Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek ez baj? Én vagyok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez baj? Én vagyok túl hisztis? Ez szakító ok?

Figyelt kérdés

A barátom összes eddigi barátnője (6) fogamzásgátló tablettát/hüvelygyűrűt/hormonos spirált használt. Szóval hozzá van szokva a teljes szabadsághoz.

Nekem ő volt az első kapcsolatom, így semmit nem szedtem eddig. Mivel neki jobb lenne gumi nélkül elkezdtem utánaolvasni a lehetőségeknek, de borzalmas dolgokat láttam, és igazából sose volt nőgyógyászati problémám, a menzeszem meg tűpontos, így nagyon nem szeretném magam hormonokkal tömni.

Fiatal felnőttként szerintetek én parázom túl? Simán tabit kéne íratnom és szednem? Igaza van mindenkinek a környezetemben, hogy ez a normális? Én nagyon nem szeretném, de terhes se akarok lenni és nem szeretném, hogy rámenjen a kapcsolatunk erre. Nekem tökéletesen megfelel a gumi, persze megértem, hogy egy férfinek kényelmetlen lehet, de az egészségem kockáztatása nem egy vonzó opció.

Ti erről mit gondoltok? Testvérem nincs, anyukám kis koromban halt meg, sajnos vele nem tudok ilyenekről így beszélni. Apukám meg nyilván nem tudna segíteni. Nőgyógyász véleménye, meg az, hogy szedjek csak tabit, mert ő nem kiváncsi még egy abortuszra. Mindig védekezünk gumival!

Fiatalok nálatok mi a helyzet a védekezéssel kapcsolatban? Illetve idősebb/tapasztaltabb hölgyek/urak véleménye is érdekel! Minden normális válasz hasznos lenne!

Nagyon szépen köszönöm előre is!

2020. nov. 4. 11:15
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
0%

#11 Figyelj, én szívesen beszélgetek erről a lánnyal, nekem ez nem gond. Csak azt mondtam, hogy neki kell dönteni.

Leírom az én szemszögemből hogy néz ki ez a dolog. Nekem nem pusztán "kényelmetlen" a gumi, hanem elveszi a szex érzetének a nagyobbik részét.

Ha kinevezzük 100%nak a gumi nélküli szexet, akkor gumival én olyan 30%-ot érzek. Ez jelentős különbség. Az elején, alkalmival stb nyilván előnyös, de nem akarok így élni.

Ez tudod milyen elvárás lenne? Mintha én azt mondanám, hogy a fogamzásgátlás mostantól az hogy seggbe csináljuk. Ja, hogy nem élvezed? Hát... szerintem csak "kényelmetlen", hiszen sokan meg élvezik. Nyilván kisarkított példa, de mivel nincs farkad ezért nehéz közelebbit írnom, ami érzékletes számodra.

2020. nov. 4. 12:03
 12/62 anonim ***** válasza:
84%

Csak néhány évig szedtem fogamzásgátlót, és ráment a teljes hormonális rendszerem a dologra. Leállt a pajzsmirigyem konkrétan.

Az a férfi, aki elvárja, hogy toljad tele magad hormonokkal, mert neki kényelmetlen a gumi, az nem normális, és jó alaposan ki kell rúgni.

Nem parázod túl. A felelősségteljes szexuális élet két emberen múlik, nem csak az egyik félen.

Beszéljetek meg, hogy mit tudtok tenni együtt.

Ha nem megy, akkor kalap-kabát.

2020. nov. 4. 12:07
 13/62 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát.

13. Nem hiszem, hogy az anál meg a gumi összehasonlítható lenne, de köszönöm neked is a véleményedet.

2020. nov. 4. 12:10
 14/62 anonim ***** válasza:
2%
#15 Értsd jól amit írtam. Nyilván nem a konkrét érzés az összehasonlítandó a példámban, hanem a tény hogyha nem élvezem, akkor minek csinálom?
2020. nov. 4. 12:14
 15/62 anonim ***** válasza:
83%
Tudod, mi a szakító ok? Az, hogy aki elvileg a barátod, az elvárja, hogy folyamatosan rombold a szervezetedet. Neked kéne szakítanod ezzel a fajankóval.
2020. nov. 4. 12:14
 16/62 A kérdező kommentje:

17. Nagyon köszönöm a te válaszodat is! Mindenképpen fogunk erről a témáról beszélni még, én is átgondolom még egyszer és elmondom neki, hogy nagyjából miket okoz(hat) ez a gyógyszer.

Mindenkinek köszönöm még egyszer a választ és nyugodtan jöhetnek még kommentek, nekem is nagyon hasznos és szerintem másnak is lehet akár most akár a későbbiekben!

2020. nov. 4. 12:18
 17/62 anonim ***** válasza:
81%

Méhszájsapka + spermicid zselé, esetleg spermicid kúp is kiegészítésként lehet jó hormonmentes opció, HA eléggé ismered a tested (= jól teszrd fel a méhszájsapkát) és tudod, várhatóan mikor vagy termékeny (cca 72 óra).

Ennyi idősen lehet, hogy kerülném is a termékeny napjaimon a szexet.

Ezek NEM feltétlenül a ciklus közepére esnek, hiába óramű pintossággál jön a menzesz. (28 napos ciklussal, 20. napi ovulációval 1 fő jelen....)

Egy csomag LH - tesztet ellőnék rá a _teljes_ ciklus alatt végig, hogy lássam, nálam ez hogyan néz ki.

Az egészségetek mindennél fontosabb.

Sajnos semmi jót nem tudok elmondani a f.gátló használatáról, rémisztő tapasztalatokat annál inkább. 10+ év szedés 7 vagy 8 féle tabletta után mondom úgy, hogy elvileg nem voltam rizikófaktoros eset.

A leglightosabb az, hogy visszatérő hüvelygyulladásom és candidám lett tőle, gyakorlatilag sosem lehetett kikezelni rendesen, emellett lenullázta a libidómat, de durván. Tudod mekkora örömmel húzott gumit a barátom, mikor 1 hónap tablettamentes időszak után letepertem...?🤭

Tanultam belőle: soha többé hormon. Aki nem veszi tudomásul, hogy ez számomra nem opció és nem partner benne, higy más módszert keressünk, annak sem az életemben, sem az ágyamban nincs keresnivalója.

2020. nov. 4. 12:46
 18/62 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Köszönöm szépen, hogy megosztottad a tapasztalatodat! Nagyon sajnálom, hogy ez történt veled.

Ezt is nézegettem, de nálunk még nagyon nagy baj lenne egy gyerek. Viszont termékenységtudatot szeretnék majd tanulni, tanfolyamra menni és utánna esetleg Caya-t vagy méhszájsapkát használni, termékeny időszakban gumit.

Semmiképp sem terveznék hosszú időre a tablettával, de amiket itt olvasok, lehet, hogy semmenyire sem. :( Nem is értem, miért lett ekkora divat a tabi. Maximum megpróbálok minél előbb eljutni egy tanfolyamra és kitanulni a hormonmentes lehetőségeket.

2020. nov. 4. 13:02
 19/62 anonim ***** válasza:
74%

Utolsó vagyok:)

Sok sikert és minden jót hozzá, szuper, hogy van ilyen kurzus, biztos, hogy nekem is tudnának újat mondani:)

Nekem Caya-m van, minden a legnagyobb rendben vele, de az is igaz, hogy nem lenne a vilsg vége most már(!!) egy "meglepi baba".

2020. nov. 4. 13:09
 20/62 anonim ***** válasza:
13%

Ha szeded jó, nem snnyors, intenzív a mensi. Tok király dolog de ha abba hagyod akkor bőrbetegseg es sok sok dolog lehet. Olvass utana borzalmas mit tesz általában a nőkkel.

Gumi nem olyan jo de az egyszerű a fogamzas gátló tele van férfi hormonnal es kur'va sok dologgal.

Főképp hormon van benne.

Less utana neten alaposan. Dugj'atok fenékbe meg gumival puncíba. Nem kiveszem időben v kiverem előtte, merr van utana is váladék amitol terhes lehetsz.

Szovsl nezz utsna, addig gumi meg ánál de oda türelem kell, az análhoz

2020. nov. 4. 13:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!