Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló feliratása - hogyan oldjam meg?
Hàny éves vagy, kislány?
Ne haragudj, elolvastam a válaszaidat. Borzasztóan tudatlan vagy.
Az egy dolog, hogy az embernek nincs jó kapcsolata a saját anyukájával. A tudatlanság meg egy teljesen másik dolog.
Leírom neked, hogyan működik a tabletta felírása a gyakorlatban és ha nem akarsz problémákat a későbbiekben, akkor ehhez tartsad magadat.
1. Elmész a nőgyógyászhoz (nem háziorvoshoz...).
2. Ha magánorvos (nem heteket kell rá várni), akkor készülj legalább 15, de inkább 20 ezer forinttal. Ennyibe kerül, de a tarifa rendelőnként változhat pár ezer forinttal. Sztk nyílván ingyenes (ha a TB-d rendezve van), de ott két, három hét várakozási idő is lehet.
3. Megkéred, hogy csináljon rákszűrést vagy más néven citológiát. Ezzel a rákon kívűl nemibetegségeket is ki lehet szűrni (HPV törzsek, streptococust, fertőzések stb). Évente egyszer tanácsos elvégeztetni, annak, aki nemi életet él.
4. Elmégy vérvételre. Erre a nőgyógyász utal be. Kitudják mutatni, hogy van e hajlamod a strombózisra. Ez fontos. Nem döntés kérdése.
5. A tabletta nem választás és nem bemondád kérdése. Lehet már nem is forgalmazzák azt a terméket, amelyiket régen szedted. A fogamzásgátló piac elég gyorsan változik.
6. Tanácsos a barátodat is kivizsgáltatni. Van e nemibetegsége, amiről nem tud? Gondolom, nem szeretnél herpesz vírust, HPV egyik törzsét vagy bármit elkapni tőle.
7. Utolsó tanácsom. Nőlj fel!
Ha a partner keresés megy, a szex megy (nincsen 100% mód, ami védene a nem kívánt terhességtől, jobb, ha tudod), akkor az is menjen, hogy nem úgy keresel orvost, mint egy kis nyuszika, mert félsz anyád véleményetől.
#23 Azért szerintem lehetne kedvesebben is... nem látunk bele egymás életébe.
Tapasztalatlan vagyok, fiatal, ez tény. Nem tudok még mindent arról, hogyan működik a nagyvilág, a nőgyógyászat, gyógyszerfelírás stb. de honnan kéne tudnom? Az ember úgy tanulja meg ezeket, hogy belevág és megtapasztalja. Én is ezt teszem éppen. Mint írtam, kinéztem egy nőgyógyászt, és kérek majd időpontot hétfőn, vele megbeszélem a továbbiakat. Miért baj az, hogy előtte meg mertem mindezt kérdezni egy olyan oldalon, ami épp erre való?
Hidd el, örülnék, ha mondjuk anyukámmal olyan viszonyom lenne, hogy ezeket őszintén meg merjem/tudjam vele beszélni, ha tőle kérhetnék tanácsot, és nem vadidegenektől gyakorikérdéseken, de sajnos nem ez a helyzet.
A válaszod hasznos részét köszönöm, de ez a lekezelő stílus sem vall túl magas intelligenciára, főleg, hogy nem ismerjük egymást, nem adtam rá okot. Tisztában vagyok vele, hogy vannak hibáim és hiányosságaim, és az egyik pont ez a kis nyámnyilaságom, amit próbálok kinőni, de a hozzád hasonló válaszok nemhogy nem segítenek, hanem ponthogy visszalökik az embert és rombolják az önbecsülését.
Azért szeretnék tablettát, mert sokkal kényelemsebb úgy mindkettőnknek, élvezetesebb, és biztonságosabb is valamivel. Nemi betegségek ellen bár nem véd, de egyikünk sincs mással, teljes mértékben megbízom benne e téren. Bár nem tudhatjuk előre, meddig fog tartani, de jelen állás szerint nem egy rövidke dolog lesz.. már most sem az, tart egy ideje, csak eddig gumival védekeztünk.
23as!
Sztkba nem kell beutalo, sok helyen idopont SE! Az ember lanya odamegy,es szepen kiuli a sort!
Maganrendelesre nem kell varni?? Nekem pl 1,5 honapos varolista van mind a 3 nogyogyasznal akiknel eddig jartam! Es 15-25e ft kozott mozognak Szoval ez a megallapitasod helytelen!
A stilusod valoban hagy kivetni valót, de a tobbiben igazad van.
Szerintem a kérdező tok korrekt válaszokat adott, nem is ertem a problemad!
Nem mindenkek az elete/csaladja egyszerű!
Tiszteletben kell tartani. Sajnos van ilyen. De olvastam itt mar ennél sokkal cifrabbakat is :D
Kérdező, en sem ajanlom a fogigatlot, engem is hazavagott, de a te dontesed. Nogyogyasz majd ajanl valamit.
23-as vagyok.
Ne érts félre, nem a tapasztalatlansággal van a gondom. Az nem bűn. Az ember vagy otthon, vagy a nagyvilágban, de egy idő után megtanulja a dolgok menetét (például a fog.gátló tabletta elintézésének a módját, de nem árt, ha a kockázatoknak is tudatában van).
Én erre a kényszeres titkolózásodra gondoltam, nem másra. Nyílván nem látok bele az életedbe és őszintén, nem is akarok.
Úgy gondolom, hogy amikor az ember lánya vagy fia betölti a 18-at (de már előtte is elkezdheti), akkor fel kell nőnie. Bizony ennek az is a része, hogy nem a fű alatt, titkolózva, a másik megyében keresi az orvosát, nőgyógyászát, mint valami titkos ügynök. Feltételezem, elmúltál már 18. Most az, hogy éppen milyen partnered van, az a te magánügyed. Ne akarj megfelelni anyukádnak.
Illetve, nem árt, ha tényleg keresel egy szimpatikus nőgyógyászt, aki akkor onnantól kezdve az orvosod lesz és el is jársz hozzá évente minimum egyszer, mert nőként nagyon nem mindegy, hogy van e ilyen (orvos) személy az életedben.
Az, hogy megbízol a partneredben, hidd el, hogy a nemibetegségek tekintetében semmit se jelent (sőt, még nem is kell hozzá sok partner régről). Én is így jártam. A párommal mindketten az elsők voltunk egymásnak és mégis másfél évig probléma volt az életünkben egy bizonyos nemibetegség (szintén fogamzásgátlót szedek). Herpeszt had ne említsem. A legtöbben csak hordozzuk.
Szóval arra ne alapoz, hogy nemibetegségek szempontjából te vagy a partneted teljesen makulátlan és mentes.
26!
Egy szóval nem írtam, hogy beutaló kell az sztk-ra. Felhívja az adott intézményt, ahol az orvos rendel vagy felhívja az orvos asszisztensét és az időpontot ad neki (ami nálam volt, hogy 4 hét várakozást jelentett, utána a labor kiértékelése még 1-2 hét szokott lenni).
Magánorvosnál oda telefonálok és 3, 4 nap múlva eltudok hozzá menni. Lehet más, népszerűbb magánorvosoknál ez az idő hosszabb. Van ilyen. Ezért a "gyorsaságért" meg elkérnek 10, 15, 20 ezert forintott, attól függ, milyen vizsgálatok történnek.
Komolyan ennyire életképtelen vagy?
Ahhoz bezzeg van eszed, hogy barátság extrákkal szexeljèl, de ahhoz hülye vagy mint a s.egg, hogy kiadja az eszed magától hogy elmenj egy sztk orvoshoz vagy egy másik magán orvoshoz gyógyszert íratni.. durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!