni akkor a naptár is használható lehet, igen és a megszakítás. Ha nem gond a pasidnak és neki speciel nem számít, akkor a gumi is oké. Ha tudtok várni, akkor a spermicidek és a méhszájsapka is megfelelhet nektek.

Egyszerűen ennyire akartam kilyukadni, mert itt mindenki 2 opciót vett számításba: hormon vagy gumi. És a hormon az nem fúj és amelyik pasi nem szereti a gumit azt mint a macskát szarni. :D

Ez volt számomra baromi unszimpatikus. Ennyire akartam kilyukadni. Ez a megfejtésem:

Minden szempontot figyelembe kell venni, a férfiét is, a kockázatokat is, és ennek megfelelően adott élethelyzetre kell adekvát válaszokat keresni. Ennyi.

2020. nov. 4. 17:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!