Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek ez baj? Én vagyok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez baj? Én vagyok túl hisztis? Ez szakító ok?

Figyelt kérdés

A barátom összes eddigi barátnője (6) fogamzásgátló tablettát/hüvelygyűrűt/hormonos spirált használt. Szóval hozzá van szokva a teljes szabadsághoz.

Nekem ő volt az első kapcsolatom, így semmit nem szedtem eddig. Mivel neki jobb lenne gumi nélkül elkezdtem utánaolvasni a lehetőségeknek, de borzalmas dolgokat láttam, és igazából sose volt nőgyógyászati problémám, a menzeszem meg tűpontos, így nagyon nem szeretném magam hormonokkal tömni.

Fiatal felnőttként szerintetek én parázom túl? Simán tabit kéne íratnom és szednem? Igaza van mindenkinek a környezetemben, hogy ez a normális? Én nagyon nem szeretném, de terhes se akarok lenni és nem szeretném, hogy rámenjen a kapcsolatunk erre. Nekem tökéletesen megfelel a gumi, persze megértem, hogy egy férfinek kényelmetlen lehet, de az egészségem kockáztatása nem egy vonzó opció.

Ti erről mit gondoltok? Testvérem nincs, anyukám kis koromban halt meg, sajnos vele nem tudok ilyenekről így beszélni. Apukám meg nyilván nem tudna segíteni. Nőgyógyász véleménye, meg az, hogy szedjek csak tabit, mert ő nem kiváncsi még egy abortuszra. Mindig védekezünk gumival!

Fiatalok nálatok mi a helyzet a védekezéssel kapcsolatban? Illetve idősebb/tapasztaltabb hölgyek/urak véleménye is érdekel! Minden normális válasz hasznos lenne!

Nagyon szépen köszönöm előre is!

2020. nov. 4. 11:15
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:
Igen! Örülök, hogy azért vannak hormonmentes lehetőségek is. Remélem, ha majd használjuk nálunk is minden rendben lesz!:)
2020. nov. 4. 13:12
 22/62 anonim ***** válasza:
81%

Én évekig szedtem, több fajtát is. Volt, amelyik állandó gondot okozott, és volt amelyik nem. Már házas vagyok, de évek óta gumival védekezünk.

A tapasztalataim szerint a nőgyógyászok nagyon elfogultak, és sajnos sokan nem tájékoztatnak rendesen, nem veszik elég komolyan, sőt sokszor ki sem vizsgálnak. Tehát semmiképpen ne hagyatkozz egyetlen orvos véleményére.

Ha hosszútávra tervezed a kapcsolatot, jól gondold át, hogy a jelenlegi párod-e a megfelelő erre. Az rendben van, hogy jobban szeretné gumi nélkül, de a hozzáállása problémás. Az, hogy a te feladatodnak tekinti a védekezést, és oldd meg te, akár az egészséged árán is, nem sok jóra utal.

2020. nov. 4. 13:58
 23/62 anonim ***** válasza:
0%

Mindjárt tökön szúrom magam ahogy olvasom a női válaszokat. :D

"rendben van, hogy jobban szeretné gumi nélkül, de a hozzáállása problémás"

Magyarán, oké hogy akarja, de fogadja már el, hogy nem és kész. XDD

Kegyetlen komolyan hogy ti csajok milyen könnyen és nagyvonalúan le tudtok mondani a ..... kinek is? jaaa a férfi! élvezetéről. Brutál.

Egyben viszont egyet értünk, hogy tutira nem egymást keresnénk. :D

2020. nov. 4. 14:05
 24/62 A kérdező kommentje:

Én mindenki válaszát hasznosnak tartom, ha a véleménye segítő szándékú, de 23-as ez mire volt jó most?

Én is reagálhatnék olyan stílusban, hogy ja oké a férfi ne mondjon le mondjuk egy 5-10%-os élménycsökkenésről, de az természetes, hogy a nők mérgezzék magukat hormonokkal?! Kapjanak tüdőembóliát meg trombózist? Álljon le a pajzsmirigyük, legyenek cukorbetegek meg elhízottak, PCOS miatt ne essenek teherbe? Vagy rakjanak spirál a méhükbe, amiből rengeteg belenőtt a szervbe, kikezelhetetlen fertőzést okoz, hashártya gyulladást is okozhat. Na EZ az ami brutál, ahogy te nevezed...

Ezen kívül van pesszárium, méhszájsapka is, amire mondjuk a hölgy igent mondhat, de neked gondolom az sem jó, hogy 20 percet kell várni, mire hat a spermicid, amivel felhelyezed. Vagy a női óvszer, ja az meg elvesz minden vágyat, mert hogy néz már ki?! Gondolom ez se tetszene. Szóval akkor nem jó a gumi se (női verzió sem), meg a hormonmentes megoldások sem.

Valóban hamar kiderül, hogy passzolnak-e az emberek ilyen téren, de nyugodj meg, ilyen stílussal mi se keresnénk egymást soha az életben.

Ennek ellenére nem tartom ördöginek ezeket a módszereket, mert van aki ezt keresi és akinek beválik, de ez a vitaindító provokatív stílus, amit nem csak te, de azért te sokkal nyíltabban itt megengedték magadnak szerintem lenézendő. Nem segítettél nekem semmiben, nem kaptam direkt választ a kérdésemre, csak belekötöttél másokba, akik viszont segíteni próbáltak.

2020. nov. 4. 14:22
 25/62 A kérdező kommentje:
20. Nagyjából egyetértek veled, de az anál kizárva, mivel egyikőnknek sem jön be ez a fajta szex.
2020. nov. 4. 14:25
 26/62 A kérdező kommentje:
22. Köszönöm a válaszodat! Vannak nézeteltéréseink, és ez valóban egy fontos kérdés, de remélem ezt is sikerül rendeznünk, megbeszélnünk és megérteni egymás érveit, majd kiválasztani a megfelelő opciót.
2020. nov. 4. 14:27
 27/62 anonim ***** válasza:
0%

#24 Figyelj, ne haragudj hogy ezt mondom, de valahogy nem láttam a hasonló felháborgásod a stílusra vonatkozóan, amikor a női kommentelők olyanok írnak, hogy:

-"a srácot úgy kell kib@szni mint macskát sz@rni"

-"Az a férfi, aki elvárja, ..... jó alaposan ki kell rúgni"

-"ezzel a fajankóval".

Elég szelektív a közlés formájával szembeni igényed. Én még csak trágár szót sem írtam, és nem minősítettem személyt csupán cselekvést. Objektíven sokkal vállalhatóbb a kommentem mint jó pár amit megköszöntél.

Hogy visszatérjek a tárgyra. Te nőként mi alapján becsülöd ezt 5-10%-ra?

Egyetlen komment szól erről és abban nagyságrendi az eltérés.

Továbbá egy szóval sem mondtam, hogy tedd tönkre a szervezeted és egy szóval sem mondtam, hogy neked kötelességed lenne hormont szedni vagy bármi. Egyszerűen a tényre világítottam rá, hogy a kommentek között ti lányok nagyon könnyen mondtok le a másik fél élvezetéről, mint "legkisebb rossz".

Fel sem merül kérdésként, hogy maga a szex miről is szólna? A férfi mit is érezne, stb. Kizárólag orvosi és fogamzásgátlási kockázati szempontok alapján van mérlegelve a kérdés.

Ez visszás. Ennyit mondtam.

Egy nagyon egyszerű kérdésem van számodra. Ha 100%ig egészséges és biztonságos lenne a szex, ellenben nem élveznéd, csinálnád? Kívánnád?

2020. nov. 4. 14:46
 28/62 anonim ***** válasza:
87%

27#

Én írtam, hogy úgy ki kell tenni a srácot, mint a macskát...

És képzeld, a párom is ugyanígy gondolja, mert szerinte is a barátnője egészsége az első. Ó, és mégvalami: neki nem kényelmetlen a gumi. Ő nem érti mi ez a felháborodás, gumi ellenes lobbizmus. Felveszi, szexel, leveszi és kész. Ezerszer inkább vállalja ezt, minthogy én mérgezzem magam a megannyi mellékhatással, amit okozott nekem a gyógyszer.

2020. nov. 4. 15:08
 29/62 anonim ***** válasza:
0%
#28 És? Mi következik ebből rám vonatkoztatva? Írd le akkor végig az érvelést, ne nekem kelljen kitalálni.
2020. nov. 4. 15:10
 30/62 anonim ***** válasza:
87%

29#

Már miért kéne rólad szóljon ez? :D én általánosságba leírtam, hogy a párom szerint túlzás az óvszer ellenes felhajtás.

Az, hogy magadra vetted max lelkiismereti tényező lehet.

Kérdező: ha a párod nem fogadja el, hogy ez neked nem fér bele, én tényleg szakítást javaslok. Ez az ember az, akivel elvileg le akarod élni az életed, de gondolj bele, hogy ez milyen élet lehet úgy, hogy az egészségedre nem ad.

2020. nov. 4. 15:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!