Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez baj? Én vagyok túl hisztis? Ez szakító ok?
A barátom összes eddigi barátnője (6) fogamzásgátló tablettát/hüvelygyűrűt/hormonos spirált használt. Szóval hozzá van szokva a teljes szabadsághoz.
Nekem ő volt az első kapcsolatom, így semmit nem szedtem eddig. Mivel neki jobb lenne gumi nélkül elkezdtem utánaolvasni a lehetőségeknek, de borzalmas dolgokat láttam, és igazából sose volt nőgyógyászati problémám, a menzeszem meg tűpontos, így nagyon nem szeretném magam hormonokkal tömni.
Fiatal felnőttként szerintetek én parázom túl? Simán tabit kéne íratnom és szednem? Igaza van mindenkinek a környezetemben, hogy ez a normális? Én nagyon nem szeretném, de terhes se akarok lenni és nem szeretném, hogy rámenjen a kapcsolatunk erre. Nekem tökéletesen megfelel a gumi, persze megértem, hogy egy férfinek kényelmetlen lehet, de az egészségem kockáztatása nem egy vonzó opció.
Ti erről mit gondoltok? Testvérem nincs, anyukám kis koromban halt meg, sajnos vele nem tudok ilyenekről így beszélni. Apukám meg nyilván nem tudna segíteni. Nőgyógyász véleménye, meg az, hogy szedjek csak tabit, mert ő nem kiváncsi még egy abortuszra. Mindig védekezünk gumival!
Fiatalok nálatok mi a helyzet a védekezéssel kapcsolatban? Illetve idősebb/tapasztaltabb hölgyek/urak véleménye is érdekel! Minden normális válasz hasznos lenne!
Nagyon szépen köszönöm előre is!
#30 Oké, felőlem legyen így, ahogy írod, akkor reagálok erre. Végülis ezért kértem, hogy írd le végig az érvelésed.
Tehát, ha általánosságban beszéltél, illetve a saját párodról és nem rólam szólt, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy én magamra vonatkoztatva kijelenthetem, hogy az óvszer számomra nem megoldás hosszútávon és te ezzel egyetértesz gondolom, mivel én nem általánosságban hanem specifikáltan jelentem ki ezt magamra, ugye?
Ha azt mondom, hogy magamon kívül is ismerek még ilyen férfiakat, akkor ezzel is egyetértesz, ugye?
Ha a miatt dob a pasid mert ő csak gumi nélkül akarja akkor léceljen le nyugodtan... nem a szexbabája vagy. Ha bárki bármit "követel" a szexben akkor nem passzoltok össze.
Ha a nődoki azt mondja hogy nem áll fent kockázat, akkor elvileg szedheted. Mindazonáltal a te döntésed hogy szedsz-e tabit, egyedül a tiéd és senki másé! Nem a környezetednek, nem másoknak kell megfelelned.
24. Megnyugtatlak, hogy a srác nyilvánvalóan nem lesz ki**szva, és hasonló szépségek. A barátom pedig nagyon valószínű, hogy élvezi a szexet, mivel orgazmusból nincs hiány és kisebb túlzással bármikor akcióra készen áll, egymás után többször is, az esetek 70-80%-ban ő kezdeményez (tehát kívánja is) csak “jobb lenne gumi nélkül”. Emellett akár hiszed akár nem a nőknek is jobb gumi nélkül pár százalékkal, szóval nem hiszem, hogy mi csak úgy lemondunk a magunk élvezetéről is. (Statisztikák, angol, francia és magyar nyelven, fórumok stb. Érdemes lehet utánanézni...(elvileg németül is sok korszerű infó van, de sajnos azt nem beszélem)
Ezek a kommentek pedig arra jöttek, hogyha elvárja, rá akar kényszeríteni valamire egy pasi, akkor el kéne gondolkozni a szakításon. stb. De ezt minden egyéb témában megtenném, pl: költözzünk külföldre, add fel a munkád, legyen anális szex, legyen szex most mert én azt akarom stb. (Tehát minden más esetben is elítélendő a kényszer.)
Össze sem hasonlítható a te magasabbrendű érzeteddel, ami miatt elkezdtél itt személyeskedni és ami miatt úgy fogalmazol, hogyha csak a gumi opció, akkor kisebb értékűnek tekinthető egy nő, mivel őt nem érdekli a férfi, és úgy se kezdenél vele kb. Hát majd most mindenki elsírja magát.
Viszont a kérdésre, hogy a másik három hormonmentes megoldás megfelelne-e, arra nem kaptam választ...
Valóban orvosi fogamzásgátlás irányából van megközelítve a kérdés, mert ÉN erre voltam kíváncsi, ami nem bűn, mivel ez az én kérdésem, és mivel tisztában vagyok azzal, hogy a párom nincs rosszul a gumitól, csak szeretne váltani, mert jobb lenne valamivel. Tehát borzasztóan sajnálom, hogy éppen nem arra terünk itt ki amire te szerettél volna, de írj ki egy neked megfelelő kérdést és akkor arra kapsz választ remélhetőleg nagy mennyiségben, ami téged érdekel.
Itt az én szervezetemről van szó! Ha úgy döntök, hogy nem szedek tablettát, a barátom meg nem fogadja el, akkor szakítani fogunk, mert a szex is fontos egy kapcsolatban. Ebben igazad van, ha még igen érdekesen és személyeskedéssel evgyítve is van csak benne a mondanivalódban. Kiváncsi voltam mire kell számítanom egészségügyileg, illetve a barátom oldaláról hosszabb kapcsolat esetén, ha maradnánk a guminál.
Nyilván nehezen érthető ez meg, mivel nektek semmi dolgotok nincs, ha nem kel gumit használni. Jobb, egyszerűbb, olcsóbb. Nektek nem kell választani az egészségetek és a “tökéletes” szex között. Ti megkapjátok egyszerre a kettőt. Nem nagyon látom, hogy “vasvillával” követelnétek, hogy lehessen kapni férfi fogamzásgátló gyógyszert is, pedig ha ekkora az elvárás a nők felé, akkor igazán mutathatnátok példát, hogy hát ez a mellékhatás tömeg mind semmiség.
27. Nagyon szerencsés vagy. Én értettem a kirohanós részét a válasznak. Nem azzal van baj, hogy a férfinek van véleménye, hanem az elvárással...
#33 Végül is elismerted most, hogy valójában semmi gondod nincs a stílussal, azzal hogy nem szemantikai vitába kezdtél hanem okságiba. Szimplán az egyik helyzetben szerinted jogos, a másikban pedig nem. Megérkeztünk szerintem.
"úgy fogalmazol, hogyha csak a gumi opció, akkor kisebb értékűnek tekinthető egy nő"
Nem fogalmazok így sehol.
Miért nem teszed fel a kérdést a barátodnak, hogy ha a gumi nélküli szex 10/10, akkor gumival 10/? ?
Szerintem ennyit bőven megérne.
Más. Szerintem elfér itt a véleményem, mivel ahogy olvashattuk vannak akik általánosságban jelentenek ki dolgokat, nem rád vonatkoztatva.
Én egyszerűen annyit mondok, hogy általánosságban nem megoldás a gumi mindenkinek, főleg nem hosszútávon. Ha ezzel egyetértesz, akkor szintén megérkeztünk.
Kedves utolsó!
Semmivel sem értek kb egyet, de te is kaptál egy zöld pacsit, illetve ha van véleményed írdd le nyugodtan, ha velem akarsz vitázni, privátban folytathatjuk, de ne tűnjenek el a releváns válaszok. Köszi!
Én nem értek egyet azzal, hogy a gumi nem megoldás hosszútávon.
Az, hogy alkalmi kapcsolatba gumi van, komolyba pedig fogamzásgátló gyógyszer egy tévesen elterjedt kijelentés, és semmit se lehet rá alapozni.
Oké, megértem, hogy neked ez nagyon kényelmetlen, és nagyon rossz. De nehogymár egyetérts azzal, hogy a kérdező akarata ellenére tömje magába a gyógyszert úgy, hogy ő nem igazán akarja.
Oké, megértem, hogy neked ez nagyon kényelmetlen, és nagyon rossz. De nehogymár egyetérts azzal, hogy a kérdező akarata ellenére tömje magába a gyógyszert úgy, hogy ő nem igazán akarja.
Bocsi, ez a mondatom helytelen lett a végére. Mindegy, lényeg átment.
#37 Elhiszed, ha azt mondom nem a zöld pacsi miatt írok válaszokat?
Ha a válaszom nem releváns és szerinted offolok a kérdésed alatt, akkor azt mondod, hogy a férfi szemszög nem releváns azokban a kérdésben, hogy:
-"Fiatalok nálatok mi a helyzet a védekezéssel kapcsolatban?"
-"Fiatal felnőttként szerintetek én parázom túl?"
-"Igaza van mindenkinek a környezetemben, hogy ez a normális?"
Ezzel azt mondod, hogy kifejezetten csak orvosi kockázatról szóló válaszok lehetnek relevánsak a kérdésben? Ha nem, indokold kérlek, hogy az én válaszom mitől irreleváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!