Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló feliratása - hogyan oldjam meg?
Figyelt kérdés
Nem vagyok kiskorú már, de a szüleimmel (főleg anyámmal) elég speciális kapcsolatunk van. A lényeg, hogy nem tudhatja meg, hogy fogamzásgátlót szeretnék szedni megint. Régebben szedtem, arról tudott, és ő írattatta mindig fel a háziorvosunkkal, akivel ő elég jóban van. Én az orvost csak sokévente egyszer látom, nem vagyok beteges típus. Gondolom hozzá kéne megint visszamennem és az előzményekben ott lesz a gyógyszer, gondolom ugyanarra adna megint receptet. Viszont félek, hogy anyám megtudja. Az orvosi titoktartás elvileg kötné, de az orvosnak sem akarom megmondani, hogy nem tudhatja meg anyám. Ha meg anya legközelebb megy magának receptért, tuti szóbakerülne valahogy és elmondanák. Szóval ilyenkor mit tegyek? Mehetek másik, idegen háziorvoshoz is? Vagy nőgyógyászhoz kéne? Elég a nőgyógyász, ő kiadja a receptet? Vagy mindkettőhöz kell? Nem is nagyon tudom, hogyan működik. Nőgyógyászhoz sem akarnék ahhoz, akihez anya is jár. Nekem meg nincs sajátom. Egyszer voltam régen anyámmal az övénél és ennyi. Ha máshoz megyek, akkor ugyanúgy felírná, látná valahol, hogy én máshoz jártam alapvetően?
8 akkor az orvosotok egy kreten. Erre nem lehet mit mondani. Konkrétan az engedélyével játszik. Nyilván amíg még gyerek voltál tudhatta ezeket anyukad, de már nem vagy.
Keress egy nogyogyaszt a neten csinaltass rakszurest és majd ő ír fel bogyot. Vervetelt vagy ker, vagy nem.
2020. szept. 26. 10:35
12/33 A kérdező kommentje:
Az első fogamzásgátlót nőgyógyász írta fel, a megyében az egyik legjobb, és mégsem vizsgált meg, nem vett vért stb. Utána meg a háziorvos írta már fel ugyanazt.
A háziorvos is egyébként a legjobb orvos a városban, legalábbis tudását tekintve, de tényleg egy kretén.
2020. szept. 26. 10:52
13/33 anonim válasza:
Nem vizsgalt meg a nogyogyasz? Ajajj. Es ha trombozisra vagy hajlamos, akkor mi lesz? A fogamzasgatlo nem cukorka, ha ugy szeded, hogy nem lettel rendesen kivizsgalva, hogy egyaltalan szedhetsz-e, akkor konkretan az eleteddel jatszol. Menj el egy nogyogyaszhoz, aki megvizsgal rendesen, megcsinalja a rakszurest, elkuld vervetelre, stb. Es majd ezek utan o fel fogja irni neked a megfelelo gyogyszert.
2020. szept. 26. 11:12
14/33 anonim válasza:
Ne haragudj, tudom nem ez a kerdes, de mi a jo fene lehet az oka, hogy anyukad nem tudhatja ha nagykoru vagy? Foleg ha elotte o iratta ki neked. Bocs, nem piszkalni akarlak,de nem fer a fejembe ez az egesz
2020. szept. 26. 11:13
15/33 A kérdező kommentje:
Akkor még szűz voltam, úgy mentem hozzá, hogy lett egy barátom, akivel már szerettünk volna lefeküdni. Mivel még szűz voltam, nem vizsgált meg, nem csinált semmit, csak sok kérdést tett fel. Aztán felírt egy tablettát, ami nem annyira erős hormonális, és háziorvos is kiírhatja utána. Azt 2 évig szedtem. Aztán most kimaratd egy év. Szerintem a legjobb lenne ugyanazt szedni, mert bevált, semmi negatív hatása nem volt.
2020. szept. 26. 11:16
16/33 A kérdező kommentje:
#14 Anyám az elsőnél tudta, hogy van barátom, ismerte és így rendben volt a dolog. Most nem tudja, hogy van valakim. Nem is tudhatja meg, mert ha megtudná, hogy ki az, akkor kb. kitagadna. Ha olyan kapcsolatom lenne, ami nem titok, akkor nem lenne gond, tudhatna róla. Azt emg szintén nem hiheti, hogy kapcsolat nélkül kell tabletta, mert azon is telejsen kiborulna.
2020. szept. 26. 11:19
17/33 anonim válasza:
Csak megsúgom, hogy annó nekem is így hasraütés szerűen írt fel tablettát a doki, és szintén semmi mellékhatása nem volt. Pár év szedés után abbahagytam, majd 2 évvel később belefogtunk a családalapításba. Ennek 3 éve, most várjuk, hogy kezdhessük a lombikot. 2 orvos szerint is az alacsony hormontartalmú fogamzásgátló nyírta ki a hormonrendszeremet és a petefészkeimet.
Ne félj anyudtól. Apud korabeli a férfi, hogy nem tudhatja, hogy ki a párod? Előbb-utóbb úgyis kiderül, hogy együtt vagytok, akárki is az.
2020. szept. 26. 11:24
18/33 anonim válasza:
Nem fogadná el anyud, ha csak annyit mondanal, hogy van egy baratod,de meg nem szeretned bemutatni? 19 evesen nekem is volt valaki akit nem akartam hazahozni. Honapokig csak annyit tudtak, higy van valaki.
Igy nem kéne a sok tortura a bogyo miatt.
2020. szept. 26. 11:32
19/33 anonim válasza:
Megértem a problémád, ez nálunk is ugyanúgy megy... Kisváros, mindenki ismer mindenkit és a családban is van több egészségügyi dolgozó, így konkrétan mindenki tud mindenkit, hogy ki mikor volt orvosnál, mi baja volt, mikor megy, miért volt stb., stb. Az orvosok kikotyognak mindent, beszélgetnek erről stb., megy a pletykálás ezerrel. Volt olyan, hogy még haza sem értem az orvostól, de az egyik rokonom már hívott telefonon, hogy hallotta voltam az orvosnál, ez és ez a bajom, mit írt fel az orvos, mikor megyek stb... Borzalom. Én konkrétan másik városba járok orvoshoz :D Viszont egybéként én is azt ajánlanám, hogy keress egy másik orvost, aki "csak a sajátod" és anyukádnak semmi köze nincsen hozzá.
2020. szept. 26. 11:32
20/33 A kérdező kommentje:
Nem akarok családi botrányt. Van elég így is. A mostani kapcsolatom amolyan barátság extrákkal. Kedveljük egymást, jól érezzük magunkat együtt minden értelemben, de leginkább csak szexkapcsolat. Jövője nem lesz, mindketten tudjuk. Egyelőre jó is ez így, most egyikünk sem akar hosszú távra, komolyan tervezni. Anyám az ilyen dolgokat nem tudná elviselni. De ha komoly lenne a dolog, akkor sem békélne meg soha a partneremmel. Ennek oka jelen esetben lényegtelen.
Ha csak annyit mondok, hogy van valakim, azt meg főleg nem fogadja el. Bár valójában nem sokat tud rólam, de szerinte olyan jó a kapcsolatunk, hogy mindent el kell mondani egymásnak. Biztos, hogy nem hagyná annyiban, ameddig ki nem deríti, ki az.
Kinéztem egy szimpatikusnak tűnő nőgyógyászt, remélhetőleg anyámmal nem áll semmilyen kapcsolatban. Heti 1x rendel 3 órát (de az összes többi is, akit néztem) szóval nem lesz egyszerű bejutni sem.Remélem azért nem hónapokig húzódik majd az egész.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!