Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló feliratása -...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló feliratása - hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés
Nem vagyok kiskorú már, de a szüleimmel (főleg anyámmal) elég speciális kapcsolatunk van. A lényeg, hogy nem tudhatja meg, hogy fogamzásgátlót szeretnék szedni megint. Régebben szedtem, arról tudott, és ő írattatta mindig fel a háziorvosunkkal, akivel ő elég jóban van. Én az orvost csak sokévente egyszer látom, nem vagyok beteges típus. Gondolom hozzá kéne megint visszamennem és az előzményekben ott lesz a gyógyszer, gondolom ugyanarra adna megint receptet. Viszont félek, hogy anyám megtudja. Az orvosi titoktartás elvileg kötné, de az orvosnak sem akarom megmondani, hogy nem tudhatja meg anyám. Ha meg anya legközelebb megy magának receptért, tuti szóbakerülne valahogy és elmondanák. Szóval ilyenkor mit tegyek? Mehetek másik, idegen háziorvoshoz is? Vagy nőgyógyászhoz kéne? Elég a nőgyógyász, ő kiadja a receptet? Vagy mindkettőhöz kell? Nem is nagyon tudom, hogyan működik. Nőgyógyászhoz sem akarnék ahhoz, akihez anya is jár. Nekem meg nincs sajátom. Egyszer voltam régen anyámmal az övénél és ennyi. Ha máshoz megyek, akkor ugyanúgy felírná, látná valahol, hogy én máshoz jártam alapvetően?
2020. szept. 26. 09:38
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

"Az orvosi titoktartás elvileg kötné, de az orvosnak sem akarom megmondani, hogy nem tudhatja meg anyám. Ha meg anya legközelebb megy magának receptért, tuti szóbakerülne valahogy és elmondanák."

Mivel már felnőtt vagy, az orvosi titoktartás nem lesz felszabdalva azért, mert anyád megy oda bármi okból, mert már semmi köze hozzá. Jól is néznénk ki, anyám bemenne az orvoshoz és mindent azonnal elkezdenének neki ott regélni, aztán meg menne nekik a feljelentés és ki lennének perelve a gatyájukból... Azért ne legyünk már totál hülyék könyörgöm. Ebből kiindulva jobban is teszed, hogy fogamzásgátlót akarsz használni. Komolyan.

2020. okt. 6. 07:47
 32/33 anonim ***** válasza:
Mondjuk kiindulva abból, hogy a teherbeesés kategóriába tetted a fogamzásgátlós kérdést, mikor van egy fogamzásgátlás kategória ( https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__fogamzasgatlas ), nem fűztem ide sok reményt...
2020. okt. 6. 07:48
 33/33 A kérdező kommentje:

#31 Mint írtam, nálunk sajnos az orvosi titoktartás semmit nem jelent. Az itteni orvosok gond nélkül megoszatnak rólad mindent, ha bemegy anyád, a testvéred vagy akárki, akit az orvos is ismer, és tudja, hozzád tartozik. Tudom, hogy fel lehetne emiatt jelentnei, nyilván az orvos is, de emiatt mégsem jelenti fel errefelé senki, mert mindenki tudja, hogy ez így van. Családon belül nincs titoktartás. Az emberek elfogadták, beletörődtek.

Valóban nem néztem át minden kategóriát, talán figyelmetlen voltam, siettem, de úgy gondolom, a teherbeesés sincs annyira messze a fogamzásgátlás témakörtől.

Lehet, hogy a tapasztalatlanságom és félelemeim miatt én sem tűnök eszesnek, de a te modorod sem épp nagy műveltségre utal.

2020. okt. 6. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!